Asfalttisprint SM: Asfalttisprintin Suomen mestarit ratkotaan lauantaina Vaalassa

Kuusi osakilpailua kaudella 2024 käsittävän asfalttisprintin suomenmestaruussarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan tulevana lauantaina 6.7. Vaalan Säräisniemen upeissa maisemissa aivan Oulujärven rannalla.

Päivän aikana ajetaan siis kaksi osakilpailua, aamupäivällä käynnistyvä Happy Beach SM Asfalttisprint ja iltapäivän puolella starttaava kauden päätöskisa, SM-Häppäri, jossa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet. 

Uudistuneen Rallisprint SM -kokonaisuuden ensimmäiset Suomen mestaruudet jaetaan tulevana lauantaina Vaalassa, kun asfalttisprintin SM-sarjassa edessä on kauden ratkaisun hetket. 

Asfalttisprintin SM-sarjassa Suomen mestaruuksia on jaossa kaikkiaan kuudessa kategoriassa; kaksi- ja nelivetojen yleisessä, junioreissa, senioreissa, naisissa ja nuorissa. Suomi Cup -mestaruus on jaossa joukkuekilpailussa.  

Asfalttisprint-kauden päätyttyä SM-sarjassa siirretään fokus jälleen Rallisprint SM -sarjan puolelle, jossa on edessä vielä neljä viimeistä soralla ajettavaa osakilpailua. 

Kaksivedoissa huima kamppailu mestaruudesta

Kaksivetojen yleisessä SM-sarjassa kolme kilpailijaa on ollut ylitse muiden ja mestaruus tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä jakamaan jollekin heistä. Aki Mansikkamäki (HämUA), Mikko Koivula (SAU) ja Matias Peippo (RUFAK) ovat nakutelleet kauden neljässä edellisessä osakilpailussa pelkästään luokkavoittoja ja kolmikko saapuukin ”Häppärille” tilanteessa, jossa jokaisella on 44 SM-pistettä kasassa. 

Nelivetojen yleisessä lajilegenda Jari Lamminsivu (HämUA) on ajanut pelkästään voittoja tällä kaudella, plakkarissa 44 pistettä. Skoda Fabiaan luottava Lamminsivu varmisti mestaruuden, kun pahimmat kilpakumppanit eivät osallistu tuleviin Vaalan kisoihin. 

Junioreissa mestaruutta juhlii suurella todennäköisyydellä joko Marko Koli (HyUA) tai Joni Rinnekari (SaloUA). Kaksikko on pienoisella karkumatkalla muista ja mestaruus vaatisi seuraavina olevilta Jorma Laaksolta (TUA) ja Saku Tammelta (SaloUA) pientä onnenkantamoistakin. 

Senioreissa AnkUA:n Jukka Tenholla on hyvät asetelmat mestaruuden kannalta. Pelkkiä voittoja tällä kaudella ajanut Tenho on kuuden pisteen erolla sarjakärjessä ennen PaiUA:n Kimmo Peippoa. Jukka Lifländer (ImUA) on kolmantena kahden pisteen päässä Peiposta kärkkymässä kirkkaampaa mitalia. 

Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) on ollut omaa luokkaansa tällä kaudella naisissa. Neljä luokkavoittoa neljästä mahdollisesta ovat kerryttäneet pistepottia 33 pisteen verran. Toisena oleva Kaisa Sistonen (NokUA) on vain viisi pistettä perässä, mutta sen verran vakuuttavaa on Mansikkamäen meno ollut, että vain tekniikkaongelmat ovat mestaruuden tiellä. 

Nuorissa Vili Hyytiäinen (HyUA) on miltei varma mestari jo ennen päätöskisoja. Toisena oleva Miko Suvanto (TUA) ei ole mukana Vaalassa, joten kolmantena olevalla Matias Pietikäisellä (LapinlUA) on pienelläkin pistesaalilla mahdollisuus kohennella asemiaan pronssisijalta hopealle. 1,5-kertaisten pisteiden avulla Pietikäisellä on myös teoreettinen mahdollisuus jopa mestaruuteen, mikäli Hyytiäisen molemmat lauantain kisat päättyvät esimerkiksi keskeytykseen. 

