Drifting SM: Jarkko Jylhälle toinen peräkkäinen voitto Lapuan Drift SM -osakilpailussa

Drift SM -sarja jatkui 28.-29. kesäkuuta Lapuan Ala-Talkkari Areenalla ajetulla Finjector SM Pro -luokan toisella osakilpailulla. Kaksipäiväinen kisa tarjosi jälleen mojovan määrän hienoja suorituksia ja positiivisia yllätyksiäkin. Voittaja ei kuitenkaan ollut suuri yllätys, hallitseva Suomen mestari ja Seinäjoen avauskisan ykkönen Jarkko Jylhä taituroi voittoon myös Lapualla. 

Kilpailuviikonloppu käynnistyi perjantai-illan lajitteluilla, josta haettiin jatkoon menijät lauantaiseen pariajokaavioon. Lähtökohtaisesti jokaiselle kilpailijalle oli tarjolla paikka lauantaille, kunhan onnistui saamaan yhdenkin pisteen lajitteluissa. 

Kaikkiaan 23 kuljettajasta 21 onnistui keräämään pisteitä ja pääsi mukaan ajamaan kisan voitosta. 

Lajittelut eivät tarjonneet mitään varsinaista ilotulitusta. Lapuan rata, ja etenkin sen alkumetrit osoittautuivat monelle haastavaksi ja 90 pisteen ylityksiä saatiin kahden kierroksen aikana vain yksi ja sitäkin saatiin odottaa aivan viimeiseen lajittelusuoritukseen saakka. Tästä vastasi Jarkko Jylhä (FPDA) Toyota Chaserilla, joka nakutti 92 pistettä ja kerrytti takataskuun samalla 16 SM-pistettä lisää. 

Illan suurimmasta yllätyksestä vastasi lajittelun toiseksi ajanut Matti Haapala (FPDA), joka on kärsinyt lukuisista teknisistä ongelmista etenkin viime vuonna. Haapala taittoi farmarimallin BMW M3:sen komeasti 86 pisteeseen. Lajitteluissa kolmannen sijan nappasi BMW 116:sta luottava Juha Pöytälaakso (FPDA) 85 pisteellä. 

Lauantain kaaviossa neljän parhaan joukkoon tiensä raivasivat Jylhä, Lauri Heinonen (NoorUA/MK), Krisse Aalto (LapUA) ja Pöytälaakso. Kaavion vasemmalla puolella kamppailussa finaalipaikasta pidemmän korren vei Jylhä ja Heinosen oli tyytyminen pronssifinaalipaikkaan. Oikealla puolella Aallon ja Pöytälaakson kohtaamisessa jatkoon meni Pöytälaakso. 

Pronssifinaalissa kohtasivat siis Krisse Aalto ja Lauri Heinonen. Heinonen ei sortunut omissa vedoissa virheisiin ja otti viimeisen palkintopallisijan. 

Finaalissa saatiin siis kauden avausosakilpailun finaalin uusinta, kun kaksikko Jylhä ja Pöytälaakso kohtasivat Seinäjoen tapaan myös Lapuan ratkaisevassa pariajossa. Ja kuten avauskisassa, ei tuomaristo saanut Lapuallakaan kaksikon ensimmäisestä välienselvittelystä voittajaa selville vaan ratkaisua haettiin uusinnan kautta. 

Tuomaristo mietti päätöstä pitkään, mutta lopulta voittajaksi julistettiin Jylhä, joka otti toisen peräkkäisen voiton tämän kauden SM-sarjassa. 

– Hyvältä maistuu, oli supersiistit vedot Pöytälaakson kanssa. Rata sopi meille tosi hyvin, kun voitettiin koko kisan lisäksi eiliset lajittelut. Kausi on alkanut tosi hienosti ja tästä on hyvä jatkaa, Jylhä fiilisteli kisan päätteeksi. Drift SM -sarjassa seuraavaksi vuoronsa saa SM Pro2 -luokka, jonka osakilpailu ajetaan Lapualla 12.-13. heinäkuuta. SM Pro -luokan seuraava kisa on vuorossa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Lahdessa. 

Tulokset: Drift SM – Lapua

Finjector SM Pro – Lajittelut
1. Jarkko Jylhä 92p 
2. Matti Haapala 86p 
3. Juha Pöytälaakso 85p 
4. Niklas Wik 85p 
5. Lauri Heinonen 84,5p 

Finjector SM Pro – Lopputulokset
1. Jarkko Jylhä
2. Juha Pöytälaakso 
3. Lauri Heinonen
4. Krisse Aalto
5. Jere Väliniemi

Kaikki tulokset »

Drift SM -pistetilanne

Finjector SM Pro (1/4 osakilpailua)
1. Jarkko Jylhä 115p 
2. Juha Pöytälaakso 100p 
3. Ville Kaukonen 71p 
4. Jere Väliniemi 65p 
5. Kim Koski 48p 

Tech-Salmi SM Pro2 (1/3 osakilpailua)
1. Toni Puputti 107p
2. Juho Piri 84p 
3. Atte Kemppainen 69p 
4. Miika Viitala 63p 
5. Tuomas Sihvo 36p 

Pistetilanne päivittyy myöhemmin tänne »

Drift SM -kalenteri 2024

Finjector SM Pro

24.-25.5. Seinäjoki, Ideapark
28.-29.6. Lapua, Ala-Talkkari Areena
27.-28.7. Lahti, Lahden Urheilu- ja messukeskus
6.-7.9. Hämeenlinna, Ahvenisto

Tech-Salmi SM Pro2

14.-15.6. Oulu, Ouluzone
12.-13.7. Lapua, Ala-Talkkari Areena
16.-17.8. Satakunta, Harjavalta, Drift Madness

Tutustu osakilpailuihin »

2 kommenttia artikkeliin ”Drifting SM: Jarkko Jylhälle toinen peräkkäinen voitto Lapuan Drift SM -osakilpailussa”

Vastaa