Heikkilä Italialaistiimin Toyotalla rallin EM-kauteen

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Italian sorarallisarjassa paikallisen Step Five Motorsport -tiimin kanssa. Myös huhtikuun puolivälissä alkavassa rallin EM-sarjassa Heikkilä nähdään Step Fiven Toyota GR Yaris Rally2:n ratin takana.

Mikko Heikkilä jatkaa kilpailukauttaan Italiassa tulevana viikonloppuna, kun Italian kansallinen sorarallisarja pyörähtää käyntiin Rally Citta di Folignolla. Kyseessä on ensimmäinen kilpailu italialaistiimi Step Five Motorsportin kanssa, joka on valikoitunut myös Toyota-kuljettajan tiimiksi huhtikuussa alkavassa rallin EM-sarjassa.

-Idea kilpailla paikallisessa sorasarjassa tuli puhtaasti tiimiltä. Heillä on kova halu voittaa sarja, ja ilman muuta yritän auttaa heitä siinä. Missään tapauksessa ei kuitenkaan lähdetä takki auki kisaamaan. Lähtölistalla oli muutamia kovia nimiä mukana, ja paikalliset menevät varmasti kovaa. Yritetään mekin ajaa reippaasti, Heikkilä taustoittaa.

Kilpailun erikoisuutena ovat kapeiden ja kääntyilevien vuoristoteiden lisäksi kolmeen kertaan ajettavat erikoiskokeet.

-Erikoiskokeiden ajaminen kolmeen kertaan kuulostaa aluksi hurjalta, mutta en usko teiden kunnon nousevan ongelmaksi. Reittivideoiden perusteella tiet näyttävät kovilta, ja mitään helppoa reittiä ei myöskään ole luvassa. Ensisilmäyksellä tiet ovat liukkaan näköisiä, ja mikäli luvattu vesisade toteutuu niin varmasti ovat myös sitä. Kolmannella ajokerralla voidaan varmaan ajaa pätkät jo ulkomuistista, numerolla 9 matkaan lähtevä Heikkilä naurahtaa.

Folignon kylää ympäröivillä vuoristoteillä ajettavan kilpailun jälkeen vuorossa on paikallissarjan toinen osakilpailu huhtikuun alussa. Päätavoite Michelin-kuljettajalla on kuitenkin huhtikuun puolivälissä ajettavassa ERC-sarjan kauden avauksessa Unkarissa. Nuottia Heikkilälle EM-sarjassa sekä Italian sorasarjan avauksessa lukee alkukaudesta totuttuun tapaan Kristian Temonen.

-EM-kausi lähestyy pikkuhiljaa eikä kauden avaukseen ole enää kauaa. Tämän rallin sekä Ruotsin ja Tunturin kilometrien jälkeen saa hyvän rutiinin alle ja latauksen päälle Unkariin. Vaikka tiet ovat aika erilaiset kuin mitä tänä vuonna EM-sarjassa ajetaan, niin tämä on hyvää treeniä ja kaikki ajaminen on aina tervetullutta, Heikkilä kertoo.

Rally Citta di Foligno ajetaan sunnuntaina 10.3. Kilpailu sisältää yhdeksän erikoiskoetta ja 76,38 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata kilpailun kotisivuilta rallyfoligno.it löytyvän liveseurannan kautta. Rallin EM-sarja käynnistyy Unkarista 12.-14.4.

Rally Citta di Folignon aikataulu Suomen aikaa:

09:24 EK1 – Scopolo 1 – 12,14 km
10:10 EK2 – Collecroce 1 – 7,05 km
10:27 EK3 – Monte Alago 1 – 10,27 km
12:51 EK4 – Scopoli 2 – 12,14 km
13:37 EK5 – Collecroce 2 – 7,05 km
13:54 EK6 – Monte Alago 2 – 10,27 km
16:18 EK7 – Scopoli 3 – 12,14 km
17:04 EK8 – Collecroce 3 – 7,05 km
17:21 EK9 – Monte Alago 3 – 10,27 km

Yksi kommentti artikkeliin ”Heikkilä Italialaistiimin Toyotalla rallin EM-kauteen”

Vastaa