Asfalttisprintin SM-kausi käynnistyi Tammisaaren tuplakilpailulla

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna ajettava Asfalttisprint SM -sarja käynnistyi viikonloppuna Tammisaaressa. Sarja avattiin heti tuplakisalla, kun Ekenäs-Tammisaaren Sprint 1 ajettiin lauantaina iltapäivällä ja kakkoskisa sunnuntaina aamupäivällä.

Viikonlopun osakilpailut päästiin ajamaan varsin hienossa kelissä, eikä kilpailijoiden tarvinnut liukastella sateella kumpanakaan päivänä. Kaksivetojen yleisessä kategoriassa lauantaina tapahtumia hallitsi Mikko Koivula BMW M3:lla, joka kellotti Horsbäckin teollisuusalueelle rakennetulla katuradalla nopeimmat ajat molemmilla kierroksilla. Koivula otti yleiskilpailun ykköstilan lisäksi luokan 5 voiton.

Toiseksi yleiskilpailussa ajoi luokan 4 voittaja Matias Peippo Toyotan MR2:lla. Peippo jäi Koivulan ykkösajasta 2,04 sekuntia. Kolmanneksi 2,5 sekunnin erolla kärkeen kesti kilpailun voittaneen Mikko Koivulan veli, Juha-Pekka Koivula samaisella BMW M3:lla ennen Toyota Starlet -kuski Aki Mansikkamäkeä, joka oli puolestaan ykkönen luokassa 3.

Lauantaina luokkavoitot edellä mainittujen lisäksi kuittasivat Johan Dahlbacka (1) ja Jesse Niini (2).

Sunnuntaina luvassa oli vielä yhden kierroksen verran lisää autourheilumannaa, kun kilpailijat ajoivat perinteisen kahden sijaan kolme kierrosta. Mikko Koivulalle ei kuitenkaan yhdestä lisäringistä huolimatta löytynyt pysäyttäjää sunnuntainakaan. BMW M3 taittui jokaisella kolmella kierroksella kaksivetoisten nopeimpaan aikaan, parhaan ollessa kolmannen ringin 2:03,32.

Koivulat olivat kovia sunnuntaina, sillä Juha-Pekka paranteli lauantain kolmatta sijaa pykälän verran ja otti kakkostilan 1,42 sekunnin erolla velipoikaansa. Myös Aki Mansikkamäki kohensi sijoitustaan pykälän verran lauantaista ja oli nyt kolmas ennen neljänneksi jäänyttä Matias Peippoa.

Luokkavoitot sunnuntaina kirjattiin yleisessä Johan Dahlbackalle, Jesse Niinille, Aki Mansikkamäelle, Matias Peipolle ja Mikko Koivulalle.  Pisteissä kärkipaikkaa avausviikonlopun päätteeksi jakavat Mansikkamäki, Peippo ja Mikko Koivula, joilla on jokaisella kahden luokkavoiton myötä 22 pistettä plakkarissa.

Jari Lamminsivu oli nelivedoissa täysin pitelemätön. Kuva: Janette Taskinen / AKK

Nelivetojen puolella lajilegenda Jari Lamminsivu Skoda Fabialla kesti hienosti ennakkosuosikin paineet ollen koko kilpailun nopein kuljettaja lauantain molemmilla kierroksilla. Sprinttiautojen luokassa 7 kilpaileva Lamminsivu sai kuitenkin hyvän vastuksen Juha Mäkelästä, joka jäi seitsemän kymmenystä voittajasta. Ralliautoluokan voitti Samuli Pokela

Sunnuntain kisassa Lamminsivu jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja oli koko porukan nopein jokaisella kolmella kierroksella. Voittoaika syntyi toisella kierroksella, josta toiseksi jäänyt Mäkelä jäi lähes kolmen sekunnin päähän. Pokela otti myös sunnuntaina ralliautoluokan voiton. Pisteissä Lamminsivu otti ykköspaikan 22 pisteellä.

Junioreiden mestaruussarjassa kaksi luokkavoittoa viikonlopulta saalistivat Jimmy Rajalin, Jorma Laakso ja Marko Koli. Yhtä voittoa pääsivät juhlimaan Joni Rinnekari, Tero Kujamäki ja Juho Mäki. Rinnekari ja Kujamäki ottivat 20 pisteellä yhdessä sarjan kärkipaikan neljän pisteen erolla Koliin.

Senioreissa kilpaillaan kolmessa eri luokassa ja tänä viikonloppuna kategoriassa nähtiin pelkästään tuplavoittajia. Kimmo Peippo, Harri Hietala ja Jukka Tenho juhlivat kaikki voittoa niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Sama oli tilanne naisten ja nuorten puolella, kun Marjo-Riitta Mansikkamäki ja Vili Hyytiäinen kuittasivat luokkavoitot molemmilta kisapäiviltä.

Asfalttisprintin Suomi Cup -joukkuekisassa kärkipaikan kahden osakilpailun jälkeen 62 pisteellä otti Team Etelä. Hämeen Hurjien tiimi on pisteen päässä toisena ennen KHK-Teamia, jolla on kasassa 46 pistettä. Asfalttisprint SM -sarja jatkuu Hyvinkään Vauhtipuistossa ajettavalla kauden kolmannella osakilpailulla, Lohjan Asfalttisprintillä äitienpäivänä 12. toukokuuta.

Tulokset: Ekenäs-Tammisaaren Sprint 1&2, Tammisaari