MM-ralli: Heikkilä vaiherikkaan kilpailun jälkeen Ruotsissa WRC2-luokan viides

Mikko Heikkilä on sijoittunut WRC2-luokan viidenneksi Ruotsin MM-rallissa. Vaikka kilpailu jäikin Heikkilän odotuksista, todistivat erikoiskoevoitto sekä kolmen kärkeen ajetut ajat Toyota-kuljettajan vauhdin jälleen myös MM-tasolla.

TGS Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla Ruotsin MM-rallissa kilpailleet Mikko Heikkilä – Kristian Temonen ovat sijoittuneet kovatasoisessa WRC2-luokassa viidenneksi. Heikkilä oli pitkään mukana podium-taistelussa, mutta lauantai-illan ongelmat maksoivat nurmijärveläiskuljettajalle aikaa. Sunnuntaihin Heikkilä lähti jälleen kovalla yrityksellä.

-Koitettiin puskea tänään niin kovaa kuin päästään. Päivän toinen erikoiskoe tuli hyvin, oltiin samoilla sekunneilla kärjen kanssa. Aamun ensimmäisellä oli hieman ohjelmaa, spinnasimme kovavauhtisessa vasurissa. Onneksi mitään ei mennyt rikki ja pääsimme jatkamaan, Heikkilä kertasi.

Heikkilän kilpailu ei kokonaisuutena vastannut nurmijärveläiskuljettajan odotuksia, vaikka viikonloppuun mahtui onnistumisiakin.

-Päällimmäinen fiilis on pettymys. Tavoitteena oli ajaa podiumille sekä olla nopein Toyota-kuljettaja. Tavoite oli realistinen, mutta meillä oli aika paljon ylimääräistä hässäkkää kilpailun aikana. Perjantai meni valitettavasti testatessa testien epäonnistuttua, mille emme voineet mitään. Lauantai oli ihan hyvä päivä ja ajoimme pohjatkin, mutta pari vähän huonompaa pätkää ja rengasrikko siihen päälle kasvattivat eron liian suureksi edellä ajaneisiin nähden, Heikkilä kertoi.

Alun perin Ruotsin MM-ralli ei kuulunut Heikkilän kilpailukalenteriin, mutta iso ponnistus niin Heikkilältä, tiimiltä, kuin yhteistyökumppaneilta mahdollistivat debyytin Ruotsin MM-erikoiskokeilla.

-Älyttömän isot kiitokset yhteistyökumppaneillemme, että päästiin tänne mukaan. Harmi, että tulos ei ollut sitä mitä piti, mutta kyllä se vielä joku päivä onnistuu. Seuraavaksi aletaan valmistautua EM-kauden avaukseen, Heikkilä päättää.

Tulokset WRC2-luokassa:

1. Oliver Solberg SWE 2:38:09,1 Skoda Fabia RS Rally2

2. Sami Pajari FIN +1:19,7 Toyota GR Yaris Rally2

3.Georg Linnamäe EST +1:22,2 Toyota GR Yaris Rally2

4. Roope Korhonen FIN +1:43,9 Toyota GR Yaris Rally2

5. Mikko Heikkilä FIN +2:21,5 Toyota GR Yaris Rally2

Vastaa