MM-ralli: Heikkilän podium Jyväskylässä jäi 2,6 sekunnin päähän

Mikko Heikkilä on ajanut WRC2-luokassa neljänneksi Secto Rally Finlandissa. Heikkilän kilpailua varjosti muun muassa lauantaina kärsitty 10 sekunnin aikasakko. Sunnuntaihin Heikkilä lähti 12,4 sekuntia podiumista, ja marginaaliksi jäi lopulta vain 2,6 sekuntia.

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen ovat sijoittuneet neljänneksi Secto Rally Finlandin WRC2-luokassa. Haastavan kilpailun lopussa Heikkilä oli tiukasti mukana podium-taistelussa, mutta joutui taipumaan 2,6 sekunnilla Lauri Joonalle.

Perjantaihin Step Five Motorsportin Toyota-kuljettaja lähti sijalta 8 aloittaen kilpailun varovaisesti Harjun kaupunkierikoiskokeella. Päivän aikana nurmijärveläiskuljettaja nousi tuloslistoilla neljänneksi pysytellen iskuetäisyydellä kolmanteen sijaan.

-Ajo tuntui kulkevan ihan hyvin eikä jäänyt hirveästi jossiteltavaa, toki jotain yksittäisiä paikkoja muttei missään tapauksessa niin paljon kuin mitä kello näyttää, Heikkilä huokasi iltahuollossa.

Lauantaina vuorossa olivat Jämsän alueen erikoiskokeet mukaan lukien legendaarinen Ouninpohjan EK. Menoa kuitenkin hidasti 10 sekunnin aikasakko myöhästymisestä aikatarkastusasemalla. Heikkilä pysyi lauantain jälkeen luokan neljäntenä.

-Västilä onnistui aamulla hyvin, ajettiin pohjat sinne ja toisellakin ajettiin ihan kohtuu tasoa. Tuntuu kuitenkin, ettei auto toimi niin kuin pitäisi, Heikkilä kertasi lauantaitaan.

Sunnuntaihin Heikkilä hakemaan kolmatta sijaa 12,4 sekunnin erottaessa Toyota-kuljettajan podiumista. Aamun avauksessa Heikkilä kuroi eroa kiinni 0,8 sekuntia, ja Laajavuoren erikoiskokeen liki sekunnin pohja-aika tiputti eron 8,8 sekuntiin. Ennen kilpailun päättänyttä Power Stagea ero oli vain 6,9 sekuntia, mutta kaikkensa vajaa 9-kilometrisellä erikoiskokeella antanut ja pohja-ajana ajanut kolmen pohja-ajan mies joutui lopulta taipumaan 2,6 sekunnilla.

-Ralli meni päinvastoin kuin mitä oli tarkoitus. Eilen takalukon kanssa oli häikkää ja se maksoi aikaa. Tänään tulin niin kovaa kuin pääsin, mutta näkyvyysongelmat öljyisen tuulilasin kanssa häiritsivät hommaa. Vauhti oli hyvää ja pohja-aikoja odotinkin, mutta niitä olisi saanut tulla muutama enemmän, Heikkilä harmitteli.

Secto Rally Finland päättää Heikkilän kesän kolmen nopean Pohjois-Eurooppalaisen sorakilpailun putken. Heikkilä haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan mahdollisuudesta kilpailla kotiyleisönsä edessä MM-rallissa.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta ajaa täällä, Jyväskylä on todella upea kokemus joka vuosi. Kiitokset myös Step Five Motorsportin huollolle sekä meitä reitin varrella kannustaneille, Heikkilä kiitteli.

Secto Rally Finlandin WRC2-luokan tulokset

1. Oliver Solberg               2:33:57,4             Skoda Fabia RS Rally2

2. Jari-Matti Latvala         +39,0                    Toyota GR Yaris Rally2

3. Lauri Joona                    +1:13,9                 Skoda Fabia RS Rally2

4. Mikko Heikkilä             +1:16,5                Toyota GR Yaris Rally2

5. Georg Linnamäe          +1:51,5                 Toyota GR Yaris Rally2

Yksi kommentti artikkeliin ”MM-ralli: Heikkilän podium Jyväskylässä jäi 2,6 sekunnin päähän”