Kaikkien aikojen suosituimmat ja kuuluisimmat kuskit

Ralli

Ralliautoilu on yksi maailman jännittävimmistä ja vaativimmista moottoriurheilulajeista, jossa kuljettajat kilpailevat eri tyyppisillä teillä ja sääolosuhteissa. Vuosien varrella ralliautoilu on tuottanut useita legendaarisia kuljettajia, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen lajin historiaan. Tässä artikkelissa tutustumme kaikkien aikojen suosituimpiin ja kuuluisimpiin rallikuskeihin, jotka ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja ja valloittaneet fanien sydämet ympäri maailmaa.

Rallikuskit ovat tunnettuja rohkeudestaan, taitavuudestaan ja kyvystään sopeutua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Heidän saavutuksensa eivät rajoitu pelkästään mestaruuksiin ja voittoihin, vaan myös heidän persoonallisuutensa ja ajotyylinsä ovat tehneet heistä ikoneita.

Sébastien Loeb

Sébastien Loeb on epäilemättä yksi ralliautoilun suurimmista nimistä. Ranskalainen kuljettaja on voittanut yhdeksän peräkkäistä WRC-mestaruutta vuosina 2004-2012, mikä on ennätys lajissa. Loebin ylivoimainen kyky hallita autoaan ja sopeutua erilaisiin olosuhteisiin teki hänestä lähes voittamattoman.

Loebin ura on täynnä ikimuistoisia hetkiä ja voittoja, jotka ovat nostaneet hänet rallimaailman huipulle. Hänen taitonsa ja sitkeytensä ovat tehneet hänestä esikuvan monille nuorille kuljettajille, ja hänen perintönsä rallimaailmassa on kiistaton.

Juha Kankkunen

Juha Kankkunen on suomalainen rallilegenda, joka on voittanut neljä maailmanmestaruutta urallaan. Hänen mestaruusvuotensa ovat 1986, 1987, 1991 ja 1993. Kankkusen ura kesti yli kaksi vuosikymmentä, ja hänen ajotaitonsa ja kylmähermoisuutensa tekivät hänestä yhden lajin kaikkien aikojen parhaista.

Kankkunen tunnetaan erityisesti kyvystään sopeutua nopeasti vaihtuviin olosuhteisiin ja hänen vankkumattomasta keskittymisestään. Hänen saavutuksensa ovat innoittaneet monia suomalaisia rallikuskeja, ja hän on jättänyt pysyvän jäljen lajin historiaan.

Colin McRae

Colin McRae oli skotlantilainen rallikuski, joka tunnettiin hurjasta ajotyylistään ja voitontahtoisesta asenteestaan. McRae voitti WRC-mestaruuden vuonna 1995 ja on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista rallikuskeista. Hänen ikoninen lausahduksensa ”If in doubt, flat out” kuvaa täydellisesti hänen ajofilosofiaansa.

McRae’n ura oli täynnä dramaattisia hetkiä ja rohkeita suorituksia, jotka tekivät hänestä fanien suosikin. Vaikka hänen uransa päättyi traagisesti lentokoneonnettomuudessa vuonna 2007, hänen perintönsä elää vahvana rallimaailmassa.

Tommi Mäkinen

Tommi Mäkinen on toinen suomalainen rallilegenda, joka on voittanut neljä peräkkäistä WRC-mestaruutta vuosina 1996-1999. Hänen uransa Mitsubishi-tiimissä on yksi ralliautoilun menestyksekkäimmistä tarinoista, ja hänen voittonsa ovat tehneet hänestä yhden lajin arvostetuimmista kuljettajista.

Mäkisen ajotyyli ja strateginen älykkyys erottivat hänet kilpailijoistaan. Hänen kyvykkyytensä hallita erilaisia ajoreittejä ja olosuhteita teki hänestä lähes voittamattoman noina vuosina. Mäkisen perintö näkyy edelleen nykyisissä rallikuskeissa, jotka pyrkivät seuraamaan hänen jalanjälkiään.

Richard Burns

Richard Burns oli englantilainen rallikuski, joka voitti WRC-mestaruuden vuonna 2001. Burns tunnettiin tasaisesta ajotyylistään ja kyvystään analysoida kilpailutilanteita tarkasti. Hänen voittonsa vuonna 2001 teki hänestä ensimmäisen brittiläisen rallin maailmanmestarin.

