Kolmas lataushybridi tuotantoon Suomessa

Maailman taloutta järsivä pandemia seisautti kuluttajamarkkinat laajalti ja myös autotehtaiden oli nopeasti sopeuduttava kysynnän laskuun. Markkinoiden toipumisen käynnistyttyä myös automarkkinat ovat lähteneet palaamaan useilla markkinoilla kohti kasvavia rekisteröintilukuja ja autotehtaiden tuotantolinjat ovat kiihdyttäneet vauhtiaan samassa suhteessa.

Suomessa valmistetaan kohta jo kolmea lataushybridiä

Palautuvat markkinat ovat siivittäneet lataushybridien kysynnän erityisesti Euroopassa kasvuun. Mercedes-Benz tarjoaa markkinoiden laajimman pistokehybridien valikoiman. Tätä kautta markkinoiden palautuminen heijastuu vahvasti positiivisena vireenä myös Suomeen. Valmet Automotiven tuotantoon ohjautuu nyt lomautusten pääosin päätyttyä kahta Mercedes-Benzin hybridimallia, jotka ovat GLC 300e- ja uutena A 250e. Kolmantena mallina nopealla aikataululla mukaan tulee GLC-malliston hybriditarjontaa laajentava GLC 300de, jossa sähkömoottorin parina on dieselmoottori.

– Päämiehemme on ilmoittanut, että loppuvuoden aikana tilausmäärämme tulevat kasvamaan. Siksi voimme keskeyttää lomautuksen yli 500 henkilön osalta ja siirtyä tuotannossa kolmeen vuoroon, kertoo Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Suomessa Mercedes-Benz on kuluvan vuoden aikana kyennyt kohottamaan markkinaosuuttaan viime vuoden ennätyskorkeasta 5,6 prosentista 6,2 prosenttiin. Merkittävänä osana kasvussa on ollut EQ lataushybridimalliston voimakas kasvu. Kuluvan vuoden loppuun mennessä Mercedes-Benzin mallisto käsittää jo 28 eri vaihtoehtoa pistokehybridiä harkitsevalle asiakkaalle.

Vastaa