RSJM-kausi jatkuu tauon jälkeen Alavudella

Perjantaina ja lauantaina ajettavassa SM Tuuri Rallissa mitellään kauden toiset Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteet. Avauskilpailu ajettiin jo varhain tammikuussa Riihimäellä ja Rovaniemellä puolestaan ei junnupisteistä ajettu. Kuljettajista valtaosa on kuitenkin kilpailutuntumaa pitänyt yllä kilpailujen välissä.

Junioreissa pisteitä voi kerryttää Ralli SM:n SM1-SM5- luokissa tai Suomi Cupin puolella SC6-luokassa. Pisteet jaetaan luokkasijoituksen mukaisesti ja edellytyksenä on se, että kilpailee juniorilisenssillä.

Riihimäen avauskilpailun jälkeen Juniorien pistejohdossa on Suomi Cupissa kakkostilan siellä ottanut Henri Altomaa, joka on viime vuosien aikana usein nähty eri kilpailuissa luokkansa kärkitaistoissa mukana. Etuvetoinen Ford Escort RS 2000 ei ole ajokkina nykyisin yleisimmästä päästä, joten Altomaalle erityinen hatunnosto ajokista.

Toisena juniorien pisteissä on Rasmus Tuominen, jonka ralliura on vasta aluillaan, mutta vauhti SM5-luokassa Mitsubishi Lancer EVO 9:llä on ollut lupaavaa. Kolmas potentiaalinen pisteissä kärkipaikoille nousua tekevä kuljettaja on SM4-luokassa ajava Roope Hirvonen. Mikko-isän kartturoimana on Ford Fiesta kulkenut talven aikana varmasti ja kovaa, sarjan jaetulta nelospaikalta on nyt mahdollisuus tehdä nousua, koska lähimmät uhkaajat eivät ole Tuurissa mukana. Kaikkiaan juniorien pisteistä kilvoittelee viikonloppuna 14 autokuntaa.

Nuorissa yksi on ollut ylitse muiden ja sama nimi komeilee myös SM4-luokan pistekärkenä. Vuoden 2022 Nuorten mestari Ville Vatanen on Toyota Auriksellaan ollut muille pitelemätön vastus. Sarjajohto on hallussa ennen lupaavan debyytin sarjaan tehnyttä nuorta Lauri Halosta, joka täyttää vasta tämän vuoden lopussa 15 vuotta.

Kolmospaikalta löytyy myöskin lupaavaa vauhtia jo kauden avauksessa esittänyt kuljettaja, Aaron Holopainen. Halonen ja Holopainen luottavat ajokkina Ford Fiestaan ja koettavat nykymuodin mukaista Toyota Auris -rintamaa rikkoa parhaansa mukaan.

Keliolosuhteiden puolesta Tuuriin on luvassa yöpakkasia, mutta kisan aikana oltaisiin hieman lämpöasteilla. Vatasta aihe ei juurikaan liikauta, kauden tavoitteet ovat selvät.

– Ajetaan kelissä kun kelissä, samahan se on kaikille. Toivottavasti kestäisi kuitenkin pinta pakkasella niin saataisiin kunnon talviralli aikaan. Kauden tavoitteeksi meillä on asetettu suomenmestaruus ja sitä kohti pyritään etenemään, kertoo Vatanen.

Vatasella on erinomainen mahdollisuus olla ensimmäinen kaksinkertainen Nuorten mestari, mutta lisäksi SM4-luokan mestaruus tuottaisi tältä kaudelta tuplan. SM4-luokassa on Tuurissakin liki 30 autoa mukana, joista 12 tavoittelee myös Nuorten pisteitä, miten Vatanen näkee luokan suosion?

– Näkisin, että Nuorten yhdistäminen luokkaan oli hyvä asia. Nyt Nuoretkin ajavat nuotista, niinkuin tulevaisuudessa on tarkoitus ja samalla lähtöpaikatkin ovat parempia.

Masters Cupissa pistetavoitteluissa on mukana yhdeksän osallistujaa. Pisteitä tavoitellaan SM1-SM5-luokissa tai SC6-luokassa. Ikää tulee olla 1-ohjaajalla yli 50 vuotta, voidakseen kauden päätteeksi tulla Cup-tittelillä palkituksi. Pisteitä tulee jokaisesta kauden osakilpailusta omassa luokassa ajetun sijoituksen mukaisesti.

Masters Cupin pistejohdossa Tuuriin starttaa Suomi Cupissa ajava Reijo Muhonen, joka on kahden osakilpailun jälkeen kerryttänyt yhdeksän pisteen eron toisena olevaan Ville Ruokaseen, mutta SM2-luokassa ajava Ruokanen ei ole nyt Tuurissa pottiaan kasvattamassa. Kolmantena oleva Mikko Eskelinen on Muhosta 11 pistettä perässä ja on Tuurissa mukana, mutta ison potin ottaminen SM1-luokasta vaatii todellista täysosumaa tuloksellisesti.

Suomi Cupin piikkipaikalla kahden osakilpailun jälkeen porskuttaa Kim ”Henkka” Forsgren BMW M3:lla. Eroa pisteissä toisena olevaan Reijo Muhoseen on 17 pistettä, tämä bemarikaksikko onkin ainoa joilla on pisteitä kahdesta osakilpailusta. Kolmospaikalla oleva Juuso Jorvala perui ilmoittautumisensa, joten seuraavaksi lähimpänä pistepottiaan ovat kasvattamassa Samu Koivuranta ja Henri Altomaa.

Ilmoittautuneiden lista »
Sarjasäännöt »

SM Tuuri Ralli -reitti & aikataulu

SM Tuuri Rallissa ajetaan perjantain ja lauantain aikana yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joista kaksi ensimmäistä perjantai-illan pimeydessä. Lauantaina luvassa on vielä viisi erikoiskoetta ennen kilpailun maalia. 

Rallin kaikki keskeiset toiminnot löytyvät Keskisen Kyläkaupalta, Tuurin kylästä (Onnentie 7, 63610 Tuuri). Kyläkaupan alueella ajetaan myös rallin yleisöerikoiskoe lauantaina klo 13:20 alkaen. Yleisöllä on Kyläkaupan erikoiskokeelle vapaa pääsy. 

Kilpailun aikataulu

Perjantai 8.3.

19:01 LÄHTÖ Keskisen Kyläkauppa
19:30 EK1 Hakojärvi / Karilainen Oy Ähtäri – 9,05 km
20:09 EK2 Myllymäki / Kuortaneen Kaivin Oy – 14.06 km
21:17 HUOLTO Keskisen Kyläkauppa

Erikoiskoekilometrit: 23,11 km

Lauantai 9.3.

09:30 HUOLTO Keskisen Kyläkauppa
10:43 EK3 Vuorimäki / OP Sydänmaa – 14,99 km
11:14 EK4 Sapsalampi / Alavuden Kumi Oy – 14.38 km
12:07 HUOLTO Keskisen Kyläkauppa
13:20 EK5 Keskisen Kyläkauppa – 2,50 km
13:50 HUOLTO Keskisen Kyläkauppa
14:28 EK6 Ritola / MR Tuote – 28,25 km
15:12 EK7 Salmenkylä / Isoahon Sorvaamo Oy – 11,70 km
15:51 MAALI Keskisen Kyläkauppa

Erikoiskoekilometrit: 71,82 km Livelähetykset Moottoriurheilu TV:ssä: Perjantai »Lauantai »
————
Ralliliput ennakkoon Corego shopista »
————
Reittikartta »

Vastaa