Burns’in ura katkesi valitettavasti aivokasvaimen diagnoosiin, joka lopulta vei hänen henkensä vuonna 2005. Hänestä jäi kuitenkin pysyvä perintö rallimaailmaan, ja hänen saavutuksensa muistetaan edelleen lämpimästi.

Carlos Sainz

Carlos Sainz, lempinimeltään ”El Matador”, on espanjalainen rallikuski, joka on voittanut kaksi WRC-mestaruutta vuosina 1990 ja 1992. Sainz tunnetaan tarkasta ja älykkäästä ajotyylistään, joka teki hänestä yhden aikansa parhaista kuljettajista.

Sainzin pitkä ura ja monet voitot ovat tehneet hänestä ikonisen hahmon rallimaailmassa. Hänen periksiantamattomuutensa ja kyvystään palautua vastoinkäymisistä ovat inspiroineet monia rallikuskeja ympäri maailmaa.

Formula 1

Saudi-Arabia F1

Formula 1 on moottoriurheilun kuninkuuslaji, joka on houkutellut vuosikymmenten ajan miljoonia faneja ympäri maailmaa. F1-kuljettajat tunnetaan uskomattomasta nopeudestaan, tarkkuudestaan ja rohkeudestaan, kun he kilpailevat maailman nopeimmilla radoilla. Tämä artikkeli käsittelee kaikkien aikojen suosituimpia ja kuuluisimpia F1-kuljettajia, jotka ovat tehneet pysyvän vaikutuksen lajin historiaan ja fanien sydämiin.

F1-kuljettajien saavutukset eivät rajoitu pelkästään voittoihin ja mestaruuksiin, vaan heidän karismansa ja persoonallisuutensa ovat myös merkittävä osa heidän suosiotaan. Seuraavissa osioissa esittelemme joitakin tunnetuimpia F1-kuljettajia ja heidän merkittävimpiä hetkiään.

Michael Schumacher

Michael Schumacher on yksi F1-historian menestyneimmistä kuljettajista, joka voitti seitsemän maailmanmestaruutta vuosina 1994, 1995 ja 2000-2004. Saksalainen kuljettaja tunnetaan kylmähermoisesta ajotyylistään ja uskomattomasta kyvystään analysoida ja optimoida suoritustaan kilpailuissa.

Schumacherin ura Ferrarilla on legendaarinen, ja hänen panoksensa auttoi nostamaan tiimin takaisin maailmanmestaruuskantaan. Hänen ennätyksensä ja saavutuksensa ovat tehneet hänestä yhden F1-maailman suurimmista ikoneista.

Ayrton Senna

Ayrton Senna oli brasilialainen kuljettaja, joka tunnettiin erityisesti uskomattomasta nopeudestaan ja aggressiivisesta ajotyylistään. Hän voitti kolme maailmanmestaruutta vuosina 1988, 1990 ja 1991. Senna oli erityisen taitava sateen aikana, ja hänen ajotyylinsä radikaalisuus teki hänestä fanien suosikin.

Sennan ura päättyi traagisesti vuonna 1994, kun hän menehtyi onnettomuudessa San Marinon GPä. Hänen perintönsä elää kuitenkin vahvana, ja hän on edelleen yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista ja kunnioitetuimmista F1-kuljettajista.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton on brittiläinen F1-kuljettaja, joka on voittanut seitsemän maailmanmestaruutta, tasoittaen Michael Schumacherin ennätyksen. Hän on tunnettu nopeudestaan, kilpailukyvystään ja kyvystään sopeutua erilaisiin olosuhteisiin. Hamilton on myös ollut aktiivinen tasa-arvon ja monimuotoisuuden puolestapuhuja F1-maailmassa.

Hamiltonin ura on täynnä ennätyksiä, ja hänen voittonsa ovat tehneet hänestä yhden lajin suurimmista nimistä. Hänen saavutuksensa Mercedeksellä ovat olleet merkittäviä, ja hän jatkaa edelleen kilpailua F1-huipulla.

Juan Manuel Fangio

Juan Manuel Fangio on argentiinalainen F1-kuljettaja, joka voitti viisi maailmanmestaruutta 1950-luvulla. Fangio tunnetaan yhtenä lajin pioneerikuljettajista, ja hänen saavutuksensa aikakaudellaan ovat vertaansa vailla. Hänen ajotyylinsä ja kyvykkyytensä ovat tehneet hänestä ikonin moottoriurheilussa.

