FRC-ratasarja suuntaa Ahvenistolle tulevana viikonloppuna 97 auton voimin

Suomalaisen rata-autoilun huippusarja Finnish Racing Championship jatkuu tulevana viikonloppuna Ahveniston legendaarisella moottoriradalla. Vuonna 1967 avattu, 2 840 metriä pitkä moottorirata on yksi suomalaisen rata-autoilun kulmakiviä, ja sen haastava luonne ja suuret korkeuserot ovat monien kuljettajien mieleen. Huimat 32 metriä radan matalimman ja korkeimman kohdan välillä luovat ainutlaatuisen rataprofiilin, ja rata on toiminut myös rallicrossin SM- ja EM-sarjojen ja Historic Grand Racen näyttämönä sekä kuvauspaikkana Top Gearissa, piirtyen miljoonien katsojien TV-vastaanottimiin ympäri maailman.

Ahveniston Autourheilijoiden järjestämä tuleva kilpailuviikonloppu sisältää yhteensä 16 kilpailulähtöä jakautuen lauantain ja sunnuntain välille. Mukana ovat SM-arvoiset luokat V1600, Legends, V8 Thunder, ja BMW Xtreme Race. Näiden lisäksi kilpaillaan kansallisella tasolla FRC GT Open ja Legends Harraste -luokissa. Median akkreditointi on avoinna 7.6. asti FRC:n verkkosivuilta sekä alla olevasta linkistä.

Aktiivisesti kehittyvällä Ahveniston moottoriradalla on luvassa mielenkiintoinen osakilpailu, ja nähtävää riittää molempina päivinä useiden kovatasoisten luokkien ansiosta. Kilpailun livelähetys näytetään totuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla. Liput tapahtumaan saa ostettua porteilta päivälippuna 10 euron hintaan lauantaina tai sunnuntaina, ja viikonloppulippu kattaen molemmat päivät hintaan 15 euroa. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään huoltajan läsnäollessa.

Tonnikuussatasissa luvassa tiukkaa taistelua

V1600-luokassa nähdään 13 autoa, joista neljä CUP-luokassa. Viime viikonlopun avauslähdön voittanut sekä viime vuonna Ahvenistolla voittoa juhlinut Klaukkalan Matias Nuoramo sekä Kemoran paalupaikkamies, valkeakoskealainen Aapo Skaffari Toyota Auriksilla ovat vahvasti mukana voittajasuosikkien joukossa. Moottoriongelmista avausosakilpailussa kärsinyt Seinäjoen Niko Kalliokoski mielii myös voittotaisteluun, kuten Kemoralla vuoden avauspodiumiaan toisessa lähdössä juhlinut Tampereen Roope Mäkelä. Viime vuonna Honda Civicillä kilpaillut Lohjan Meri Levula on päivittänyt kalustoaan Mini Oneen, ja Ahveniston osakilpailu on ensimmäinen uudella autolla. CUP-luokan puolella Civiciä ohjastaa neljänneksi kovimman ajan Kemoran aika-ajoissa ajanut Atte Nykänen sekä molemmissa Kemoran lähdöissä nopein CUP-kuljettaja Leevi Rajavuori Jyväskylästä.

Haavisto Bemareiden SM-pistejohdossa Apparalle

BMW Xtreme Race -luokassa Kemoran avausosakilpailu oli Kari Haaviston juhlaa siipyyläisen voittaessa kaikki kolme lähtöä. SM-pisteissä toisena on niin ikään toinen siipyyläinen Petri Haaviston ollessa toisena ennen tasapisteissä olevia autokuntia Riku ja Jesse Salmenautio sekä Jake Welin – Joakim Valli. Kotikilpailussaan mukana ovat myös autokunta numero 12, jota ohjastavat riihimäkeläinen Lauri Makkonen ja helsinkinläinen Martin Makkonen. BMW 9X -luokan autoja Ahvenistolla ei nähdä.

Thundereissa Tähtinen kilpailee kotiyleisönsä edessä

V8 Thunder -luokassa sarjapistejohdossa Ahvenistolle lähtee Kokkolan Emil Westman, jonka pistesaldoa ovat kartuttaneet kaikkien kolmen lähdön voitot Kemoralla. Hämeenlinnalaisyleisön katseet kuitenkin eittämättä kääntyvät mustaan Ford Mustangiin, jota ohjastaa järjestävän seuran, Ahvenisto Autourheilijoiden, nimissä kilpaileva Jarkko Tähtinen. Mukana ovat myös SM-pistekakkonen Joensuun Miko Kiminki, Mercedes-Benz -kuljettajat Petri Ortju ja Milla Mäkelä sekä viime kauden SM-hopeamitalisti Jonne Rautjärven valmennuksessa oleva Vantaan Harri Komu valkoisella Camarollaan.

