Ralli SM: Teemu Asunmaa kärjessä yötauolle Länsirannikon SM-rallissa

Rallin suomenmestaruussarjan kesäkausi käynnistyi tänään Turun seudulla ajettavalla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla. Kaksipäiväisen kilpailun ensiaskeleet otettiin Teemu Asunmaan johdolla, joka suoritti rallin kaksi ensimmäistä asfaltilla ajettua erikoiskoetta 12,6 sekuntia vauhdikkaammin kuin tiimikaveri Niclas Grönholm. 

Alavuden Teemu Asunmaa aloitti SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin tykittämällä Skoda Fabia RS Rally2 -auton pohja-aikavauhtiin illan molemmilla erikoiskokeilla. Ville Mannisenmäen karttumoima Asunmaa rykäisi mukavan 12,6 sekunnin eron toisena ajavaan Niclas Grönholmiin. 

– Ajoin ehkä liian nätisti kakkosen, mutta jos tuli pohjat niin hyvä. Ihan hauskaahan tämä varsinkin kun saatiin ajaa kuivalla asfaltilla, Asunmaa kertoi toisen erikoiskokeen maalissa. 

Sarjajohtaja Roope Korhosen ralli alkoi harmillisesti, kun Toyota GR Yaris Rally2 -kuskille lätkäistiin jo ennen starttia 10 sekunnin aikarangaistus rengaskoodilomakkeen myöhässä toimittamisesta. Eroa avauspäivän jälkeen Asunmaahan on jo 18,4 sekuntia. 

SM2-luokassa saatiin pienoinen yllätys, kun Jesse Kallio otti komennon avauspäivän jälkeen lähes yhdeksän sekunnin erolla luokan suvereeniin pistekärkeen Henri Hokkalaan. 

– Hyvältä maistuu. Vihdoin ollaan löydetty autoa talvella vaivanneet ongelmat ja nyt tämä on nautinnollista. Huomenna homma kuitenkin varmasti tasoittuu kun mennään soralle, Kallio iloitsi. 

– Aika varovaisesti tuli ykkönen, en saanut ykkösellä hyvää rytmiä päälle. Kakkonen tuli jo hiukan paremmin, mutta kyllä tässä on hyvät yöunet saatava huomiselle, Hokkala harmitteli. 

Luokan kolmannella sijalla rallin aloitti talvikauden päätöskisassa kakkostilallaan säväyttänyt kazakstanilaisvieras Petr Borodin, jolla on kirittävää kuitenkin jo 20 sekuntia Kallioon. 

SM3-luokassa Tuukka Kauppinen aloitti totutun vahvasti tyrkkäämällä Fiesta Rally4:n kärkivauhtiin. Kärjessä on kuitenkin tiukkaa, sillä Joni Korhonen on vain 2,4 sekunnin päässä ja kolmantena oleva Niko Kalmikin vain neljä sekuntia perässä. 

– Ihan ok aloitus, saatiin hyvä fiilis heti ekalla ja säädöt pelasi hienosti. Toinen ei sitten sujunutkaan ihan niin hyvin, mutta huomiselle lähdetään hyvin fiiliksin, Kauppinen arvioi. 

Sarjajohtaja Leevi Lassilan ralli ei käynnistynyt vahvasti, Eroa Kauppiseen on iltahuoltoon saavuttaessa jo yli 20 sekuntia. 

SM4-luokassa Henri Sääskilahti aloitti vauhdikkaimmin rykäisemällä illan kaksi erikoiskoetta 4,2 sekuntia nopeammin kuin sarjajohtaja Ville Vatanen. Kolmantena yötauolle siirtyy Jose Kangas, jolla on 8,2 sekuntia kirittävää Sääskilahteen. 

– Vähän oli vaikeuksia päästä rytmiin toisella erikoiskokeella, mutta ensimmäinen sujui kyllä hyvin, vaikka parannettavaa sinnekin jäi. Nautinnollista oli päästä ajamaan asfaltillakin, Sääskilahti kertasi. 

Pekka Keski-Korsu aloitti odotetusti SM5-luokan johtopaikalla. Arttu Lähdeniemi taipui luokkajohtajalle 7,7 sekunnilla kahden erikoiskokeen jälkeen ja on kolmas. Kim Niemi järjesti illan kovimman yllätyksen ajamalla jopa Lähdeniemen edelle toiseksi, eroa Keski-Korsuun on 5,8 sekuntia. 

– Ihan perus aloitus. Pikkasen jäi ykkönen ketuttamaan, kun ajettiin hirveässä pölyssä ja Arttu (Lähdeniemi) sai kahden minuutin välin meihin, mutta sellaista se välillä on, Keski-Korsu valitteli. 