Fangion mestaruudet tulivat eri tallien kanssa, mikä osoittaa hänen monipuolisuutensa ja kykynsä sopeutua eri autoihin ja olosuhteisiin. Hänen perintönsä F1-maailmassa on edelleen vahva, ja hän on esikuva monille kuljettajille.

Niki Lauda

Niki Lauda on itävaltalainen kuljettaja, joka voitti kolme maailmanmestaruutta vuosina 1975, 1977 ja 1984. Lauda tunnetaan erityisesti uskomattomasta paluustaan vakavan onnettomuuden jälkeen Nürburgringillä vuonna 1976, jolloin hän kärsi vakavista palovammoista. Vain kuusi viikkoa myöhemmin hän palasi kilparadoille ja jatkoi mestaruustaistelua.

Laudan ura Ferrarilla ja McLarenilla oli täynnä dramaattisia hetkiä ja suuria voittoja. Hänen sitkeytensä ja periksiantamattomuutensa ovat tehneet hänestä yhden F1-historian suurimmista legendoista.

Alain Prost

Alain Prost on ranskalainen kuljettaja, joka voitti neljä maailmanmestaruutta vuosina 1985, 1986, 1989 ja 1993. Prost tunnetaan lempinimellä ”Le Professeur” hänen älykkään ja analyyttisen ajotyylinsä vuoksi. Hänen kilpailunsa Ayrton Sennan kanssa ovat legendaarisia ja yksi F1-historian kuuluisimmista kilpakumppanuuksista.

Prostin ura oli täynnä menestystä ja hänen saavutuksensa ovat tehneet hänestä yhden F1-maailman suurimmista kuljettajista. Hänen strateginen ajattelunsa ja tarkkuutensa radalla ovat esimerkkejä, joista nykyiset kuljettajat voivat oppia.

Lista tunnetuimmista F1-kuljettajista

 1. Michael Schumacher – 7-kertainen maailmanmestari
 2. Ayrton Senna – 3-kertainen maailmanmestari
 3. Lewis Hamilton – 7-kertainen maailmanmestari
 4. Juan Manuel Fangio – 5-kertainen maailmanmestari
 5. Niki Lauda – 3-kertainen maailmanmestari
 6. Alain Prost – 4-kertainen maailmanmestari
 7. Sebastian Vettel – 4-kertainen maailmanmestari
 8. Jackie Stewart – 3-kertainen maailmanmestari
 9. Fernando Alonso – 2-kertainen maailmanmestari
 10. Jim Clark – 2-kertainen maailmanmestari

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel on saksalainen kuljettaja, joka voitti neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2010-2013 Red Bull -tallissa. Vettelin ura F1ä on ollut täynnä menestystä ja hänet tunnetaan nopeudestaan sekä kyvystään ajaa täydellisesti kovan paineen alla.

Vettelin mestaruusvuodet olivat yksi F1-historian hallitsevimmista jaksoista. Hänen taitonsa ja kokemuksensa tekevät hänestä edelleen merkittävän nimen F1-maailmassa, vaikka hänen kilpailukykynsä onkin hieman hiipunut viime vuosina.

Jackie Stewart

Jackie Stewart, lempinimeltään ”The Flying Scot”, on brittiläinen kuljettaja, joka voitti kolme maailmanmestaruutta vuosina 1969, 1971 ja 1973. Stewart tunnetaan myös työstään turvallisuuden parantamiseksi F1ä, ja hänen aloitteensa ovat pelastaneet lukemattomia elämiä.

Stewartin ura oli täynnä menestystä ja hänen saavutuksensa radalla yhdistettynä hänen panokseensa lajin turvallisuuden parantamiseksi tekevät hänestä yhden F1-historian merkittävimmistä hahmoista. Hänen perintönsä elää vahvana sekä kilparadoilla että niiden ulkopuolella.

Mika Häkkinen

Mika Häkkinen on suomalainen Formula 1 -kuljettaja, joka tunnetaan erityisesti kahdesta peräkkäisestä maailmanmestaruudestaan vuosina 1998 ja 1999 McLaren-tallissa. Häkkinen on yksi Suomen menestyneimmistä ja arvostetuimmista F1-kuljettajista, ja hänen uransa on täynnä ikimuistoisia hetkiä.

