Karting SM 2024 -kauden toinen osakilpailu Kotkassa

Karting SM -kauden kolmas osakilpailu ajetaan Lappeenrannassa, legendaarisella Kimi Circuitilla. Rata on 1028m pitkä, täyttää kansainväliset mitat ja on luokiteltu vaativuustasoltaan luokkaan B, eli toiseksi vaativin ratatyyppi. Lähes 50-vuotiaalla radalla on ajettu niin SM-, PM-, ja EM-kilpailuja kuin maaottelujakin. Kimi Circuit on maailmalla korkealle arvostettu tekninen rata, jossa ohittaminen on haasteellista, ja onnistumisessa aika-ajossa on oma, erityinen merkityksensä. Jäsenlistalta löytyy mm. Kimi Räikkönen, joka vihki itse uudelleennimetyn radan käyttöön vuoden 2001 SM-kilpailujen yhteydessä. 

OK-klassikko ja uusi S-125

Mike Parhiala jatkoi Kotkassa OK-luokassa siitä, mihin jäi Oulussa ja putsasi palkintopöydän Elias Kivistön ja Richard Pullisen edestä. Kivistö on kuitenkin kiristänyt vauhtiaan, eikä mitaleita ole vielä jaettu. Axel Saarniala vaihtoi Kotkassa luokkaa, ja siirtyi ajamaan KZ2. Se, kumpaa luokkaa Saarniala ajaa Lappeenrannassa, jäänee vielä hetkeksi arvoitukseksi, sillä ilmoittautuminen kilpailuun on vielä auki.  S-125:ssa Kotkan osakilpailun jälkeen pistejohdossa on Antti Ollikainen. Jari Malilan ajotauon jälkeinen treenaaminen on kuitenkin näkynyt kehityksenä, eikä eroa Ollikaiseen ole enää läheskään yhtä paljon kuin Oulun avauskisassa. Ollikainen kertoi myös aikatauluhaasteista Lappeenrannan suhteen, joten pistelistaus voi vielä kääntyä päälaelleen. 

OK-sarjatilaston TOP4

 1. Parhiala Mika, 110 p
 2. Kivistö Elias, 78 p
 3. Saarniala Axel, 44 p
 4. Johannesdahl Luca, 15 p

OK-Sarjatilasto kokonaisuudessaan

S-125-sarjatilaston TOP4

 1. Ollikainen Antti, 112 p
 2. Malila Jari, 84 p
 3. Kataja Antti, 55 p
 4. Peltoniemi Aleksi, 29 p

S-125–Sarjatilasto kokonaisuudessaan

OKJ:n tasataistoa

OKJ-luokassa Otto Sakala ja Joel Taipale ovat sarjassa tasapisteissä, ja rookie Oskari Walle vain kolmen pisteen päässä. Aika-ajopisteitä ovat keränneet kuusi kuljettajaa. Lappeenrannan kisaviiikonloppua voisikin luonnehtia sarjan käännekohdaksi – kaasua on painettava nyt, mikäli mielii mukaan mitalitaistoon. Kotiseuraa eli Lappeenrannan urheiluautoilijoita edustaa OKJ:ssa Maksim Starikov, joka on sarjassa sijalla 8. Maksim teki viime viikonloppuna ajetussa Kotkan kilpailussa hyvää nousua ja nopeita kierroksia, joten kotiyleisöllä riittää varmasti jännitettävää.

OKJ-sarjatilaston TOP6

 1. Sakala Otto, 81 p
 2. Taipale Joel, 81 p
 3. Walle Oskari, 78 p
 4. Ovaska Matias, 48 p
 5. Ketola Simeon, 47 p
 6. Alanko Kimi, 47 p

OKJ-Sarjatilasto kokonaisuudessaan

Pieni ja pippurinen Mini60

Mini60-luokan osalta tullaan näkemään tiukka viikonloppu, sillä kaksi ensimmäistä osakilpailua ovat tuoneet podiumille jo kuusi eri kuljettajaa. Lappeenrannan rata etenkin voi tarjota palkintokorokemahdollisuuden erityisesti sellaisille kuljettajille, jotka ovat nopeita nimenomaan aika-ajoissa.   

Tällä hetkellä Minien pistetilastoa johtaa Oiva Vettenranta, mutta useampi kuljettaja on pisteissä lähellä. Lisäjännitystä tuo myös se, ettei Kimi Circuit tarjoa yhdellekään Mini-kuskille kotirataetua, vaan kaikki lähtevät kilpailuun siltä osin samalta viivalta.

MINI60-sarjatilaston TOP5

 1. Vettenranta Oiva, 145 p
 2. Laitinen Leo, 131 p
 3. Nieminen Juho, 105 p
 4. Karjus Konrad, 100 p
 5. Mäkinen Lenni, 97 p                                                                                            

Mini60-sarjatilasto kokonaisuudessaan

KZ2:n seuraava kilpailu ajetaan Porin osakilpailun yhteydessä 27.-28.7.2024

KZ2-sarjatilaston TOP5

 1. Tonteri Paavo, 49 p
 2. Siimesvaara Alvar, 41 p
 3. Jalava Aleksi, 28 p
 4. Tani Kimi, 20 p
 5. Juntunen Santtu, 17 p

KZ2-Sarjatilasto kokonaisuudessaan

Lappeenrannan osakilpailu striimataan Moottoriurheilu.TV:n Youtube-kanavalla, ja kisakooste näytetään viikko osakilpailun jälkeen MTV Katsomossa.

Kilpailun kooste löytyy Karting SM:n verkkosivuilta pari päivää kilpailun jälkeen. Viralliset kuvat ovat myös saatavilla heti kilpailun jälkeisellä viikolla. Kuvien pikatoimitus medialle pyynnöstä julia.makinen@autourheilu.fi

Kilpailujen selostajina toimivat Ossian Puhakka ja asiantuntijakommentaattorina Juuso-Matti Pajuranta. Asiantuntijana ja varikkohaastattelujen toteuttajana on Anssi Saarijärvi. Paljon kiitosta saanut ”mies ja ääni” -kaksikko pitää katsojan mielenkiinnon yllä ja kisatapahtumat hyvässä kerronnassa. 

Lappeenrannan kilpailutapahtumien sähköinen ilmoitustaulu löytyy Sportity-sovelluksesta, johon kirjaudutaan syöttämällä salasana KARTINGSM. Ilmoitustaululla mm. aikataulut, tulokset ja muu tarvittava kisainfo. Teksti ja kuvat: Julia Mäkinen / AKK

Vastaa