Drift SM -sarjan Tech-Salmi Pro2 -luokan kauden 2024 viimeinen osakilpailu ajettiin 16.-17. elokuuta Harjavallan Drift Madness -kisan merkeissä. Kolme osakilpailua käsittäneen sarjan finaalikisan vei nimiinsä Pauli Laakso ja historian toiseksi Pro2 -luokan Suomen mestariksi ajoi Juha-Matti Mäkinen.

Kauden viimeiseen osakilpailuun starttasi 47 kuljettajaa ja perjantaina illalla alkaneen kilpailun lajitteluista haettiin 32 parasta mukaan lauantain TOP32-pariajokaavioon.

Parhaiten lajitteluista suoriutui Lapuan UA:n Henri Rajala BMW 540:llä, jonka ensimmäisen kierroksen veto arvosteltiin 91 pisteen arvoiseksi. Rajala kuittasi lajitteluvoiton lisäksi sarjan yhteistyökumppani koneita.com:n 150 euron arvoisen lahjakortin.

Toiseksi itsensä lajitteli SIIMU 2000:tta edustava Miika Viitala, joka paiskoi toisella kierroksella ”Kartano-Volvoa” komeasti 90 pisteen arvoisesti. Samaan pistemäärään ylsi lajitteluiden yksi yllättäjistä, Radalle UA:n Jussi Juhala BMW 525:lla.

Sijoille 4-6 taituroineet Oscar Björklund, Juho Piri ja Atte Kemppainen merkkauttivat jokainen 88 pistettä mieheen. Lajitteluiden suurin yllätys oli kuitenkin se, että sarjan neljännellä sijalla ennen viimeistä kisaa ollut Ville Oinonen ei onnistunut saamaan pistettäkään, eikä näin ollen päässyt jatkoon lauantaille.

Lauantain pariajokaavio tarjosi draamaa jo heti alkuvaiheessa, kun suurimpia mestarisuosikkeja tippui yksi toisensa jälkeen niin kaaviosta kuin mitaleiltakin. Sarjan kärkipaikalta viimeiseen osakilpailuun lähtenyt Honkajoen MK/UA:ta edustava Juha-Matti Mäkinen putosi jo kaavion TOP16-vaiheessa, mutta kesti silti Suomen mestariksi 137 SM-pisteellä, kun lähimmät kilpakumppanitkin tippuivat riittävän aikaisin.

– Olisin tietysti halunnut ajaa tänään enemmän, mutta taso on todella kova. Monilla oli rikkonainen kausi ja se riitti nyt mestaruuteen. Olen tästä enemmän kuin onnellinen, Mäkinen fiilisteli.

Mitalistien väliset erot olivat lopulta minimaaliset. Harjavallan kisan voittoon ajanut Pauli Laakso (Al-Härmä) nousi hurjalta takamatkalta aina hopealle saakka. Perjantain lajitteluiden jälkeen Laakso oli sarjatilanteessa vasta sijalla 17. mutta teki huimaa kiriä ja jäi vain vaivaisen pisteen päähän Suomen mestari Mäkisestä.

– Ei oikein löydy sanoja. Se että päästiin ylipäätään tällä kaudella ajamaan oli jo voitto itsessään. Ja nyt kun tämä kisa päättyi vielä näin niin onhan se kovaa settiä, Laakso tunnelmoi.

Pronssimitali lähtee puolestaan Harjavallan lajitteluvoittaja Henri Rajalan matkaan, joka teki hänkin kovaa nousua sarjapisteissä. Rajala oli perjantain jälkeen vielä sijalla 10., mutta osakilpailun kolmas sija riitti nostamaan hänet myös sarjatilanteessa samalle sijalle 131 pisteellä. Pisteen erolla neljänneksi jäi Atte Kemppainen.

Harjavallan osakilpailun toiseksi ajoi jo lajitteluissa yllättänyt Jussi Juhala. Drift SM -sarjan kausi 2024 päättyy Finjector SM Pro -luokan finaalikisaan Ahveniston Moottoriradalla 6.-7. syyskuuta.

Kaikki pisteet »

Yksi kommentti artikkeliin ”Drifting SM: Juha-Matti Mäkinen kesti SM Pro2 -luokan Suomen mestariksi Harjavallassa”