Juha Rytkösen rallicross-kausi jatkuu lyhyen tauon jälkeen viikonloppuna Ranskassa

Tällä kaudella rallicrossin Ranskan mestaruussarjassa kilpaileva Juha Rytkönen lähtee viikonloppuna hakemaan kauden neljännestä osakilpailusta ehjää suoritusta haastavan alkukauden jatkoksi.

– Nyt pitää onnistua ajollisesti ja tekniikan puolesta. Olisi hyvä seistä kolmen joukossa ihan jo sarjan kannalta. Vaikka kausi on vasta alussa, niin jää paljon kurottavaa jos kärki pääsee karkaamaan. Ei siitä nyt silti paineita kannata ottaa, ajetaan se mikä pääsee, Rytkönen sanoo.

PGRX-tiimin Hyundai i20 -supercarilla ajava Rytkönen kärsi edellisessä, parin viikon takaisessa osakilpailussa useista tekniikkaongelmista, mutta auton toimiessa vauhti on ollut luokan kärkitasoa.

– Vauhtia ei oikeastaan puutu, kun kaikki osuu kohdalleen, mutta epäonnet pitäisi saada karsittua pois. Sitä on ollut vähän liikaa.

Edellisen kisan valmistautuminen oli Rytkösellä erittäin vaikea. Tulevaan viikonloppuun suonenjokinen toivookin onnistuneita treenikierroksia ennen lauantain ensimmäisiä alkueriä.

– Jos nyt saisi ehjät treenit, niin siitä olisi hyvä lähteä alkueriin. Helpottaisi hirveästi, kun pystyisi tutustumaan rataan ilman ongelmia. Autoon ei kuitenkaan nyt varmaan tarvitse tehdä edellisen kisan jäljiltä mitään isoja muutoksia, jotain pikkujuttuja ehkä testataan treeneissä, kertoo Rytkönen.

Tourainessa ajettava kauden neljäs osakilpailu käynnistyy lauantaina kahdella ensimmäisellä alkuerällä. Kolmannet ja neljännet alkuerät sekä finaalit on vuorossa sunnuntaina. Suomalaiskuski starttaa viikonloppuun kovatasoisen Supercar-luokan neljänneltä sijalta.

Kilpailun livestream-lähetys on katsottavissa sarjan YouTube-kanavalla.

Supercar-luokan pistetilanne 3/9 osakilpailun jälkeen (top5):

1. Steven Bossard 108p
2. Jonathan Pailler 105p
3. Samuel Peu 86p
4. Juha Rytkönen 67p
5. Laurent Bouliou 63p

www.juharytkonen.com

Vastaa