M-Sportin kiinnostus Martin Sesksiin

M-Sportin Martin Sesksin esitykset Ford Puma Rally1ä Puolan ja Latvian ralleissa herättivät huomiota hänen kypsyytensä ja nopeutensa ansiosta. Hänen ralliseikkailunsa WRC:ssä oli kahden kilpailun mittainen, ja nyt hän keskittyy jälleen Euroopan rallimestaruussarjaan.

Tulevaisuuden näkymät

Vaikka budjettisyistä ei ole suunnitelmia jatkolle, M-Sportin johtaja Richard Millener haluaa ehdottomasti nähdä Sesksin takaisin auton ratissa. Sesks on saanut nimeään esiin suuremmissa piireissä, ja hänen karismansa sekä kyvykkyytensä tekevät hänestä houkuttelevan ehdokkaan tuleviin WRC-kilpailuihin.

Mahdollisuuksien kasvattaminen

Sesksin suorituskyky ja persoonallisuus ovat tehneet hänestä markkinoitavan lahjakkuuden. Latvian ja Baltian alueella rallin suosio on nousussa, ja Sesks toivoo, että hänen esityksensä auttavat avaamaan uusia ovia.

Martin Sesksin ura

Martin Sesks on latvialainen rallikuljettaja, joka on saavuttanut merkittäviä tuloksia kansainvälisillä ralliareenoilla. Hän on tunnettu nopeudestaan, taidostaan ja päättäväisyydestään, jotka ovat auttaneet häntä saavuttamaan monia voittoja ja palkintosijoja. Martin Sesksin menestys rallissa ei ole tullut ilman kovaa työtä ja omistautumista. Hänen tekninen taitonsa ja kyky käsitellä autoa vaikeissa olosuhteissa ovat tehneet hänestä yhden lupaavimmista kuljettajista.

Martin Sesksin ura näyttää olevan vahvassa nousussa. Hänellä on edessään useita mahdollisuuksia nousta rallimaailman huipulle ja kilpailla maailmanmestaruuksista. Sesksin päättäväisyys ja intohimo lajia kohtaan tekevät hänestä vahvan ehdokkaan tulevaisuuden mestariksi.

Varhainen elämä

Mārtiņš Sesks syntyi Liepājassa, Latvian länsirannikolla, ja hän on kaupungin pormestarin ja entisen rallikuljettajan, Uldis Sesksin, poika. Mārtiņš oli buggy-auton ratissa jo viisivuotiaana ja vain kolme vuotta myöhemmin hän voitti Latvian Cupin beta-buggies-sarjassa.

Mārtiņš osallistui beta-buggies- ja kartingkouluun, ja vuonna 2013 hän sijoittui toiseksi Baltian karting-mestaruuskilpailuissa. Hän osallistui myös Euroopan mestaruuskilpailuihin ja sijoittui kauden kokonaiskilpailussa sijalle 17.

Siirtyminen ralliin

Vuonna 2014 Mārtiņš siirtyi ralliin ja ensimmäisenä vuotenaan hän menestyi Latvian Mini-rally Cupissa. Vuotta myöhemmin hän saavutti junioripronssia Latvian Rally Sprint Championshipin kokonaiskilpailussa ja sijoittui kuudenneksi Latvian Rally Championshipissä.

Vuonna 2016 Mārtiņš voitti ensimmäistä kertaa Latvian rallimestaruuden ja samalla hän voitti Latvian mestaruuden maantiellä. Hän saavutti myös Euroopan mestaruuden etapilla Colin McRae Flatout Trophyn.

Kansainvälinen menestys

Vuonna 2017 Mārtiņš sijoittui toiseksi Viron rallimestaruuskilpailuiden kokonaiskilpailussa ja voitti Latvian Autoliiton urheilumestarin palkinnon. Seuraavana vuonna, 2018, hänestä tuli ensimmäinen latvialainen rallikuljettaja, joka sai sopimuksen tehdastiimin (Opel Motorsport) kanssa. Samana vuonna hän voitti FIA ERC3 ja ERC3 Juniors -sarjat Pirellin varustamalla ADAC Opel Rallye Junior Team ADAM R2– hänen ensimmäinen kansainvälinen kilpailukautensa.

Ura etenee

Vuonna 2019 Mārtiņš debytoi nelivetoautolla (R5) LMT Autosporta Akadēmija -tiimissä. Hän sijoittui palkintokorokkeelle kotikilpailussaan Rally Liepājassa ja saavutti luokkapodiumin Rally Roma Capitalessa (hänen ensimmäinen rallinsa asfaltilla) Euroopan rallimestaruuskilpailuissa, päättäen kauden kokonaiskilpailussa sijalle 15.

Mārtiņš teki nopeimmat erikoiskoeajat kahdessa neljästä kilpailusta, joihin hän osallistui debyyttivuotenaan 2019 FIA Junior WRC Championshipissä. Hän aloitti vuoden 2020 samassa mestaruussarjassa hienosti sijoittumalla toiseksi Rally Swedenissä, ennen kuin kausi keskeytettiin.

Historiaa tekevä kuljettaja

Mārtiņš teki historiaa voittamalla ensimmäisenä latvialaisena FIA Junior WRC -rallin, joka tapahtui syyskuussa 2020 järjestetyssä Rally Estoniassa. Nyt hän taistelee säännöllisesti voitoista ja jatkaa tavoitteensa kohti maailman rallimestaruutta.