Kaksi podium sijoitus ja sarjan kärkipaikka: Tuukka Taponen

Formula Regional Middle East Championship -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin Dubain radalla 2.-4.2.2024. Kaksiensimmäistä kilpailuviikonloppua ajettiin Abu Dhabissa, joten nyt oli edessä tiimeille ja kuskeille uudet haasteet. Kuljettajia oliviivalla edelleen 29 ympäri maailmaa. Dubain rata sopi jo viime kaudella minulle todella hyvin UAE F4-sarjassa, jotenodotukset pystyin asettamaan korkealle myös tällä kertaa. Perjantain harjoituksista saavutin sijoitukset 2, 11 ja 3. Harjoitusten jälkeen oli selvää, että podium-paikoista pystyn jälleen taistelemaan. Dubaihin tulin FRMEC-sarjapisteidenkärkipaikalla ja päätavoite oli asetettu siihen, että kärkipaikka on hallussa myös Dubain kilpailun jälkeen ja mielellään piste-ero olisi kasvanut pahimpaan haastajaan.

AIKA-AJOISTA TOP SIJOITUKSET JA LÄHDÖISTÄ KAKSI PODIUM PAIKKAA

Lauantain aika-ajot eivät menneet täydellisesti, mutta sijoituksiin olin lopultatyytyväinen. Ensimmäisestä aika-ajosta tuli 3. sija ja toisesta aika-ajosta 2.sija. Etenkin toinen aika-ajo jäi harmittamaan, sillä siitä en saanut ajollisesti ihan sitä irti, mihin oli mahdollisuus. Lauantain ensimmäiseen kilpailuun starttasin ruudusta 2.

Lähtökiihdytyksessä pääsin nousemaan jo toiseksi ja ensimmäiseen kurviinpääsin haastamaan jopa kärkipaikasta siinä kuitenkaan onnistumatta. Kisa oli hyvää taistelua kovimman kilpailijan Taylor Bardardin kanssa, mutta molempien oli vältettävä turhia riskejä pistetilanteen takia ja maalissa olin lopulta 2.

Lauantain toiseen lähtöön startattiin jälleen käännetyssä lähtöjärjestyksessäensimmäisen lähdön Top10 osalta, joten starttipaikka oli tällä kertaa 9.Meidän rengastaktiikka oli säästä parempia pyöriä sunnuntain kolmanteen lähtöön, joten lauantain toisesta lähdöstä ei ollut tarjolla kuin jämäpisteitä.Tuloksena muutaman sijan nousu ja maalissa 7. Sunnuntain kolmanteen lähtöön pääsin starttaamaan sijalta 2. Hyvän lähdön jälkeen kärkipaikka haltuun ensimmäiseen kurviin mentäessä. Ensimmäiset kierrokset oli kovaa taistelua Rafael Camaran kanssa, joka janosi kauden ensimmäistä palkintopallisijoitusta. Pari pientä osumaakin nähtiin Camaran kanssa ja Barnard pääsi taisteluun mukaan. Edelleen takaraivossa oli hakea varmat pisteet kotiin ja pitää etenkin Barnard takana. Maalissa lopulta 2 Camaran jälkeen Barnardin jäädessä sijalle 4.

Johtopaikka hallussa ja ero seuraavaan kasvoi

Dubain kilpailuviikonlopun jälkeen sarjajohto on edelleen hallussa. Dubaissa omat sijoitukset olivat 2, 7 ja 2. Taylor Barnard saavutti sijat 1, 9 ja 4. Kyseiset sijoitukset tarkoittivat sitä, että oma pistejohto sarjakärkenä jopa kasvoi hivenen. Barnard on kuljettaja, joka viime kaudella oli FRMEC-sarjan 2. Tämän lisäksi hän kilpaili jo FIAF3-sarjassa. Hänen tavoitteena on ollut hakea jälleen kilpailutuntumaa tämän kauden FIA F3-sarjaan ja samalla tavoitella FRMEC-sarjan voittoa ja sitä kautta isoa määrää F1-superlisenssiin vaadittavia pisteitä. Dubain kilpailun jälkeen tuli kuitenkin uutispommi ja Barnard siirtyykin lopulta FIA F2-auton rattiin ja kauden ainoat F2-testit ovat edessä heti tämän viikonlopun jälkeen Bahrainissa. Hänet tullaannäkemään kuitenkin FRMEC sarjassa edelleen.

FRMEC round 4 Abu Dhabi

Tänä viikonloppuna päästään jälleen ratin taakse ja edessä on kauden neljäs kilpailu-viikonloppu. Kalusto on siirtynyt takaisin Abu Dhabiin. Eilen torstaina ajettiin kaksi tunnin mittaista harjoitusta ja olin päivän toiseksi nopein. Kärkimies ajoi aikansa uusilla renkailla ja itse keskityin kilpailu säätöjen hieromiseen vanhoilla renkailla. Perjantaina ajetut aika-ajot sujuivat lähes käsikirjoituksen mukaan, vaikka ensimmäisessä aika-ajossa jäi vähän piippuun, kun punainen lippu keskeytti aika-ajon. Toisesta aika-ajosta lähes 0,3 sekunnin pohjat!Ensimmäiseen lähtöön starttipaikka paranee kuitenkin ruutuun 2 kilpakumppanin grid penaltyn takia. Ja huomenna klo 11.15 starttaavaan lähtöön paalupaikka. Tämän viikonlopun aikataulu poikkeaa edellisistä sen verran, että perjantaina ajetaan yksi harjoitus, molemmat aika-ajot ja ensimmäinen kilpailulähtö. Lauantaina on edessä kaksi kilpailulähtöä lisää. Näillä näkymin livestream näkyy vain lauantain kilpailuista, joten tervetuloa lauantaina seuraamaan jännittäviä ja tiukkoja FRMEC-sarjan osakilpailuja heidän YouTube -kanavalleen. Linkit livestream lähetyksiin ja aikataulut niihin selviää myös tästä uutiskirjeestä.

Terveisin, Tuukka

FRMEC

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaksi podium sijoitus ja sarjan kärkipaikka: Tuukka Taponen”