BMW:n sähköisen malliston myynti ylittää bensiini- ja dieselmoottorimalliston myynnin Suomessa tällä hetkellä

BMW:n ladattavat hybridit ja täyssähköautot kiinnostavat suomalaisasiakkaita. Sähköistä mallistoa myydään tällä hetkellä enemmän kuin muita voimalinjavaihtoehtoja yhteensä Suomessa. BMW:n 11 ladattavan hybridin mallisto on yksi autoalan laajimpia.

– Suomalaiset ovat aina arvostaneet ajamisen nautintoa ja teknologista edelläkävijyyttä, joten osasimme odottaa sähköiselle mallistollemme lämmintä vastaanottoa. Tällä hetkellä BMW-mallistossamme on yhteensä 11 ladattavaa hybridi- ja sähkömallia. Mallistomme on hyvin monipuolinen vahvan teknologiakehityksen ansiosta”, kertoo BMW Group Suomen toimitusjohtaja Janne Kämäräinen.

BMW panostaa vahvasti sähköisen liikenteen kehittämiseen. Yhtiö julkistaa 12 uutta sähköistä automallia vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi BMW sähköistää perinteisiä voimalinjoja kevythybriditeknologialla. Tänä vuonna kevythybridien määrä kasvaa yli kuuteenkymmeneen malliin.

BMW:n laaja mallisto yltää kompaktista i3-täyssähköautosta ylellisiin 7-sarjan ladattaviin hybridimalleihin.Suomalaisittain keskeisessä BMW:n 3-sarjassa tuoreet ladattavat hybridimallit ovat BMW 330e Sedan ja kesällä markkinoille tuleva 330e Touring. Tehokkaan bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhteistyö avaa mahdollisuuden vähäpäästöiseen matkantekoon ja urheilulliseen ajonautintoon. Sedanin toimintamatka yltää 58 kilometriin*, Touring lähes samaan.

Myös haastavissa olosuhteissa liikkuville ladattava hybridimalli BMW X5 xDrive45e on tilava ja ylellinen vaihtoehto. Neljännen sukupolven akkutekniikan ansiosta auton toimintamatka on jopa 87 kilometriä*.

Maaliskuussa markkinoille tuleva MINI Cooper SE on ensimmäinen täyssähköauto kompaktien autojen luksusluokassa. Autossa yhdistyvät päästöttömyys, ikoninen muotoilu, ajamisen ilo ja korkealuokkainen laatu. Matala painopiste ja hienosäädetty alusta luovat ketterän ja urheilullisen ajotuntuman.

Nelivetoinen ladattava hybridimalli MINI Cooper SE Countryman ALL4 on MINI-malliston pioneeri mahdollistaessaan autoilun ilman paikallisia päästöjä. Kompaktin luksusluokan menestyksekkääseen malliin on tuotu BMW-konsernin uusinta akkuteknologiaa, joka parantaa auton tehokkuutta sekä pidentää toimintamatkaa 30 prosentilla 55–57 kilometriin*.

BMW:n tavoitteena on, että neljänneksessä sen Euroopassa myydyistä autoista on sähköinen voimanlähde vuonna 2021, vuonna 2025 kolmanneksessa ja vuonna 2030 puolessa. Vuonna 2023 BMW:n valikoimassa on yhteensä 25 sähkömallia, joista yli puolet on täyssähköisiä.

BMW:n talvikiertueella uudet ladattavat hybridit ovat koeajettavissa. Kiertueaikataulun löydät täältä: www.bmw.fi/tour

BMW tarjoaa nyt osaa sähköisestä mallistostaan kattavasti varusteltuna Charged Edition -versiona. Varustus vaihtelee mallikohtaisesti.

BMW:n ja MINIn sähköiset mallit:

BMW:n täysähkömallistoon kuuluvat tällä hetkellä BMW i3 ja maaliskuussa lanseerattava MINI Cooper SE.

BMW:n ladattavien hybridien mallistoon kuuluvat tällä hetkellä BMW 225xe Active Tourer, BMW 330e Sedan, BMW 530e Sedan, BMW 530e xDrive Sedan, BMW 745e Sedan, BMW 745Le xDrive Sedan, BMW X1 xDrive 25e, BMW X3 xDrive 30e, BMW X5 xDrive 45e, BMW i8 Coupé, BMW i8 Roadster ja MINI Cooper SE All4. Lisäksi BMW 330e Touring ja BMW X2 xDrive 25e tulevat markkinoille kesällä.

Lisätietoja:

Oy BMW Suomi Ab, Jaana Palomäki, viestintä, 040 592 2945, jaana.palomaki(at)bmw.fi, www.bmw.fi

*Päästö- ja kulutuslukemat sekä toimintamatka on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan ja mukautettu NEDC:hen vertailtavuuden vuoksi, valitusta renkaasta riippuen. CO2-päästöihin perustuvien verojen ja muiden ajoneuvokohtaisten maksujen perustana voivat olla muut kuin tässä julkaistut luvut.

Lisätietoja uusien autojen virallisista kulutus- ja päästölukemista saa Manual on fuel consumption, CO2 emissions and power consumption of new cars -julkaisusta, jota on saatavilla jälleenmyyntipisteistä, Deutsche Automobil Treuhand GmbH:lta (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Saksa ja osoitteesta http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa