Emil Lindholm

Emil Lindholm on suomalainen rallikuljettaja, joka on tunnettu nopeudestaan ja tarkkuudestaan. Hän on noussut nopeasti rallimaailman huipulle ja saavuttanut merkittäviä voittoja sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Emil tunnetaan erityisesti kyvystään sopeutua erilaisiin ajo-olosuhteisiin ja hänen strateginen ajattelunsa on auttanut häntä menestymään vaativissa kilpailuissa.

Varhaiset vuodet ja kiinnostus ralliin

Emil syntyi 19. heinäkuuta 1996 Espoossa, ja hänen kiinnostuksensa moottoriurheiluun syttyi jo nuorena. Hänen isänsä, Sebastian Lindholm, on myös menestynyt rallikuljettaja, joten moottoriurheilu oli luonnollinen osa hänen elämäänsä jo varhaisesta iästä lähtien. Emil aloitti uransa kartingissa, missä hän kehitti ajotaitojaan ja kilpailuhenkisyyttään.

Kartingin jälkeen Emil siirtyi ralliautoilun pariin, jossa hän nopeasti osoitti lahjakkuutensa. Hän voitti useita nuorten mestaruuksia ja sai tunnustusta lahjakkaana kuljettajana.

Siirtyminen ammattilaiseksi

Emilin siirtyminen ammattilaiseksi tapahtui sujuvasti, kun hän aloitti kilpailemisen eri sarjoissa ja saavutti hyviä tuloksia. Hän on kilpaillut useilla eri automerkeillä, kuten Škodalla ja Volkswagenilla, ja hänen monipuolisuutensa kuljettajana on auttanut häntä menestymään monenlaisissa kilpailuissa.

Suurimmat saavutukset

Uransa aikana Emil Lindholm on saavuttanut useita merkittäviä voittoja ja mestaruuksia. Hän voitti Suomen rallimestaruuden vuonna 2022, mikä oli merkittävä virstanpylväs hänen urallaan. Lisäksi hän on menestynyt hyvin WRC2-luokassa, jossa hän on osoittanut olevansa yksi luokkansa parhaista kuljettajista.

Emil on kilpaillut myös useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja saavuttanut merkittäviä sijoituksia, jotka ovat vahvistaneet hänen asemaansa kansainvälisessä ralliyhteisössä. Hänen kykynsä ajaa nopeasti ja tarkasti on tuonut hänelle mainetta ja kunnioitusta.

Yhteistyö Reeta Hämäläisen kanssa

Toukokuussa 2021 Emil Lindholm alkoi työskennellä yhdessä Reeta Hämäläisen kanssa, joka toimi hänen kartanlukijanaan. Tämä yhteistyö osoittautui erittäin menestyksekkääksi, ja he voittivat yhdessä WRC3-luokan Suomen ja Katalonian osakilpailuissa. Reeta ja Emil muodostivat vahvan tiimin, joka toi heille menestystä niin SM-sarjassa kuin kansainvälisissä kilpailuissa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Emil katsoo tulevaisuuteen innolla ja tähtää korkealle. Hän aikoo jatkaa kilpailemista ja tavoittelee yhä suurempia voittoja ja mestaruuksia. Hänen tavoitteensa on kehittyä jatkuvasti ja pysyä maailman huipulla.

Emil haluaa myös jakaa kokemuksiaan ja oppejaan nuorempien kuljettajien kanssa, auttaen heitä saavuttamaan omia unelmiaan. Hän uskoo, että jakamalla tietoa ja kokemuksia kaikki voivat kehittyä ja menestyä.

Rallin merkitys hänen elämässään

Ralli on antanut Emilille paljon ja muovannut häntä ihmisenä. Se on opettanut hänelle kurinalaisuutta, päättäväisyyttä ja tiimityöskentelyn tärkeyttä. Ralli on myös tuonut hänen elämäänsä paljon iloa ja jännitystä.

Kilpailujen ja voittojen lisäksi Emil arvostaa myös matkaa ja oppimista. Jokainen kilpailu ja harjoitus on tilaisuus kehittyä ja oppia uutta. Tämä matka on ollut uskomaton, ja Emil odottaa innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lista: Emil Lindholmin tärkeimmät saavutukset

  • Suomen rallimestaruus 2022
  • Voitto WRC3-luokan Suomen ja Katalonian osakilpailuissa
  • Menestys WRC2-luokassa
  • Useita voittoja kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa
  • Yhteistyö Reeta Hämäläisen kanssa
Kuva: Hannu Rainamo.

