Kaasuautoja ja rakentamisen uusia ideoita – ŠKODA ja Gasum mukana Asuntomessuilla

Liikkuminen on merkittävä osa asumista. Energiatehokkuus rakentamisessa on jo pitkään ollut keskiössä, nyt ympäristötavoitteet ohjaavat liikenteen päästöjen alentamista. Gasum on mukana Škodan messuosastolla kesän 2019 Asuntomessuilla Kouvolan Pioneeripuistossa, jossa messukävijöiden on mahdollista tutustua myös Škodan kasvavaan kaasuautomallistoon. Kaasuautot tarjoavat keinon vähentää liikkumiseen liittyviä päästöjä kustannustehokkaasti. Kaasuautojen suosio on nopeassa kasvussa ja uusia tankkausasemia avataan ympäri Suomen.

Kustannustehokkuuden ohella yhä useampi kuluttaja ja yritys painottaa ympäristöystävällisyyttä liikkumisen ratkaisuissa. Hyvät yhteydet ja liikkumisen keinot vaikuttavat esimerkiksi uuden kodin sijainnin valintaan. Tämä näkyy myös kaasuautojen määrässä: tällä hetkellä Suomen teillä kulkee yli 7 000 kaasuajoneuvoa, tämä määrä on kaksinkertaistunut vuoden 2018 alusta. ŠKODA esittelee messuosastollaan yhteistyössä Gasumin kanssa Asuntomessujen vieraille vähäpäästöisiä ja edullisia liikkumisen ratkaisuja, jotta ympäristöystävällisempi autoilu tulisi tutummaksi yhä useammalle suomalaiselle.

”Suomen kaltaisessa pitkien etäisyyksien maassa liikkuminen kodin, työpaikan ja arjen muiden kiintopisteiden välillä on merkittävä osatekijä paitsi asumisen kokonaiskulujen, myös yksittäisten kotitalouksien päästöjen muodostumisen kannalta. Asuntomessut ovat oiva paikka esitellä ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja liikkumiseen. Olen varma, että kaasuautot herättävät paljon kiinnostusta asumisen ja arjen trendeistä kiinnostuneiden messukävijöiden keskuudessa”, kertoo Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela.

Kaasuautot käyttävät polttoaineena bio- tai maakaasua. Ympäristöystävällistä ja kotimaista biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien biojätteistä, kauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteestä ja maatalouden sivuvirroista.  Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia. Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi aina bensiinitankki, mikä tekee toimintasäteestä laajan. Pelkällä kaasulla on mahdollista taittaa automallista riippuen satoja kilometrejä: esimerkiksi ŠKODA Octavialla ajaa noin 500 kilometrin matka, ja varalla olevalla bensiinitankilla vielä noin 200 kilometriä lisää.

Asuntomessujen vieraat voivat tutustua messujen aikana kaasuautoiluun esimerkiksi koeajamalla Škodan Octavia G-TEC-kaasuautoa.

”Kahden aktiivisesti harrastavan pikkupojan isänä suosittelen kokeilemaan kaasuautolla ajamista. Uskonkin, että yhä useampi huomaa arjen ajojen ja mökkimatkojen onnistuvan mutkattomasti kaasulla ja sen että matkaa voi tarvittaessa jatkaa bensiinillä. Kustannusten ja ympäristöetujen lisäksi paikallisista raaka-aineista valmistettu liikennepolttoaine toteuttaa kiertotaloutta parhaimmillaan”, toteaa Gasumin liikenneliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä. ”Kouvolassa toteutetaan kiertotalouteen liittyvää edelläkävijyyttä. Gasum valmistaa jo nykyisin Kouvolan biokaasulaitoksellaan talousalueen jätevirroista biokaasua ja tavoitteena on laajentaa tätä toimintaa”, jatkaa Metsälä.

Kaasutankkausasemaverkosto laajenee eri toimijoiden toimesta Suomessa sekä uudet biokaasulaitos investoinnit lisäävät biokaasun määrää liikennekäytössä. Tällä hetkellä Suomessa on jo lähes 50 kaasutankkausasemaa, joista 31 on Gasumin tankkausasemia. Gasum on investoinut biokaasutuotannon kasvattamiseen kuluvana vuonna mm. Turussa, Oulussa, Huittisisssa, Kouvolassa ja Lohjalla. Kesän alussa Gasum avasi uudet asemat Lahteen, Ouluun sekä Raisioon ja suunnitelmissa on avata asema Seinäjoelle elokuussa.

Kouvolan Asuntomessut alkavat 12.7. ja päättyvät 11.8. Tervetuloa tutustumaan messuihin ja kaasuautoihin Škodan messuosastolle!

Asuntomessut lyhyesti

  • Asuntomessut järjestetään Kouvolan Pioneeripuistossa 12.7.–11.8.2019. Alue on avoinna päivittäin klo 10–18. Neljänä keskiviikkona (17.7., 24.7., 31.7. ja ke 7.8.) alue on avoinna klo 10–21.
  • Asuntomessuille on helppo tulla. Virallinen paikoitusalue löytyy Kouvolan raviradalta osoitteesta Ravitallinkuja 22, josta on maksuton bussikyyditys messupaikalle.
  • Asuntomessujen aikana on mahdollisuus tutustua laajasti Škodan mallistoon. Koeajettavissa ovat muun muassa kaasuauto ŠKODA Octavia G-TEC.

Vastaa