Häkkinen aloitti F1-uransa vuonna 1991 Lotus-tallissa, mutta hänen läpimurtonsa tapahtui McLarenilla, jossa hän kilpaili vuosina 1993-2001. Häkkisen ajotyyli oli tunnettu sen kylmähermoisuudesta ja teknisestä tarkkuudesta, mikä teki hänestä erittäin kilpailukykyisen kuljettajan. Hänen mestaruusvuotensa olivat erityisen jännittäviä, kun hän taisteli tiukasti Ferrarin Michael Schumacheria vastaan.

Merkittävimmät hetket

Häkkisen uraan mahtuu monia ikimuistoisia hetkiä, mutta yksi tunnetuimmista on vuoden 2000 Belgian Grand Prix. Spa-Francorchampsin radalla Häkkinen ohitti Schumacherin rohkealla ja uskomattomalla liikkeellä, joka on jäänyt F1-historiaan yhtenä upeimmista ohituksista. Tämä hetki tiivistää hyvin Häkkisen ajotaidot ja hänen kykynsä pysyä rauhallisena paineen alla.

Häkkinen vetäytyi F1ä kauden 2001 jälkeen, mutta hänen vaikutuksensa ja perintönsä lajissa ovat kiistattomat. Hän on edelleen aktiivinen moottoriurheilun parissa ja toimii mentorina sekä asiantuntijana.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen, lempinimeltään ”Jäämies”, on toinen suomalainen F1-legenda, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2007 Ferrarilla. Räikkönen tunnetaan rentona ja suorapuheisena persoonana, jonka ajotyyli on kylmähermoinen ja tarkka. Hänen pitkä uransa F1ä alkoi vuonna 2001 Sauberilla ja jatkui vuoteen 2021 asti, jolloin hän vetäytyi kilparadoilta.

Räikkönen kilpaili useissa eri talleissa, kuten McLaren, Ferrari, Lotus ja Alfa Romeo. Hänen uransa huipentui mestaruuteen Ferrarilla, ja hän on edelleen viimeisin Ferrarin mestaruuden voittanut kuljettaja. Räikkösen mestaruusvuosi 2007 oli erityisen dramaattinen, kun hän voitti mestaruuden kauden viimeisessä kilpailussa vain yhden pisteen erolla.

Merkittävimmät hetket

Räikkösen uraan mahtuu monia ikimuistoisia hetkiä, mutta yksi merkittävimmistä on vuoden 2005 Japanin Grand Prix. Suzukan radalla Räikkönen nousi viimeiseltä sijalta voittoon, mikä on yksi F1-historian upeimmista ajosuorituksista. Hänen sinnikkyytensä ja nopeutensa olivat avainasemassa tässä uskomattomassa suorituksessa.

Räikkösen persoona ja hänen rennon suorapuheinen tyylinsä ovat tehneet hänestä fanien suosikin. Hänen kuuluisa toteamuksensa ”Leave me alone, I know what I’m doing” kiteyttää hyvin hänen asenteensa ja itsevarmuutensa radalla. Räikkönen jäi eläkkeelle kauden 2021 jälkeen, mutta hänen perintönsä ja vaikutuksensa F1-maailmassa ovat vahvat.

Nascar

NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) on yksi Amerikan suosituimmista moottoriurheilulajeista, joka tunnetaan nopeudestaan, intensiivisistä kilpailuistaan ja ainutlaatuisesta kulttuuristaan. NASCAR-kuljettajat kilpailevat suurella nopeudella ovaaliradoilla, ja heidän taitonsa ja rohkeutensa tekevät heistä todellisia moottoriurheilun legendoja.

Richard Petty

Richard Petty, lempinimeltään ”The King”, on yksi NASCAR-historian menestyneimmistä kuljettajista. Hän voitti urallaan peräti seitsemän NASCAR Cup -mestaruutta ja 200 kilpailua, mikä on edelleen ennätys. Petty tunnetaan sinisestä Plymouth-kilpa-autostaan ja ikonista cowboy-hatustaan, joka on tehnyt hänestä yhden lajin tunnistettavimmista hahmoista.

