GR Sport – uutta ilmettä Toyota C-HR -mallistoon

  • Corollan vanavedessä on C-HR -mallin vuoro leikitellä GR Sport -varustetason tyylillä
  • GR Sport haluaa herättää huomiota: uudet kevytmetallivanteet, kiiltomustat yksityiskohdat ulkoasussa, uusi sisädesignin viimeistely ja kirsikkana kakun päällä uudet bi-tone -ulkovärit
  • Samassa yhteydessä tulee saataville Toyota Safety Sense -järjestelmän uusi versio parannetulla kevyen liikenteen tunnistuksella

Toyota C-HR -malliston uusin lisä vie koko malliston komealla tavalla vuoteen 2021. Vuonna 2016 ensiesitelty malli sai loistavan vastaanoton myyden yli 120 000 yksilöä Euroopassa saavuttaen 10 % markkinaosuuden segmentissään. Viime vuonna tapahtunut uudistuminen on pitänyt mallin hyvässä vireessä, ja 1.8- tai 2.0-litraiseen polttomoottoriin perustuvat hybridivoimalinjat tarjoavat edelleen segmentin alimmat päästötasot. Tähän mennessä C-HR on löytänyt kotinsa yli 400 000 eurooppalaisen asiakkaan luota.

Toyotan erittäin suorituskykyisten GR-mallien ja TOYOTA GAZOO Racingin eläväisen värimaailman innoittama GR Sport -varustetaso tuo terävyyttä niin ulko- kuin sisädesigniin malliin, jonka ulkonäkö ei muutenkaan jätä ketään kylmäksi.

Ulkodesign

Toyota C-HR GR Sport -mallin erityisen tunnistettava keulan ilme muodostuu merkin logon ja ajovaloumpioiden mustasta taustasta, puskurin keskiosan sekä sumuvalojen kehysten kiiltomustasta koristelusta, tumman sävyisestä kromivärjätystä etusäleiköstä sekä aggressiivisesti muotoillusta etuilmanohjaimesta.

Sivusuunnasta GR Sport -mallin tunnistaa erityisesti tätä mallia suunnitelluista 19” kevytmetallivanteista ja kiiltomustista koristeosista. Takaa nähdään myös musta logon tausta, kiiltomustia yksityiskohtia, GR Sport -takapuskurin koriste sekä GR Sport -mallimerkintä. GR Sport-malli on saatavilla yhdeksällä eksklusiivisella bi-tone -värikombinaatiolla, mukaan lukien uusi Dynamic Grey -ulkoväri mustalla katolla.

Sisädesign

Sisätiloissa GR Sport -malli hemmottelee silmiä uudella Cool Silver -värimaailmalla ja valinnaisilla istuinverhoiluilla, joissa verhoilun tyypistä riippumatta on GR-henkinen punaharmaa tikkaus. Muita mallille ominaisia elementtejä ovat perforoidulla nahalla päällystetty ohjauspyötä, sekä ohjauspyörässä että vaihteenvalitsimessa näkyvä punainen tikkaus, mallikohtaiset kynnyslistat sekä GR Sport -logon näkyminen niin irrallaan kuin osana esim. käynnistyspainikkeen ja mittariston aloitusanimaation designia.

Ajettavuus

Erityisesti tätä mallia varten suunnitellut vanteet ja tätä mallia varten hienosäädetty jouistusjärjestelmä tähtäävät C-HR -mallin muutenkin maukkaan ajettavuuden viemiseen vielä korkeammalle tasolle matkustusmukavuudesta kuitenkaan tinkimättä.

Erinomainen rengas, Continental Premium Contact 6 (225/45R19) lisää etupään pitoa ja ajovakautta erityisesti mutkiin ajettaessa. Uusi rengas on C-HR -malliston 18” -versioita kevyempi, ja tarjoaa silti yhtä matalan vierintävastuksen ja siten maltilliset CO2 -päästöt.

Toyota Safety Sense -varusteet

Mallivuoden 2021 C-HR -mallisto on varustettu Toyota Safety Sense -järjestelmän uusimmalla versiolla. Tämä aktiivisten turvavarusteiden paketti kokoaa yhteen useita turvallisuusteknologioita, jotka pyrkivät joko estämään onnettomuuksien syntyä tai aktiivisesti pienentämään mahdollisen onnettumuuden seurauksia.

PCS-hätäjarrutusjärjestelmään on tehty useita lisäyksiä ja päivityksiä. Tärkeimmät uudet toiminnot ovat ESA-järjestelmä (Emergency Steering Assist), minkä tehtävänä on auttaa väistöliikkeen tekemisessä. Tämän lisäksi TSS-järjestelmään kuuluu toiminto, joka varoittaa kuljettajaa tai tekee tarvittaessa automaattisen hätäjarrutuksen mikäli risteyksestä käännyttäessä on riskinä joko törmätä vastaantulevaan autoon tai vastakkaisesta suunnasta käännöksen aikana tietä ylittävään jalankulkijaan. Lisäksi mallivuoden 2021 Toyota C-HR:n TSS-varusteluun kuuluva LTA-kaista-avustin auttaa kuljettajaa pysymään kaistamerkintöjen välissä.

Uusi Toyota C-HR GR Sport saapuu Suomeen alkuvuodesta 2021.

Lähde: News Cision

Vastaa