Flying Finn Academy-maajoukkueen kasvatti Tuukka Taponen Formula Regionalin Lähi-Idän sarjan mestaruuteen

Flying Finn Academyn kasvatti, vasta 17-vuotias Tuukka Taponen varmisti viikonloppuna koko Formula Regionalin Lähi-idän sarjan mestaruuden sekä Rookie-mestaruuden Dubaissa. Formula Regional on kansainvälisen autoliitto FIAn formulaportaikossa neljänneksi korkein sarja.

Taponen on ns. Rookie-kuski eli hän kilpaili vasta ensimmäistä kauttaan sarjassa. Hänen menestyksensä F4-Formula Regional -sarjassa on ollut tasaisen varmaa ja Taposen voitto ei tullut yllätyksenä. Taposta pidetään yhtenä lahjakkaimmista formula-ajajista ja Ferrari F1 Team onkin kiinnittänyt hänet omaan kuljettajakehitysohjelmaan.

Määrätietoisella työllä valmennuksien kautta voittoon 

AKK-Motorsport ry:n Flying Finn Academy on ollut mukana Tuukan valmennuksessa jo syksystä 2018 lähtien. Taponen on kivunnut määrätietoisella työllä ja asenteella Flying Finn Academyn valmennuspyramidin alimmalta rappuselta kohti huippua. Vuodesta 2022 lähtien Taponen on ollut Suomen Olympiakomitean Huippu-Urheiluyksikön tukiurheilija.

Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan ovat kuuluneet Taposen lisäksi mm. Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen, Valtteri Bottas, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen.

Flying Finn Academyn valmennuskoordinaattori JuusoMatti Pajuranta on kulkenut usean kisan ajan Taposen rinnalla ja kehuu Taposen kasvua kilpakuljettajaksi: ”Kypsyminen viime kauden aikana erilaisten haasteiden kautta on varmasti iso syy, miksi Taponen on ollut tammi-helmikuun aikana Formula Regional UAE -sarjassa näin vahva ja tasainen. Radalla tekeminen on ollut talvisarjan aikana hienoa seurattavaa, kovaa ajamista ilman turhia riskejä. Tänä vuonna ajamisessa on näkynyt myös enemmän kisaröyhkeyttä, joka vielä viime vuonna puuttui.”

Taposen määrätietoinen työ näkyy Pajurannan mukaan nyt tuloksissa: ”Monet testikilometrit, auton, ajamisen sekä kaikkien ajamisen ulkopuolella olevien asioiden analysointi ja määrätietoinen opettelu on tuonut Tuukan tähän pisteeseen – hän varmisti koko Formula Middle East – Regional sarjan mestaruuden ja vielä rookie-kuljettana.”

Taponen jatkaa toukokuussa Formula Regionalin Euroopan sarjassa, joka päättyy lokakuussa 2024. Sarjan päätyttyä näemme miltä Taposen tie kohti tulevia formulasarjoja näyttää.

AKK-Motorsport ry:n Flying Finn Academy on suomalaisen autourheilun nuorisomaajoukkue, jonka tavoitteena on tukea lahjakkaita kuljettajia kokonaisvaltaisen valmennuksen keinoin kohti autourheilun ammattilaisuutta. Valmennustoiminnan tavoitteena on turvata suomalaisen autourheilun menestyksen pitkät perinteet ja varmistaa, että kansainvälisestä kilpailumenestyksestä saadaan nauttia myös tulevaisuudessa. Flying Finn Academyn kuljettajat ovat Suomen lupaavimpia nuoria kykyjä ja heidän tavoitteensa ovat korkealla kansainvälisten kilpasarjojen ja luokkien huipulla.

Vastaa