Riku Huuhka ajoi tuplamestariksi Rallicross SM -sarjassa

Rallicrossin SM-kauden päätöskilpailu ajettiin lauantaina Joensuun Ylämyllyllä. Mestaruuksista taisteltiin kolmessa rallicross-luokassa ja neljässä crosskart-luokassa.

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Riku Huuhka oli jo toista kautta putkeen pysäyttämätön crosskartien kuninkuusluokassa. Huuhka voitti kauden viidestä osakilpailusta neljä ja pääsi Joensuussa juhlimaan toista peräkkäistä Xtrem-luokan Suomen mestaruuttaan.

– Mestaruutta lähdettiin hakemaan, hyvä kausi oli kaikin puolin. Ei jääny oikeastaan missään asiassa hampaankoloon. Ei haittaa vaikka vikassa Joonatan meni voittoon. Tiesin, että on siellä nopea, Huuhka kommentoi.

Huuhkasta tuli lauantaina tuplamestari, sillä hän nappasi SM-kultaa myös rallicrossin V1600-luokassa.

– Vähän jäi V1600-luokassa ehkä vielä parannettavaa, mutta ei voi sen enempää moittimaankaan lähteä. Hyvä kausi oli, sanotaan näin.

Huuhka lähtee V1600-luokan mestaruutensa ansiosta edustamaan AKK:ta rata-autoilun Generations Challenge -tapahtumaan Alastarolle. Sen enempää tulevaisuuden kisakuvioita nuorukainen ei vielä ole lyönyt lukkoon.

– Sinne lähdetään vielä ajamaan, mutta sitten aletaan vähän huilaamaan ja mietitään mitä tehdään ensi vuonna. Nelivetoiseen autoon tietenkin olisi kiinnostusta, mutta se vaati paljon rahaa. Ensi vuonna on edessä armeija, mutta kyllä jotain luokkaa ajetaan SM-sarjassa, Huuhka sanoo.

Xtrem-luokan SM-hopealle ajoi päätöskisan voittanut Karvian UA/MK:n Joonatan Ylilammi ja pronssia otti Kouvolan Seudun Autourheilijoiden Marko Vainikka.

Joensuussa kolmoseksi ajoi Hyvinkään UA:n Aleksi Suono.

Peetu Piira nousi mestariksi

Xtrem Junioreiden finaalissa nähtiin huima taistelu mestaruudesta, kun kärkinelikko starttasi kauden viimeiseen lähtöön ainoastaan seitsemän pisteen sisällä toisistaan.

Jännittävän finaalin voittoon ajoi lopulta AL-Härmää edustava Peetu Piira, joka nousi kolmanneksi ajaneen Kotkan UA:n Pauli Turpeisen ohi luokan Suomen mestariksi niukalla erolla.

– Oulussa kun tuli oma virhe, niin se johti tähän, että mestaruudesta tulee olemaan jännittävä taistelu. No sieltähän se voitto ja mestaruus sitten tuli. Siinä on neljä tosi kovaa kuskia taistelemassa, niin olihan se jännittävä tilanne. Nyt on tosi hyvä fiilis, Piira kommentoi.

Joensuussa kakkoseksi ajanut AL-Härmän Jesper Rantanen otti luokassa SM-pronssia.

Minea Perämäelle SM-kultaa 125/250cc -luokassa

125/250cc -luokassa SM-kultaa nappasi läpi kauden sarjaa hallinnut Honkajoen MK/UA:n Minea Perämäki. Ensimmäiset neljä osakilpailua voittanut Perämäki ajoi Joensuussa kolmanneksi, mutta tämä tulos riitti selvällä erolla luokan Suomen mestaruuteen.

Luokassa SM-hopealle ajoi Kauhavan UA:n Kasperi Ahonen ja veli Kaapo Ahonen otti pronssia.

Viimeisen osakilpailun ykkönen oli Viron Armin Raag ennen Satakunnan UA:n Topias Honkalaa.

Männistön kausi sai huipennuksen Joensuussa

85-kuutioisten crosskartien Suomen juniorimestariksi ajoi jo toista kautta peräkkäin Kankaanpään Urheiluautoilijoiden Iivari Männistö, joka viimeisteli mestaruutensa kirjaamalla osakilpailuvoiton myös Joensuun päätöskilpailusta.

SJM-hopeaa saalisti PR-Racingin Viljami Saarinen ja pronssille ajoi AL-Härmän Kevin Sundqvist.

Päätöskisan kakkonen oli Onni Kangasaho (Pohjois-Hämeen UA) ja kolmonen Eemil Velling (Orimattilan UA).

Joensuun osakilpailun tulokset (crosskart)

Yksi kommentti artikkeliin ”Riku Huuhka ajoi tuplamestariksi Rallicross SM -sarjassa”