EM-ralli: Heikkilä ansaitusti takaisin EM-podiumille

Mikko Heikkilä on sijoittunut toiseksi rallin EM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, Bauhaus Royal Rally of Scandinaviassa. Ongelmaton osakilpailu palkittiin podium-sijoituksella.

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen ovat sijoittuneet toiseksi Bauhaus Royal Rally of Scandinaviassa. Kyseessä on ensimmäinen podium rallin EM-sarjassa Step Five Motorsportin kanssa. Vaikka nurmijärveläiskuljettaja on useasti ollut niin podiumissa kuin voitossakin kiinni, on onnistuminen Ruotsissa Heikkilän ensimmäinen EM-podium sitten Latvian EM-rallin vuonna 2022. Kyseessä on myös kartanlukija Temosen ensimmäinen EM-podium.

-Mukavaa pitkästä aikaa sellainen ralli, ettei ollut mitään ulkoisia häiriötekijöitä. Kaikki pelasi ihan viimeisen päälle; tiimi toimi, auto toimi, renkaat purivat, parin pop-off -venttiilin avautumisen lisäksi ei yhtään ongelmaa. Pitkästä aikaa sai ajaa niin, että kaikki oli täysin itsestä kiinni. Tiukin ralli missä olen ollut mukana, erot olivat koko ajan nolla piste jotain, ja kaikkensa sai antaa, Heikkilä huokaisi maalissa.

Heikkilä aloitti kilpailun varovaisesti yleisöerikoiskokeella ollen vasta 16. nopein. Vahvat erikoiskoeajat perjantaina nostivat Toyota-kuljettajan päivähuollon jälkeen kolmanneksi. Perjantai-illan ja lauantain aikana Heikkilä vakiinnutti paikkansa kolmantena äärimmäisen tasaisessa kilpailussa. Rallin päättäneellä Power Stagella kilpakumppani Hayden Paddon kuitenkin kärsi rengasrikosta, joka nosti Michelin-kuljettajan toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

-Jos saisin päättää niin oltaisiin oltu kolmantena, en hirveästi tykkää viimeisen pätkän rengasrikoista kellekään. Pahoittelut Haydenille sekä Mathieu Franceschille viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Ei hävetä yhtään jäädä kolmanneksi Oliverille (Solberg) ja Haydenille ajamalla, molemmat ovat todella kovia kuskeja ja Oliver vielä kotiteillään, Heikkilä kertoi.

Toyota GR Yaris Rally2 -autoon täksi kaudeksi vaihtanut Heikkilä testasi ahkerasti ja onnistuneesti ennen Ruotsin osakilpailua, ja ahkera työ palkittiin. Katseet on käännetty jo seuraavia kilpailuita kohti, sillä nurmijärveläiskuljettajan kilpailukalenteriin kuuluvat Viron EM-rallin lisäksi muun muassa Secto Rally Finland.

-Auto pelasi moitteetta ja vihdoin tuntui siltä, että tällähän voi tehdä ihan mitä ikinä haluaa. Isot kiitokset Toyotan insinööreille Felixille, Lewisille, Steffanille, ja Owenille, he jeesasivat kovasti tätä rallia varten. Iso kiitos myös Step Five Motorsportille ja Michelinille, kaikki meni paremmin kuin hyvin heidän puoleltaan, sekä kaikille yhteistyökumppaneilleni tämän mahdollistamisesta, Heikkilä kiitteli.

-Kolmen viikon kuluttua jatketaan EM-sarjaa Virossa ja samat tavoitteet, yritetään podiumille ja mahdollisimman korkealle. EM-sarjassa on sen verran tasaista ja taso on korkea, ettei täällä ihan pienellä pärjää, Heikkilä jatkoi.

Mikko Heikkilän kilpailukausi jatkuu ennen Viron EM-rallia Italian sorarallisarjan kauden neljännellä osakilpailulla, San Marino Rallylla, 21.-22. kesäkuuta.

Bauhaus Royal Rally of Scandinavian tulokset

1. Oliver Solberg 1:32:40,8 Skoda Fabia RS Rally2 SWE

2. Mikko Heikkilä +38,0 Toyota GR Yaris Rally2 FIN

3. Hayden Paddon +51,0 Hyundai i20 N Rally2 NZL

4. Frank Tore Larsen +1:28,7 Volkswagen Polo GTI R5 NOR

5. Mads Ostberg +1:33,8 Citroen C3 Rally2 NOR

Yksi kommentti artikkeliin ”EM-ralli: Heikkilä ansaitusti takaisin EM-podiumille”

Vastaa