Asfalttisprint SM: Nokia isännöi Asfalttisprint SM -sarjan toista kilpailuviikonloppua

Asfalttisprintin SM-sarja jatkui 15.-16. kesäkuuta Nokian ajoharjoitteluradalla ajetulla kauden toisella kilpailuviikonlopulla. Transport Hosike Oy SM-Asfalttisprint -nimeä kantaneessa kisassa ajettiin lauantaina kauden kolmas ja sunnuntaina neljäs osakilpailu. 

Asfalttisprintissä palattiin viikonloppuna legendaariselle Nokian ajoharjoitteluradalle, jossa on aikanaan ajettu paljonkin esimerkiksi Future Cupin osakilpailuja. Molempina kilpailupäivänä nähtiin jälleen tiukkoja taisteluja, mutta tutut nimet pitivät lopulta silti pintansa omissa luokissaan. 

Kaksivedoissa yleiskilpailun voittoon lauantaina ajoi RUFAK:n Matias Peippo Toyota MR2:lla, kuitaten samalla luokan 4 voiton. Peippo oli jokaisella kolmella kierroksella yleiskisan nopein kuljettaja. Sastamalan Autourheilijoiden veljeskaksikko Mikko ja Juha-Pekka Koivula BMW M3:lla valtasivat seuraavat sijat. Mikko nappasi myös luokan 5 ykköspisteet. 

Muita luokkavoittajia lauantaina olivat Johan Dahlbacka (lk1), Ari Saxberg (lk2) ja Aki Mansikkamäki (lk3). 

Sunnuntain kisassa HämUA:n Aki Mansikkamäki piti kaksi ensimmäistä kierrosta kovinta kyytiä ja vaikutti jo painelevan yleiskisan voittoon. Koivulan veljesparista Mikko tykitti kuitenkin kolmannella kierroksella vastustamattomasti voittoon ja Mansikkamäen oli tyytyminen kakkostilaan.

Molemmat ottivat kuitenkin luokkiensa voitot ja täyden pistepotin. Sunnuntain kisassa kolmanneksi ajoi Juha-Pekka Koivula, joten veljeskaksikon viikonloppu oli aika lailla täydellinen. 

Kaikki lauantain luokkavoittajat olivat kovia myös toisena kisapäivänä, sillä samat nimet komeilivat kärkipaikoilla myös sunnuntaina.  Kauden viimeiseen kisaviikonloppuun lähdetäänkin mielenkiintoisista asemista, kun Mansikkamäki, Mikko Koivula ja Peippo ovat kaikki 44 pisteessä neljällä luokkavoitolla. 

Jari Lamminsivu ei antanut muille mahdollisuuksia Nokialla. Kuva: Joona Gråsten / AKK.

kisapäivinä, lajilegenda ajoi voittoon niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Mestaruuden kannalta näyttääkin nyt erittäin hyvältä, kun lähin kilpakumppani, Mitsubishiin luottava JärvisUA:n Samuli Pokela on jäänyt jo 20 pisteen päähän. 

Myös junioreiden puolella nähtiin vain tuplaluokkavoittajia. Aku Valonen (lk8), Jorma Laakso (lk10), Marko Koli (lk11) ja Saku Tammi (lk12) hoitivat homman kotiin oman luokkansa molempina päivinä. Sarjakärkeen siirtyi Koli ennen Joni Rinnekaria ja Jorma Laaksoa. 

Senioreissa lauantaina ykkösiksi luokissaan ajoivat Kimmo Peippo (lk15), Harri Hietala (lk16) ja Jukka Tenho (lk17). Sunnuntaina vain Tenho onnistui uusimaan luokkavoiton, Jukka Lifländer nappasi luokan 15 voiton ja Kari Karhu luokan 16. Tenho jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä. 

Naisissa Marjo-Riitta Mansikkamäki ja Nuorissa Vili Hyytiäinen ottivat molempina päivinä ykköstilat. Kummallakin on tältä kaudelta plakkarissa vain tolppia. 

Suomi Cupin joukkuekilpailussa Team Etelä jatkaa kärjessä viiden pisteen erolla Hämeen Hurjiin. Asfalttisprint SM -sarjan viimeiset kaksi osakilpailua ovat vuorossa heinäkuun 6. päivä Vaalan Säräisniemellä ajettavassa Happy Beach SM Asfalttisprintissä. 

Tulokset: Transport Hosike Oy SM-Asfalttisprint 1&2, Nokia

Yleiskilpailun tulokset 

2WD lauantai
1. Matias Peippo (lk4) 2:06,11
2. Mikko Koivula (5) +1,19
3. Juha-Pekka Koivula (5) +1,36
4. Aki Mansikkamäki (3) +1,44
5. Marko Heikkilä (3) +1,93

2WD sunnuntai
1. Mikko Koivula (lk5) 2:06,94
2. Aki Mansikkamäki (3) +0,30
3. Juha-Pekka Koivula (5) +0,65
4. Marko Heikkilä (3) +2,07
5. Matias Peippo (4) +2,65

4WD lauantai 
1. Jari Lamminsivu (lk7) 2:03,29
2. Jukka Tenho (17) +2,94
3. Lasse Hiihtola (17) +7,80
4. Samuli Pokela (6) +9,30

4WD sunnuntai
1. Jari Lamminsivu (lk7) 2:03,94
2. Jukka Tenho (17) +4,72
3. Lasse Hiihtola (17) +8,30
4. Samuli Pokela (6) +55,82

Luokkavoittajat (LA / SU)

Yleinen

LK1: Johan Dahlbacka / Johan Dahlbacka
LK2: Ari Saxberg / Ari Saxberg
LK3: Aki Mansikkamäki / Aki Mansikkamäki
LK4: Matias Peippo / Matias Peippo
LK5: Mikko Koivula / Mikko Koivula
LK6: Samuli Pokela / Samuli Pokela 
LK7: Jari Lamminsivu / Jari Lamminsivu 

Juniorit

LK8: Aku Valonen / Aku Valonen
LK10: Jorma Laakso / Jorma Laakso
LK11: Marko Koli / Marko Koli
LK12: Saku Tammi / Saku Tammi

Seniorit

LK15: Kimmo Peippo / Jukka Lifländer
LK16: Harri Hietala / Kari Karhu
LK17: Jukka Tenho / Jukka Tenho

Naiset

LK18: Marjo-Riitta Mansikkamäki / Marjo-Riitta Mansikkamäki

Nuoret

LK21: Vili Hyytiäinen / Vili Hyytiäinen 

Kaikki tulokset »

Yksi kommentti artikkeliin ”Asfalttisprint SM: Nokia isännöi Asfalttisprint SM -sarjan toista kilpailuviikonloppua”

Vastaa