Sami-Matti Trogen vietti juhannuksen Aston Martinin ratissa

22-vuotiaan Sami-Matti Trogenin juhannus oli hyvinkin autourheilupainotteinen. Hän osallistui kuluvan vuoden ensimmäiseen kilpailuunsa maineikkaalla Nürburgringin Nordschleifen radalla. Kyseessä oli NLS -sarjan kolmas osakilpailu, joka oli neljän tunnin mittainen. Sami-Matti Trogenin autokuntaan hänen lisäkseen kuuluivat saksalainen Benjamin Mazatis ja norjalainen Anders Burchardt.

Viikonloppu alkoi perjantaina vapaalla harjoituksella. Aamusta alkaen keli vuoristoisella radalla oli epävakainen. Nordschleifilla satoi, oli sumuista ja osittain oli taas kuiva keli. Keliolosuhteet tekivät oman haasteensa Sami-Matti Trogenin ensi tutustumiseen 600 hevosvoimaiseen Aston Martin Vantage GT3 autoon.

Jo ensimmäisellä harjoituskierroksella auton etupää sai osuman ja vaurioitui hieman. Tästä tuli haittaa siinä määrin, että harjoituksia oli jatkettava vasta seuraavana päivänä aika-ajoissa.

– Harmitti tosi paljon pieni virhe, joka aiheutti vakaajatangon rikkoutumisen. Onneksi saatiin kuitenkin tiimin tehokkaan toiminnan vuoksi auto kuntoon seuraavalle päivälle, kertoo Trogen.

Lauantai alkoi aurinkoisissa tunnelmissa ja Sami-Matti Trogenin autokunta sijoittui kokonaiskilpailussa aika-ajon sijalle 12 ja ProAm-luokassa sijoitus oli 4.

Itse kilpailu alkoi iltapäivällä. Aloituksen suoritti Benjamin Mazatis ja toisena ajovuorossa oli Sami-Matti Trogen ja lyhyen varikkokäynnin jälkeen maaliin kaasutti Anders Burchardt.

Autokunta ajoi virheettömän ja tasaisen suorituksen. Sijoitus parani kilpailun aikana sijalle 10 ja ProAm -luokan voittoon.

– Pääsin kisassa ajamaan autoa ensikertaa reilummin ja täytyy todeta, että Aston Martin on todella kilpailukykyinen. Hypyissä ja epätasaisella auto oli hieman kova ja selkälihakset saivat kyytiä. Kuitenkin tämä on vain säätöasia ja pääsin kuitenkin ajon aikana tosi paljon Aston Martiniin sisään. Olen todella positiivinen auton suhteen ja opin siitä paljon asioita. Nyt on helpompi jatkaa seuraavaan kilpailuun, kertoo Trogen.

Saksalainen Benjamin Mazatis ja norjalainen Anders Burchardt olivat Sami-Matti Trogenille uudet tuttavuudet, hän ajoi heidän kanssaan nyt ensimmäistä kertaa. Kausi jatkuu Nürburgringin Nordschleifin radalla 3.8.2024, jolloin ajetaan pidempi 6 tunnin mittainen kilpailu.

– Kiitos kummallekin kilpakumppanilleni, oli erittäin mukava tehdä heidän kanssaan töitä. Suuri kiitos myös Walkenhorst Motorsportille viikonlopusta, päättää Trogen.

Sarjan internet sivut: https://www.nuerburgring-langstrecken-serie.de/de/startseite/

Aston Martinin kotisivut: https://www.astonmartin.com/

Sami-Matin kotisivut: https://www.samimattitrogen.com/

Vastaa