Juha Rytkönen lähtee juhannuksena metsästämään kauden ensimmäistä voittoaan Ranskassa

Rallicrossin Ranskan mestaruussarjassa tänä vuonna kilpaileva Juha Rytkönen on ollut kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa hyvässä vauhdissa, mutta palkintokorokepaikka on suonenjokista vielä karttanut.

Sarjan pistetaulukossa Rytkönen on kuitenkin komeasti Supercar-luokan kolmannella sijalla ennen viikonloppuna ajettavaa kauden kolmatta osakilpailua.

– Sarjatilannehan on hyvä, vaikka podiumia ei ole vielä tullut. Alkueristä ja semifinaaleista on saatu tärkeitä sarjapisteitä. Kausi on kuitenkin tosi pitkä, ei tässä vielä ole mitään hätää mihinkään suuntaan, Rytkönen sanoo.

Ranskalaisen PGRX-tiimiin Hyundai i20 -Supercarilla ajava suomalaiskuski löysi edellisessä kisassa auton kanssa hyvän sävelen, mutta hakee vielä lisää rentoutta omaan tekemiseen.

– Nyt on kyllä hyvä fiilis lähteä, koska auto on nyt käteen sopivampi. On jonkin verran helpompi mennä nyt Ranskaan, kun edelliseen kisaan lähdettäessä ei ollut vielä tietoa miten uudelleen säädetty auto käy itselle. Nyt on se huoli pois, kunhan nyt vaan saa tuurit taas kohdalle eikä tulisi mitään vastoinkäymisiä.

– Ja vielä kun saisi sellaisen turhan puristamisen pois. Se voisi olla lääke, että vihdoin pystyisi ajamaan kunnon tuloksen, uskoo Rytkönen.

Tulevana viikonloppuna Châteauroux’ssa, Keski-Ranskassa, ajettava kauden kolmas osakilpailu käynnistyy lauantaina kahdella ensimmäisellä alkuerällä. Kolmannet ja neljännet alkuerät sekä finaalit on vuorossa sunnuntaina.

– Tulevan kisan rata näyttää aikalailla samalta kuin kahden ensimmäisen kisan ja se sopii kyllä itselle. Lähdetään viettämään vähän erilainen juhannus Ranskan maalle ja katsomaan miltä se siellä näyttää, Rytkönen hymyilee.

Supercar-luokan pistetilanne 2/9 osakilpailun jälkeen (top5)

1. Steven Bossard 71p
2. Jonathan Pailler 66p
3. Juha Rytkönen 59p
4. Samuel Peu 53p
5. Davy Jeanney 43p

2 kommenttia artikkeliin ”Juha Rytkönen lähtee juhannuksena metsästämään kauden ensimmäistä voittoaan Ranskassa”

Vastaa