Juha Rytkösellä vaikea viikonloppu Ranskassa – ”Meinasi loppua usko, mutta ei luovutettu”

Rallicrossin Ranskan mestaruussarjassa kilpailevan suonenjokisen Juha Rytkösen kauden kolmas kisaviikonloppu oli Châteauroux’n radalla haastava.

Ranskalaisen PGRX-tiimin väreissä Hyundai i20 -Supercarilla ajavan Rytkösen juhannusviikonloppu käynnistyi mollivoittoisesti jo vapaissa harjoituksissa.

– Ei päästy edes ensimmäistä treeniä ajamaan, kun oli jo kytkimen kanssa ongelmia. Toinen treeni ajettiin hirveässä kelissä ja viimeisessä treenivedossa hajosi ohjaustehostin, Rytkönen manasi.

Epäonni jatkui myös lauantain alkuerissä, kun heti ensimmäisessä lähdössä hajosi vaihdelaatikko.

– Ensimmäisen alkuerän puolivälissä hajosi laatikko. Onneksi saatin auto juuri ja juuri kuntoon toiseen alkuerään, mutta siinä otin sitten vilppilähdön. Auto oli aika epävalmis, kun ei pystytty ajamaan kunnolla treenejä.

– Q2:n jälkeen alkoi tehostin taas takkuamaan, mutta silloin vaihdettiin kaikki ohjauksen osat autoon ja sen jälkeen ei ollut enää mitään ongelmaa sen kanssa.

Sunnuntaina ajetuissa jälkimmäisissä alkuerissä auto toimi ja rytmi ajamiseen alkoi löytymään. Alun vaikeuksien vuoksi suomalaiskuskin oli semifinaalissa kuitenkin tyydyttävä takarivin lähtöpaikkaan.

– Semifinaalissa on vaikea nousta takarivistä, varsinkin kun on kahdeksan autoa viivalla. Pääsin kuitenkin vielä ihan taistelemaan finaalipaikasta, mutta pikkuisen huono ajoitus jokerilenkille, niin peli oli sitten pelattu.

– Oli varmasti yksi surkeimmista viikonlopuista rallicrossin puolella itsellä. Todella huonoa tuuria, että kaikki hajosi samassa kisassa. Meinasi loppua usko, mutta ei luovutettu. Taistelutahtoa tiimistä löytyy, Rytkönen kiittelee.

Haastavasta viikonlopusta huolimatta Rytkönen on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen sarjassa hienosti neljäntenä. Seuraava osakilpailu ajetaan jo kahden viikon kuluttua Tourainessa.

– Lähdetään sinne uudella innolla!

Supercar-luokan pistetilanne 3/9 osakilpailun jälkeen (top5):

1. Steven Bossard 108p

2. Jonathan Pailler 105p
3. Samuel Peu 86p
4. Juha Rytkönen 67p
5. Laurent Bouliou 63p

Supercar-luokan tulokset / Châteauroux (top3)

1. Jonathan Pailler 3:56,942

2. Steven Bossard +0,218

3. Samuel Peu +0,893

Vastaa