Esapekka Lappi

Esapekka Lapin ura ja saavutukset

Varhaiset vuodet

Esapekka Lappi, syntynyt 17. tammikuuta 1991 Pieksämäellä, on suomalainen ralliautoilija, joka on tehnyt merkittävän uran sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Lappi aloitti kilpauransa jo nuorena, ja hänen lahjakkuutensa tuli nopeasti esille. Ensimmäiset menestykset tulivat paikallisissa rallikilpailuissa, joissa hän erottui nopeudellaan ja ajotaidoillaan.

Lapin ura lähti nousuun, kun hän voitti Suomen rallisarjan mestaruuden vuonna 2012. Tämä saavutus avasi hänelle ovet kansainvälisiin kilpailuihin, ja pian hän kilpaili Euroopan rallimestaruussarjassa (ERC), jossa hän saavutti useita voittoja ja palkintosijoituksia.

Lähtö WRC-sarjaan

Vuonna 2013 Lappi teki läpimurtonsa kansainvälisellä tasolla voittamalla FIAWRC-2-luokan mestaruuden. Tämä menestys kiinnitti tehdastallien huomion, ja vuonna 2014 hän liittyi Škodan tehdastiimiin. Škodan kanssa Lappi voitti useita ERC-kilpailuja ja saavutti Euroopan mestaruuden vuonna 2014.

Lapin WRC-ura alkoi toden teolla vuonna 2017, kun hän liittyi Toyotan tehdastiimiin. Hän saavutti ensimmäisen WRC-voittonsa samana vuonna Suomen rallissa, mikä oli valtava saavutus suomalaiselle kuljettajalle. Voitto nosti Lapin maailman rallihuipulle, ja hänestä tuli yksi sarjan seuratuimmista kuljettajista.

Menestystä ja haasteita

Lappi jatkoi uraansa Toyotan tallissa vuoteen 2018 asti, jonka jälkeen hän siirtyi Citroënin tehdastiimiin kaudelle 2019. Citroënin kanssa Lappi saavutti useita hyviä sijoituksia, mutta tallin vetäytyminen WRC-sarjasta kauden 2019 jälkeen jätti hänet ilman vakituista ajopaikkaa.

Kaudella 2020 Lappi ajoi M-Sportin Fordilla, mutta kausi oli haastava teknisten ongelmien ja taloudellisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2021 Lappi teki paluun Toyotan rattiin, ajamalla valikoituja kilpailuja ja näyttäen jälleen kykynsä huipputasolla.

Tulevaisuuden näkymät

Esapekka Lappi on edelleen yksi lupaavimmista suomalaisista rallikuljettajista, ja hänen uransa on täynnä potentiaalia. Hänen kykynsä sopeutua erilaisiin olosuhteisiin ja kilpailuautoihin on tehnyt hänestä arvokkaan kuljettajan monille tiimeille.

Lapin tulevaisuuden suunnitelmat näyttävät valoisilta, ja fanit odottavat innolla hänen paluutaan täyteen WRC-sarjaan. Hänen tavoitteensa on edelleen maailmanmestaruuden voittaminen, ja hänen päättäväisyytensä sekä taistelutahtonsa tekevät tästä tavoitteen täysin mahdollisen.

Listaus Esapekka Lapin saavutuksista

  1. Suomen rallisarjan mestaruus (2012)
  2. Euroopan rallimestaruus (2014)
  3. WRC-2-luokan mestaruus (2013)
  4. Ensimmäinen WRC-voitto: Suomen ralli (2017)
  5. Useita palkintosijoituksia WRC-sarjassa

Lopuksi

Esapekka Lappi on suomalainen rallitähti, jonka ura on täynnä upeita saavutuksia ja jännittäviä hetkiä. Hänen tarinansa inspiroi monia nuoria kuljettajia, ja hänen matkansa kohti uusia voittoja jatkuu. Lappi on osoittanut, että peräänantamattomuus ja omistautuminen voivat viedä kuljettajan rallimaailman huipulle.