Turussa mukana historian ensimmäistä kertaa Viron mestaruussarjan kuljettajat

Suomessa aiempina vuosina enemmänkin viihtynyt Egon Kaur aloitti rallin Viron mestaruusluokkien puolella vahviten. MM-sarjassa 2000-luvun alkupuolella tehdastiimeissä ajanut Urmo Aava on yleiskilpailun toisena, 15 sekuntia Kauria perässä. Kaspar Kasari suoritti illan erikoiskokeet 18 sekuntia Kaurille jääneenä. 

SM Länsirannikon Ralli jatkuu huomenna kilpailun kolmannella erikoiskokeella klo 10:21. Ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta ennen klo 18:25 Turun Kupittaanpuistossa käynnistyviä maalijuhlallisuuksia. 

SM-ralleja voi seurata tuttuun tapaan Moottoriurheilu TV:n suorien lähetyksien välityksellä. Tulospalvelu, GPS-seuranta ja väliajat löytyvät sarjan verkkosivuilta osoitteesta rallism.fi

Ilmoittautuneiden lista »
Sarjasäännöt »
Tiimimestaruuskilpailu »

Vastaa Ralli SM -sarjan kävijäkyselyyn ja voita rallipassit Suomen MM-ralliin »

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli: Tulokset EK 2/8

SM1
1. Teemu Asunmaa 9:05,9
2. Niclas Grönholm +12,6
3. Roope Korhonen +18,4
4. Anssi Rytkönen +25,7
5. Mikko Eskelinen +31,8

SM2
1. Jesse Kallio 9:43,82. Henri Hokkala +8,8
3. Petr Borodin +20,6
4. Tom Williams +33,7

SM3
1. Tuukka Kauppinen 10:02,2
2. Joni Korhonen +2,4
3. Niko Kalmi +4,0
4. Leevi Lassila +20,5
5. Raoul Dahlqvist +23,2

SM4
1. Henri Sääskilahti 10:46,5
2. Ville Vatanen +4,2
3. Jose Kangas +8,6
4. Tomi Tikkinen +16,3
5. Roope Hirvonen +16,5

SM5
1. Pekka Keski-Korsu 9:54,1
2. Kim Niemi +5,83. Arttu Lähdeniemi +7,7
4. Rasmus Tuominen +9,4
5. Mikko Lehti +25,8

Kaikki tulokset »

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli: reitti & aikataulu

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa lauantaina luvassa on vielä kuusi erikoiskoetta Nousiaisten, Vahdon, Sauvon ja Liedon suunnalla ennen kilpailun maalia. Erikoiskoekilometrejä viikonlopun aikana kahlataan 101,26. 

Rallin kaikki keskeiset toiminnot löytyvät Turun keskustassa sijaitsevan Kupittaan alueelta. Kilpailukeskus ja huoltoparkki löytyvät Veritas Stadionilta osoitteessa Hippoksentie 6, 20720 Turku. Lähtö- ja maaliseremonioita vietellään stadionin läheisyydessä sijaitsevalla Kupittaanpuistolla. 

Lauantaina klo 11-17 järjestetään Lasten Rallirieha niin ikään Kupittaanpuistossa. Luvassa on monenlaista mukaansatempaavaa tekemistä perheen pienimmille, sillä ohjelmassa on muun muassa Kupittaan liikennepuiston palvelut, kasvomaalausta, pomppulinna, ja rastitehtäviä, jonka suorittamalla voi lunastaa itselleen ilmaisen jäätelön. Lisäksi Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli-lintu esiintyy päivän aikana kahteen kertaan klo 11:15 ja 13:00.

Kilpailun aikataulu

Lauantai 25.5.

09:00 HUOLTO Veritas Stadion
10:21 EK3 Suni – 18,64 km
10:54 EK4 Lavamäki – 11.48 km
11:45 HUOLTO Veritas Stadion
13:36 EK5 Pöylä 1 – 13,40 km
14:22 EK6 Saukonoja 1 – 14,22 km
15:10 HUOLTO Veritas Stadion
16:56 EK7 Pöylä 2 – 13,40 km
17:42 EK8 Saukonoja 2 – 14,22 km
18:25 MAALI Kupittaanpuisto

Erikoiskoekilometrit: 82,82 km Livelähetykset Moottoriurheilu TV:ssä: 

Lauantai »
————
Ralliliput ennakkoon Corego shopista »
————
Reittikartta »

2 kommenttia artikkeliin ”Ralli SM: Teemu Asunmaa kärjessä yötauolle Länsirannikon SM-rallissa”

Vastaa