Henri Alen ja Porche 911 Carrera

Henri Alén, tunnettu suomalainen Michelin-kokki, on tunnustautunut urheiluautojen ystäväksi, erityisesti Porsche-merkin suhteen. Alénin lapsuudenmuistot ja ihastus urheiluautoihin juontavat juurensa jo varhain, ja tämä intohimo on säilynyt läpi vuosien. Hän kertoo rakastuneensa urheiluautoihin jo pikkupoikana, ihailtuaan isänsä Toyota Celica Hardtop -mallia. Tämä varhainen kokemus herätti hänessä unelman omasta urheiluautosta.

Porschen vaikutus Alénin elämään

Alénin ensimmäinen Porsche oli mallia 944, amerikkalainen versio, jonka hän hankki ennen ajokortti-ikää. Tämä kirkkaan punainen auto, joka oli aikoinaan koristanut hänen huoneensa seinää julisteen muodossa, symboloi unelman toteutumista. Hän mainitsee, että elämänsä aikana on ollut omistuksessaan yhteensä kaksitoista erilaista Porsche-mallia, mikä kuvastaa hänen syvää kiinnostustaan merkkiin.

Alénin suhde klassisiin autoihin

Henri Alénin kiinnostus ei rajoitu pelkästään ajoon; hän nauttii myös autojen korjaamisesta ja fiksaamisesta. Hänelle tärkeitä ominaisuuksia urheiluautossa ovat mekaanisuus, hyvä perstuntuma ja manuaalivaihteisto. Erityisesti klassinen Porsche 911 Carrera 4 -malli on lähellä Alénin sydäntä, sillä sen ominaisuudet, kuten nelivetoisuus ja 3,6-litrainen bokserimoottori, tarjoavat juuri sellaisen ajokokemuksen, jota hän arvostaa.

– Vanhoissa autoissa on viehätystä. Bensa tuoksahtaa ja auto reklamoi pienellä kytkimen tuoksulla jos vaihdot ei miellytä. Mittarit näyttää vähän sinnepäin ja mutta tunnetta onkin sitten roppakaupalla. Digitaalisuuden melskessä analogiset ja mekaaniset asiat vaan rauhoittaa, kunnes se vikavalo taas kohta syttyy, Henri tarinoi somessaan.

Alén ajotyylinä nautiskelija

Vaikka Alén omistaa näyttäviä urheiluautoja, hän kuvailee ajotyyliään rauhalliseksi ja nautiskelijaksi. Hän mainitsee ajavansa ”kuin vanha mummo” ja nauttivansa kruisailusta. Alénin arki kuitenkin tasapainottuu BMW IX3 -täyssähköautolla, joka tarjoaa erilaisen ajokokemuksen verrattuna hänen rakastamiinsa urheiluautoihin. Täyssähköautolla ajaminen tuo helppoutta ja mukavuutta hänen päivittäiseen liikkumiseensa.

Italian vaikutus Alénin elämään

Alénin intohimo ei rajoitu vain saksalaisiin urheiluautoihin. Hän tunnustaa rakastavansa myös italialaisia urheiluautoja, kuten Ferrareita ja Lamborghineja. Italialainen kulttuuri vaikuttaa olevan lähellä hänen sydäntään, sillä hänen omistamansa helsinkiläinen ravintola Fiasco? on tunnettu tasokkaana italialaisena ravintolana. Tämä osoittaa, kuinka Henri Alénin intohimot ulottuvat laajalti eri aloille, ruuan ja autojen maailmaan.

Ps. Tsekkaa tästä Henrin Selja koiran tarinaa…

Vastaa