Luettavaa

MM-ralli Latvia

MM-ralli uuteen maahan: Latvia

Latvia liittyy FIA World Rally Championshipiin Latvia valmistautuu ottamaan paikkansa maailman moottoriurheilun huipulla, kun se debytoi FIA World Rally Championshipissa (WRC). Latvian osakilpailu järjestetään 18.-21. heinäkuuta, ja se on kauden kahdeksas osakilpailu. Latvia on WRC37. isäntämaa, mutta sillä on jo pitkä kokemus kansainvälisistä moottoriurheilutapahtumista, kuten FIA European Rally Championshipista ja ... Lue lisää
heikkilä latvia MM ralli

MM-ralli: Latvian tiet tunteva Heikkilä hakemaan vahvaa suoritusta

Mikko Heikkilä kilpailee kauden toisessa MM-osakilpailussaan Latvian sorateillä tulevana viikonloppuna. Liepajan alueen soratiet ovat nurmijärveläiskuljettajan mieleen, ja kokemusta niistä löytyy aikaisemmilta vuosilta. Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Latvian sorateillä. Nurmijärveläiskuljettaja Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Kristian Temonen lähtevät sarjan tulokaskilpailuun Step Five Motorsportin Rally2-luokan Toyotalla. Latvian erikoiskokeet eivät ole ... Lue lisää
tuukka taponen voittaja

Tuukka Taponen kolmanteen peräkkäiseen aika-ajovoittoon ja sitä myöten myös osakilpailuvoittoon

Tuukka Taponen jatkoi siitä, mihin viimeksi jäi. Tällä kertaa ajetaan viikonloppua Italian Mugellossa ja viikonlopun ensimmäisen kisapäivän lauantain selvä hallitsija oli lohjalainen Tuukka Taponen, joka otti sekä aika-ajon ykköspaikan, että voitti vielä selvästi itse osakilpailun. Näin hänestä tuli pitkästä aikaa sarjan kuski, joka on voittanut kolme aika-ajoa putkeen. Kisan kulku ... Lue lisää
Juha-Matti Mäkinen juhli Lapuan Pro2-osakilpailun voittoa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.

Drifting SM: Juha-Matti Mäkinen taituroi SM Pro2 -osakilpailuvoittoon Lapualla

Drift SM -sarja jatkui 12.-13. heinäkuuta Lapuan Ala-Talkkari Areenalla ajetulla Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toisella osakilpailulla. Kisan voittoon ajoi Honkajoen MK/UA:ta edustava Juha-Matti Mäkinen Nissan 200 SX S14:llä.  Kilpailuviikonloppu käynnistyi perjantai-illan lajitteluilla, josta 32 parasta kaikkiaan 47 lajittelijasta eteni lauantaiseen pariajokaavioon. Lajitteluissa parhaiten onnistui Volvo 740 -kuski Ville Oinonen (KarstUA), ... Lue lisää
Toni Puputti johtaa Tech-Salmi Pro2 -luokkaa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.

Drift SM Pro2 -luokan toinen osakilpailu kilpaillaan viikonloppuna Lapuan Ala-Talkkari Areenalla

Driftingin suomenmestaruussarjan Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toiset pisteet ovat jaossa tulevana perjantaina ja lauantaina 12.-13.7. Lapuan Ala-Talkkari Areenalla.  Kolme osakilpailua tällä kaudella käsittävän Pro2-luokan puolivälin krouvi on edessä viikonloppuna Lapualla. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui mukaan 49 kuljettajaa. Kilpailun lajittelut ajetaan tuttuun tapaan perjantai-iltana, josta 32 parasta etenee lauantaina iltapäivällä käynnistyvään ... Lue lisää

Juha Rytköselle hyvä pistesaalis kauden neljännestä osakilpailusta

Suonenjoelta kotoisin olevan Juha Rytkösen rallicrosskausi jatkui viikonloppuna, kun Ranskan mestaruussarjan neljäs osakilpailu ajettiin Tourainessa, Keski-Ranskassa. Rytkönen kilpailee tällä kaudella ranskalaisen PGRX-tiimin Hyundai i20 -Supercarilla. Rytkösen alkukausi on sisältänyt vaikeuksia ja etenkin kahdessa edellisessä osakilpailussa epäonnea on ollut mukana turhan paljon. Viime viikonlopun kisa oli suomalaiskulta kuitenkin onnistunut, ainakin finaaliin ... Lue lisää
lainaaverkossa