Garmin maailmanlaajuisena virallisena ajanottokumppanina FIA Smart Driving Challengessä

FIA SDC-haasteen tarkoituksena on parantaa tietoisuutta autolla ajamisen vaikutuksista sekä keinoista pelastaa sekä ihmishenkiä että planeettamme tekemällä pieniä muu­toksia ajotyyliin. Greater Than-yhtiön kehittämällä tekniikalla mitataan ajamista reaaliaikaisesti ja jaetaan osallistujille pisteitä turvalli­sesta ja ympäristö­ystäväl­lisestä ajotavasta. Vaikutuksia voidaan mitata konkreettisesti, ja tarjota autoilijoille eri puolilla maailmaa mahdollisuus muuttaa ajotapaansa ympäristön kannalta kestävämpään suuntaan.

Nyt alkava yhteistyö jatkuu koko vuoden 2022 ajan ja perustuu yhteisiin pyrkimyksiin lisätä tietoisuutta turvallisesta ja ympäristöystävällisemmästä ajotavasta ja auttaa samalla autoilijoita vähentämään ympäristövaikutuksiaan.

“Garmin kehittää älykkäitä, hyvinvointiin ja ulkona liikkumiseen keskittyviä tuotteita. Kuten Greater Than, Garmin tuo asiakkaidensa käyttöön uusinta teknologiaa ja kannustaa pyrkimään parhaisiin suorituksiin. Juuri tästä on kyse myös FIA SDC:ssa. Meillä on erinomainen tilaisuus luoda maailman­laajuinen yhteisö intohimoisille autoilijoille ja parantaa maailmaa”, kertoo Greater Than Svenska AB:n toimitusjohtaja Johanna Forseke.

Tämän innovatiivisen, maailmanlaajuisen haasteen avulla osallistujat voivat oppia vähentämään hiilidioksidipäästöjään. FIA SDC:n osallistujat tulevat yli 70 maasta viideltä eri mantereelta, ja heillä kaikilla on sama tavoite: voittaa “World’s Smartest Driver”-titteli.

“Tulevaisuus on älykäs, ja yhteistyömme Garmin-yhtiön kanssa FIA Smart Driving Challenge-haasteessa takaa, että pystymme vaikuttamaan suuresti. Tämän strategisen kumppanuuden avulla tavoitamme arjen autoilijat ja rohkaisemme heitä ajamaan turvallisemmin ja ympäristöystävällisemmin”, kertoo Onika Miller, FIA Secretary General for Automobile Mobility and Tourism ad interim.

Garmin näkee yhteistyön SDC:ssä ajosuoritusta optimoivan Garmin Catalyst™-laitteen käytön luonnollisena jatkeena. Laite toimii henkilökohtaisena valmentajana rata-ajossa ja tarjoaa mahdollisuuden analysoida ajosuorituksia myös jälkikäteen, jotta kokonaisvaltainen ajopotentiaali saataisiin käyttöön.

“Radalla ajavalta kilpa-autoilijalta ja älykkäältä tieautoilijalta vaadittavien taitojen välillä on yhtäläisyyksiä. Älykäs ajotapa vaatii, että kuljettaja osaa keskittyä, mukautua ja ennakoida, mitä tiellä saattaa tulla eteen”, sanoo Garmin-yhtiön product management-johtaja Thiemo Weinschenk. “Haluamme tehdä kaikista älykkäämpiä kuljettajia, ja siksi tämä on meille tärkeä aloite.”

“Jos jokainen Garmin-fani liittää älypuhelimensa ja autonsa FIA SDC:hen ja sitoutuu näin ajamaan älykkäämmin arkielämässään, saadaan maailmanlaa­juisessa mittakaavassa valtavia vaikutuksia”, lisää Johanna Forseke.

Tietoa FIA Smart Driving Challenge-haasteesta

FIA Smart Driving Challenge (SDC) on maailmanlaajuinen haaste, jossa älyk­käästä, turvallisesta ja ympäristöystävällisestä ajotavasta palkitaan. Haasteen on luonut FIA yhteistyössä Greater Thanin kanssa, ja sen tarkoituksena on kannustaa ajamaan älykkäämmin, puhtaammin ja turvallisemmin. Sovellus on ladattavissa maksutta, ja vaatii vain Bluetooth-yhteyden muodostaakseen yhteyden autoon.

App Store: https://apps.apple.com/se/app/fia-sdc/id1425748874

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.leanportal.sdc&gl=SE

Vastaa