Pettyn ura alkoi vuonna 1958 ja kesti yli kolme vuosikymmentä, jonka aikana hän saavutti lukuisia voittoja ja mestaruuksia. Hänen panoksensa NASCARiin on kiistaton, ja hän on toiminut inspiraationa monille tuleville kuljettajille. Pettyn nimi on synonyymi NASCARin historiassa ja hänen perintönsä elää edelleen vahvana.

Dale Earnhardt

Dale Earnhardt, tunnettu myös nimellä ”The Intimidator”, on toinen ikoninen NASCAR-kuljettaja. Earnhardt voitti urallaan seitsemän NASCAR Cup -mestaruutta, mikä tekee hänestä yhden lajin suurimmista nimistä. Hänen aggressiivinen ajotyyli ja kyky hallita kilpailutilanteita tekivät hänestä pelätyn ja kunnioitetun kilpailijan.

Earnhardtin ura alkoi vuonna 1975 ja kesti vuoteen 2001, jolloin hän menehtyi traagisesti onnettomuudessa Daytona 500 -kilpailussa. Hänen perintönsä NASCARissa on valtava, ja hänen poikansa Dale Earnhardt Jr. jatkoi isänsä jalanjäljissä. Dale Earnhardtia muistetaan yhtenä NASCARin suurimmista legendoista.

Jeff Gordon

Jeff Gordon on yksi modernin NASCARin tunnetuimmista kuljettajista. Hän voitti urallaan neljä NASCAR Cup -mestaruutta ja 93 kilpailua, mikä tekee hänestä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä kuljettajista. Gordonin ura Hendrick Motorsports -tiimissä on täynnä menestystä ja ikimuistoisia hetkiä.

Gordonin ura alkoi vuonna 1992, ja hän oli merkittävä tekijä NASCARin suosion kasvussa 1990- ja 2000-luvuilla. Hänen karismansa ja taitonsa radalla tekivät hänestä fanien suosikin, ja hänen perintönsä elää edelleen NASCAR-maailmassa, missä hän toimii nykyään asiantuntijana ja kommentaattorina.

Jimmie Johnson

Jimmie Johnson on modernin NASCARin suurimpia nimiä, joka voitti seitsemän NASCAR Cup -mestaruutta urallaan vuosina 2006-2010 ja 2013, 2016. Hän on ainoa kuljettaja, joka on voittanut viisi mestaruutta peräkkäin, ja hänen saavutuksensa ovat tehneet hänestä yhden lajin kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista.

Johnsonin ura alkoi vuonna 2002 Hendrick Motorsports -tiimissä, ja hänen määrätietoisuutensa ja taitonsa ovat tuoneet hänelle valtavan määrän voittoja ja faneja. Hänen menestyksensä on ollut merkittävässä roolissa NASCARin nykyisessä menestyksessä ja suosion kasvussa.

Dale Earnhardt Jr.

Dale Earnhardt Jr., tunnettu myös nimellä ”Junior”, on yksi NASCARin suosituimmista kuljettajista. Hän on Dale Earnhardtin poika ja jatkoi isänsä perintöä NASCARissa. Vaikka hän ei voittanut mestaruutta, hänen uransa on täynnä merkittäviä voittoja ja hänet valittiin NASCARin suosituimmaksi kuljettajaksi peräti 15 kertaa peräkkäin.

Juniorin ura alkoi vuonna 1999 ja kesti vuoteen 2017. Hänen karismansa ja yhteys faneihin tekivät hänestä yhden lajin rakastetuimmista kuljettajista. Nykyään hän toimii asiantuntijana ja kommentaattorina NASCAR-kilpailuissa.

Tony Stewart

Tony Stewart, lempinimeltään ”Smoke”, on kolminkertainen NASCAR Cup -mestari, joka tunnetaan monipuolisuudestaan ja aggressiivisesta ajotyylistään. Hän voitti mestaruudet vuosina 2002, 2005 ja 2011. Stewart kilpaili sekä NASCARissa että IndyCarissa, ja hänen menestyksensä molemmissa sarjoissa tekevät hänestä ainutlaatuisen kuljettajan.

Stewartin ura alkoi vuonna 1999 ja päättyi vuonna 2016. Hänet tunnetaan myös omasta Stewart-Haas Racing -tiimistään, jossa hän toimii omistajana. Stewartin vaikutus NASCARiin on merkittävä, ja hänen perintönsä elää vahvana sekä radalla että sen ulkopuolella.

Lista tunnetuimmista NASCAR-kuljettajista

 1. Richard Petty – 7-kertainen NASCAR Cup -mestari
 2. Dale Earnhardt – 7-kertainen NASCAR Cup -mestari
 3. Jeff Gordon – 4-kertainen NASCAR Cup -mestari
 4. Jimmie Johnson – 7-kertainen NASCAR Cup -mestari
 5. Dale Earnhardt Jr. – Fanien suosikki
 6. Tony Stewart – 3-kertainen NASCAR Cup -mestari
 7. Cale Yarborough – 3-kertainen NASCAR Cup -mestari
 8. David Pearson – 3-kertainen NASCAR Cup -mestari
 9. Bill Elliott – 1988 NASCAR Cup -mestari
 10. Darrell Waltrip – 3-kertainen NASCAR Cup -mestari

Cale Yarborough

Cale Yarborough on yksi NASCAR-historian menestyneimmistä kuljettajista, joka voitti kolme peräkkäistä NASCAR Cup -mestaruutta vuosina 1976-1978. Hän on tunnettu aggressiivisesta ajotyylistään ja kilpailuhenkisyydestään, jotka tekivät hänestä pelätyn vastustajan radalla.

Yarboroughin ura alkoi vuonna 1957 ja päättyi vuonna 1988. Hänen saavutuksensa ja vaikutuksensa NASCARiin ovat merkittäviä, ja hän on edelleen yksi lajin ikonisimmista kuljettajista. Yarboroughin perintö elää vahvana NASCAR-fanien keskuudessa.

David Pearson

David Pearson, lempinimeltään ”The Silver Fox”, on toinen NASCARin suurista nimistä. Hän voitti kolme NASCAR Cup -mestaruutta vuosina 1966, 1968 ja 1969. Pearson tunnetaan erityisesti älykkäästä ja taktisesti taitavasta ajotyylistään, joka teki hänestä yhden lajin parhaista kuljettajista.

Pearsonin ura alkoi vuonna 1960 ja kesti vuoteen 1986. Hänen kilpailunsa Richard Pettyn kanssa ovat legendaarisia, ja heidän kaksintaistelunsa radalla ovat osa NASCARin historiaa. Pearsonin perintö ja saavutukset tekevät hänestä yhden lajin suurimmista kuljettajista.

Lemans 24

Le Mansin 24 tunnin ajo (24 Hours of Le Mans) on maailman vanhin edelleen ajettava autokilpailu, ja se on yksi kolmesta suurimmasta moottoriurheilun klassikosta yhdessä Monacon Grand Prix’n ja Indianapolis 500kanssa. Kilpailu ajetaan Ranskassa Circuit de la Sarthe -radalla, joka koostuu sekä kilparadasta että julkisista teistä. Le Mans tunnetaan erityisesti kestävyyskilpailuna, jossa autojen ja kuljettajien on selviydyttävä vuorokauden ympäri vaihtelevissa olosuhteissa.

Le Mansin 24 tunnin ajo on luonut useita legendoja ja ikonisia hetkiä, ja kilpailun voittaminen on jokaisen kilpa-ajajan unelma.

Jacky Ickx

Jacky Ickx on yksi Le Mansin kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista. Belgialainen kuljettaja voitti Le Mansin kuusi kertaa vuosina 1969, 1975, 1976, 1977, 1981 ja 1982. Ickx tunnetaan erityisesti vuoden 1969 kilpailusta, jossa hän protestoi vaarallista lähtötapaa kävelemällä rauhallisesti autolleen ja silti voittamalla kilpailun.

Ickxin ura kesti useita vuosikymmeniä, ja hänen panoksensa Le Mansiin on kiistaton. Hänen voittonsa ja ajotaitonsa ovat tehneet hänestä yhden kilpailun historian suurimmista legendoista.

Tom Kristensen

Tom Kristensen, lempinimeltään ”Mr. Le Mans”, on Le Mansin historian menestynein kuljettaja. Tanskalainen Kristensen on voittanut kilpailun peräti yhdeksän kertaa vuosina 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008 ja 2013. Hänen ura Audin tehdaskuljettajana on yksi moottoriurheilun menestyksekkäimmistä tarinoista.