Luettavaa

MM-ralli Latvia

MM-ralli uuteen maahan: Latvia

Latvia liittyy FIA World Rally Championshipiin Latvia valmistautuu ottamaan paikkansa maailman moottoriurheilun huipulla, kun se debytoi FIA World Rally Championshipissa (WRC). Latvian osakilpailu järjestetään 18.-21. heinäkuuta, ja se on kauden kahdeksas osakilpailu. Latvia on WRC37. isäntämaa, mutta sillä on jo pitkä kokemus kansainvälisistä moottoriurheilutapahtumista, kuten FIA European Rally Championshipista ja ... Lue lisää
heikkilä latvia MM ralli

MM-ralli: Latvian tiet tunteva Heikkilä hakemaan vahvaa suoritusta

Mikko Heikkilä kilpailee kauden toisessa MM-osakilpailussaan Latvian sorateillä tulevana viikonloppuna. Liepajan alueen soratiet ovat nurmijärveläiskuljettajan mieleen, ja kokemusta niistä löytyy aikaisemmilta vuosilta. Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Latvian sorateillä. Nurmijärveläiskuljettaja Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Kristian Temonen lähtevät sarjan tulokaskilpailuun Step Five Motorsportin Rally2-luokan Toyotalla. Latvian erikoiskokeet eivät ole ... Lue lisää
tuukka taponen voittaja

Tuukka Taponen kolmanteen peräkkäiseen aika-ajovoittoon ja sitä myöten myös osakilpailuvoittoon

Tuukka Taponen jatkoi siitä, mihin viimeksi jäi. Tällä kertaa ajetaan viikonloppua Italian Mugellossa ja viikonlopun ensimmäisen kisapäivän lauantain selvä hallitsija oli lohjalainen Tuukka Taponen, joka otti sekä aika-ajon ykköspaikan, että voitti vielä selvästi itse osakilpailun. Näin hänestä tuli pitkästä aikaa sarjan kuski, joka on voittanut kolme aika-ajoa putkeen. Kisan kulku ... Lue lisää
Juha-Matti Mäkinen juhli Lapuan Pro2-osakilpailun voittoa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.

Drifting SM: Juha-Matti Mäkinen taituroi SM Pro2 -osakilpailuvoittoon Lapualla

Drift SM -sarja jatkui 12.-13. heinäkuuta Lapuan Ala-Talkkari Areenalla ajetulla Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toisella osakilpailulla. Kisan voittoon ajoi Honkajoen MK/UA:ta edustava Juha-Matti Mäkinen Nissan 200 SX S14:llä.  Kilpailuviikonloppu käynnistyi perjantai-illan lajitteluilla, josta 32 parasta kaikkiaan 47 lajittelijasta eteni lauantaiseen pariajokaavioon. Lajitteluissa parhaiten onnistui Volvo 740 -kuski Ville Oinonen (KarstUA), ... Lue lisää
Toni Puputti johtaa Tech-Salmi Pro2 -luokkaa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.

Drift SM Pro2 -luokan toinen osakilpailu kilpaillaan viikonloppuna Lapuan Ala-Talkkari Areenalla

Driftingin suomenmestaruussarjan Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toiset pisteet ovat jaossa tulevana perjantaina ja lauantaina 12.-13.7. Lapuan Ala-Talkkari Areenalla.  Kolme osakilpailua tällä kaudella käsittävän Pro2-luokan puolivälin krouvi on edessä viikonloppuna Lapualla. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui mukaan 49 kuljettajaa. Kilpailun lajittelut ajetaan tuttuun tapaan perjantai-iltana, josta 32 parasta etenee lauantaina iltapäivällä käynnistyvään ... Lue lisää

Juha Rytköselle hyvä pistesaalis kauden neljännestä osakilpailusta

Suonenjoelta kotoisin olevan Juha Rytkösen rallicrosskausi jatkui viikonloppuna, kun Ranskan mestaruussarjan neljäs osakilpailu ajettiin Tourainessa, Keski-Ranskassa. Rytkönen kilpailee tällä kaudella ranskalaisen PGRX-tiimin Hyundai i20 -Supercarilla. Rytkösen alkukausi on sisältänyt vaikeuksia ja etenkin kahdessa edellisessä osakilpailussa epäonnea on ollut mukana turhan paljon. Viime viikonlopun kisa oli suomalaiskulta kuitenkin onnistunut, ainakin finaaliin ... Lue lisää
lainaaverkossa