Crosskartit käynnistivät Rallicross SM -kauden 2024 – Riku Huuhka voittoon Xtrem-luokassa

Rallicross SM -kausi 2024 käynnistyi crosskart-luokkien osalta lauantaina aurinkoisessa kelissä Karvian moottoriradalla. Puitteet olivat kunnossa, kun radalla ajettiin nyt ensimmäistä kertaa crossilajien SM-pisteistä.

Crosskartien kuninkuusluokka, Xtrem, sujui hallitsevan Suomen mestarin Riku Huuhkan (Hyvinkään UA) komennossa. Huuhka jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja nakutti erävoitot kaikista ajamistaan lähdöistä.

– Ei oikein paremmin taas olisi voinut mennä, neljä lähtöä ja neljä voittoa. Sora sopii itselle helkatin hyvin; pääsee ajamaan poikittain, Huuhka totesi finaalin jälkeen hymyssä suin.

Xtrem-luokassa toiseksi ajoi Ville Viitanen ja kolmas oli Henri Mannismäki.

Xtrem Junioreissa sen sijaan saatiin uusi osakilpailuvoittaja, kun viime kauden 125/250cc -luokan SM-hopeamitalisti Pauli Turpeinen (Kotkan UA) piti muut takanaan alkuerissä ja A-finaalissa.

– Hyvä päivä kaikin puolin. Auto toimi hienosti ja lähti viivasta joka kerta niin, että ei tarvinnut jäädä muiden perään ajelemaan. Se oli sitten omissa käsissä miten menee. Ei tullut mitään isompia virheitä ja se riitti tällä kertaa, Turpeinen kommentoi.

Toiseksi korkeimmat SM-pisteet luokassa kirjasi Peetu Piira ja kolmannelle sijalle ajoi viime kauden 125/250cc -kuutioisten pronssimitalisti Jesper Rantanen.

Minea Perämäki (Honkajoen MK/UA) aloitti kautensa erinomaisesti 125/250 -luokassa. Perämäki ajoi erävoitot kaikista kolmesta alkuerästä ja oli ensimmäisenä ruutulipulla myös A-finaalissa.

Patrick Ylinen ajoi luokassa toiseksi ja kolmanneksi kovinta vauhtia piti Topias Honkala.

Myös 85-kuutioisten Suomen juniorimestaruustaistelut käynnistyivät Karvian radalta. Avauskisassa nopein oli ensimmäisen osakilpailuvoittonsa napannut AL-Härmän Kevin Sundqvist ennen hallitsevaa Suomen juniorimestaria Iivari Männistöä. Kolmanneksi ajoi Viljami Saarinen.

Sarjassa ajetaan myös kaikista nuorimmille crossikuskeille tarkoitettu Mini-luokka, joka keräsi Karviaan mahtavat 20 osallistujaa.

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ja samalla rallicross-luokkien avauskilpailu ajetaan 15. kesäkuuta Kouvolan legendaarisella Tykkimäen radalla.

KARVIAN OSAKILPAILUN TULOKSET

Xtrem-luokan voittaja Riku Huuhka

2 kommenttia artikkeliin ”Crosskartit käynnistivät Rallicross SM -kauden 2024 – Riku Huuhka voittoon Xtrem-luokassa”

Vastaa