Legendseissä viivalla asfaltti-, sora-, ja jääspesialisteja

Viime vuonna Legendsien Suomen mestaruus ratkaistiin Ahveniston päätösosakilpailun viimeisessä lähdössä tiukan taistelun jälkeen. Tänä vuonna luvassa on vähintään yhtä kovaa taistelua SM-pisteistä. SM-pistekärki, 18-vuotias Casper Kaitajärvi lähtee hakemaan lisänostetta kovasti alkaneelle kaudelleen. Haastajia on kuitenkin jonoksi asti. Kemoralla lähtövoittajat Arto Ojaranta ja hallitseva mestari Henri Tuomaala, viime vuonna voitokkaasti viikonlopun avannut Leevi Lintukanto, sekä osakilpailuiden välissä Imolassa Italian GT-sarjan podiumia juhlinut Luka Nurmi. Muita kirittämässä nähdään maailmanluokan Snooker-tuomari ja Legendsien mestaruuttakin juhlinut Finnairin lentokapteeni Sami Erkkilä. Ahveniston asfaltilla nähdään myös muilla pinnoilla Legendsejä hallinneita kuljettajia, kun sorasarjan hallitseva mestari Aleksi Pärssinen sekä jääradan hallitseva Suomen mestari Pasi Pelkonen ovat mukana 32 auton vahvuisessa lähtöruudukossa.

Legends Harrastesarjassa viivalla nähdään 18 autoa. Luokan pistejohdossa on tuplavoiton Kemoralta kerännyt Jimmy Liljeqvist ennen Jussi Raskua. Viivalla on myös Ahvenistolla lukuisia voittoja rallicrossissa napsinut Matti Alamäki. Rookie-luokassa Roope Järvi on korkeimmilla pisteillä ennen Ahvenistoa. Kotikilpailuaan ajaa myös Rookie-luokassa kolmantena oleva riihimäkeläinen Jouni Ahonen.

FRC GT Openissa jälleen vaikuttavaa voimakalustoa

FRC GT Open -kausi avattiin Kemoralla, jossa avauslähdössä kilpaillut Henri Tuomaala nappasi voiton ja luokan 1 kovimmat pisteet. Tuomaalan lisäksi luokassa 1 kilpailevat Relaa Racingin Raimo Niemi ja Tommi Haru. Luokassa 2 pistejohdossa on lähdön 2 yleiskilpailun voittanut Emil Westman. Hämeenlinnalaisittain katseet kohdistuvat Jarkko Tähtiseen, joka on ilmoittautunut luokkaan 2 Ford Mustangillaan. Uusia nimiä lähdötiivalla ovat viime kaudella Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa kilpaillut pitkän linjan kilpa-autoilija, Espoon Daniel Skurnik sekä kotimaisessa PRCF Club Racing -sarjassa kilpaileva Pasi Kupiainen, jolla ajokkinaan Porsche Boxster. Luokassa 3 voitokkaasti ajanut Gustav Kortell näyttävällä Toyota Starletillaan lähtee hakemaan luokan kovimpia pisteitä saaden vastaansa Mika Mäkisen ja tyylikkään TCR-luokan Volkswagen Golf GTI:n, sekä endurance-radoilta tutun Markku Hannulan BMW M3:lla.

Pistetilanteet 1/5 osakilpailua

V1600

 1. Matias Nuoramo 66
 2. Aapo Skaffari 66
 3. Roope Mäkelä 66
 4. Jarno Nousiainen 54
 5. Miio Nurminen 50

BMW Xtreme Race

 1. Kari Haavisto 120
 2. Petri Haavisto 105
 3. Riku Salmenautio & Jesse Salmenautio 83
 4. Jake Welin & Joakin Valli 83
 5. Markus Grönthal & Timo Grönthal 75

V8 Thunder

 1. Emil Westman 120
 2. Miko Kiminki 101
 3. Petri Ortju 91
 4. Milla Mäkelä 85
 5. Jarkko Tähtinen 73

Legends 

 1. Casper Kaitajärvi 291
 2. Arto Ojaranta 283
 3. Henri Tuomaala 282
 4. Toni Lähteenmäki 270
 5. Sakari Mäkilä 267

FRC GT Open

 1. Emil Westman 36 (LK2)
 2. Jarkko Tähtinen 32 (KK2)
 3. Tommi Haru 28 (LK1)
 4. Turo Levänen 26 (LK2)
 5. John K. Westman 26 (LK2)

Kaikki pisteet täältä

Viime vuoden FRC-sarjan finaalikilpailu Copart FRC Ahvenisto keräsi radalle paitsi ison kattauksen kotimaan kovimpia kilpa-ajajia, myös yleisöä Apparan rinteille. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.
Viime vuoden FRC-sarjan finaalikilpailu Copart FRC Ahvenisto keräsi radalle paitsi ison kattauksen kotimaan kovimpia kilpa-ajajia, myös yleisöä Apparan rinteille. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Yksi kommentti artikkeliin ”FRC-ratasarja suuntaa Ahvenistolle tulevana viikonloppuna 97 auton voimin”

Vastaa