Joukkuekilpailussa Suomi Cup -mestaruus ratkaistaan Kimmo Peipon, Jukka Tenhon ja Matias Peipon muodostaman Team Etelän sekä Marjo-Riitta Mansikkamäen, Jari Lamminsivun ja Aki Mansikkamäen Hämeen Hurjien välillä. 

Lauantain ensimmäisen kilpailun, Happy Beach SM Asfalttisprintin, ensimmäinen kierros starttaa lauantaina klo 11. Suomen mestarit ja mitalistit ovat selvillä iltapäivän loppupuoliskolla toisen kisan, SM-Häppärin jälkeen. Sarjasäännöt 2024 »

Happy Beach SM Asfalttisprint -info, reitti & aikataulu

Happy Beach SM Asfalttisprint -osakilpailut ajetaan lauantaina 6.7. Vaalan Säräisniemessä klo 11 alkaen. Reitin pituus on 3200 metriä. 

Kilpailukeskus: ”Ylävarikolla”, Ruununtörmäntie 1

Kilpailun aikataulu

Lauantai 6.7.

7:15 Kilpailutoimisto avataan & reittiin tutustuminen alkaa
08:45 Reitti suljetaan yleiseltä liikenteeltä
10:15 Reittiin tutustuminen päättyy
10:20 Etuautojen palaveri lähtöpaikalla (VIP ja 0-autot)
10:30 Radan avaus
10:45 000-auto
10:47 VIP-autot kahden minuutin välein
10:54 00-auto
10:56 0-auto
11:00 Ensimmäinen kilpailu alkaa
Kilpailujen välissä tunnin tauko
14:00 Toinen kilpailu alkaa
15:30 palkintojenjako

Osallistujat 1. kisa »

Osallistujat 2. kisa »

Ilmoitustaulu »
Live-tulospalvelu »
Aluekartta »

Liput:
20€/hlö portilta.
Ennakkoon 16,5€/hlö myy Tiketti, siirry tästä lippukauppaan.

Tarkemmat kilpailun tiedot löydät täältä

Asfalttisprint SM -pisteet: 4/6 osakilpailua

2WD
1. Aki Mansikkamäki 44p
1. Matias Peippo 44p 
1. Mikko Koivula 44p
4. Marko Heikkilä 36p
4. Juha-Pekka Koivula 36p 

4WD
1. Jari Lamminsivu 44p
2. Samuli Pokela 24p 
3. Juha Mäkelä 18p 

Juniorit
1. Marko Koli 36p 
2. Joni Rinnekari 34p
3. Jorma Laakso 31p
4. Saku Tammi 30p 
5. Tero Kujamäki 28p 

Seniorit
1. Jukka Tenho 44p 
2. Kimmo Peippo 38p 
3. Jukka Lifländer 36p 
4. Harri Hietala 30p 
5. Matti Pietikäinen 30p 

Naiset
1. Marjo-Riitta Mansikkamäki 33p
2. Kaisa Sistonen 28p
3. Kati Eeva 13p 
3. Liisa Sutinen 13p 

Nuoret
1. Vili Hyytiäinen 28p
2. Miko Suvanto 14p 
3. Matias Pietikäinen 12p  

Kaikki pisteet »

Suomi Cup -pisteet: 4/6 osakilpailua

Joukkuekilpailu
1. Team Etelä 126p 
2. Hämeen Hurjat 121p 
3. KHK-Team 101
4. Team Jomaleisson 93
5. Vetomiehet 88p 

Kaikki pisteet »

Lamminsivu varmisti nelivetojen Suomen mestaruuden jo ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Kuva: Joona Gråsten / AKK
Lamminsivu varmisti nelivetojen Suomen mestaruuden jo ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Kuva: Joona Gråsten / AKK

Yksi kommentti artikkeliin ”Asfalttisprint SM: Asfalttisprintin Suomen mestarit ratkotaan lauantaina Vaalassa”

Vastaa