Kristensenin ura Le Mansissa on täynnä ikimuistoisia hetkiä, ja hänen kykynsä ajaa tarkasti ja kestää paineita ovat tehneet hänestä legendan. Hänen saavutuksensa ovat tehneet hänestä esikuvan monille nuorille kuljettajille.

Derek Bell

Derek Bell on brittiläinen kuljettaja, joka on voittanut Le Mansin viisi kertaa vuosina 1975, 1981, 1982, 1986 ja 1987. Bellin ura Le Mansissa on yksi kilpailun historian vaikuttavimmista, ja hänen voittonsa eri automerkkien, kuten Porsche ja Jaguar, kanssa osoittavat hänen monipuolisuutensa.

Bellin kyky sopeutua erilaisiin autoihin ja olosuhteisiin teki hänestä yhden Le Mansin arvostetuimmista kuljettajista. Hänen perintönsä elää edelleen vahvana, ja hän on inspiroinut monia seuraavia sukupolvia.

Henri Pescarolo

Henri Pescarolo on ranskalainen kuljettaja ja tiimipäällikkö, joka on voittanut Le Mansin neljä kertaa vuosina 1972, 1973, 1974 ja 1984. Pescarolo tunnetaan myös omasta tiimistään, Pescarolo Sportista, joka on osallistunut Le Mansiin useita kertoja.

Pescarolon pitkä ura ja hänen intohimonsa Le Mansia kohtaan ovat tehneet hänestä yhden kilpailun suurimmista nimistä. Hänen saavutuksensa kuljettajana ja tiimipäällikkönä ovat tehneet hänestä ikonin moottoriurheilussa.

Allan McNish

Allan McNish on skotlantilainen kuljettaja, joka on voittanut Le Mansin kolme kertaa vuosina 1998, 2008 ja 2013. McNishin ura on täynnä menestystä sekä Le Mansissa että muissa kestävyyskilpailuissa, ja hänen taitonsa ja määrätietoisuutensa ovat tehneet hänestä yhden arvostetuimmista kuljettajista.

McNish tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Audin kanssa, ja hänen voittonsa ovat olleet merkittävässä roolissa Audin menestyksessä Le Mansissa. Hänen uransa jälkeinen työ asiantuntijana ja kommentaattorina on myös tuonut hänelle lisää arvostusta moottoriurheilumaailmassa.

Lista tunnetuimmista Le Mans -kuljettajista

 1. Tom Kristensen – 9 voittoa
 2. Jacky Ickx – 6 voittoa
 3. Derek Bell – 5 voittoa
 4. Frank Biela – 5 voittoa
 5. Emanuele Pirro – 5 voittoa
 6. Henri Pescarolo – 4 voittoa
 7. Olivier Gendebien – 4 voittoa
 8. Yannick Dalmas – 4 voittoa
 9. Hurley Haywood – 3 voittoa
 10. Allan McNish – 3 voittoa

Frank Biela ja Emanuele Pirro

Frank Biela ja Emanuele Pirro ovat molemmat voittaneet Le Mansin viisi kertaa, ja heidän yhteistyönsä Audin kanssa on ollut keskeisessä roolissa tiimin menestyksessä. Biela voitti vuosina 2000, 2001, 2002, 2006 ja 2007, kun taas Pirro voitti vuosina 2000, 2001, 2002, 2006 ja 2007.

Bielan ja Pirron voitot Audin kanssa ovat tehneet heistä kaksi Le Mansin arvostetuinta kuljettajaa. Heidän taitonsa ja yhteistyönsä ovat olleet merkittävässä roolissa Audin dominoinnissa kilpailussa.

Hurley Haywood

Hurley Haywood on yhdysvaltalainen kuljettaja, joka on voittanut Le Mansin kolme kertaa vuosina 1977, 1983 ja 1994. Haywoodin ura on ollut pitkä ja menestyksekäs, ja hänen voittonsa eri vuosikymmenillä osoittavat hänen kykyjensä kestävyys ja monipuolisuus.

Haywood tunnetaan myös saavutuksistaan muissa kestävyyskilpailuissa, kuten Daytona 24 tunnin ajossa ja Sebring 12 tunnin ajossa. Hänen perintönsä moottoriurheilussa on vahva, ja hän on inspiroinut monia amerikkalaisia kuljettajia.

Vastaa