Subarun uusi Forester e-Boxer voitti kaksi merkittävää autolehdistön palkintoa

Autoalan arvostetut kansainväliset mediat brittiläiset ”What Car?” ja ”4×4 Magazine” palkitsivat uuden Subaru Forester e-Boxerin arvostetuilla palkinnoilla.

Uuden Subaru Forester e-Boxerin turvallisuustekniikka ja ajo-ominaisuudet maantie- sekä maastoajossa tekivät brittiläisen nelivetoautoihin erikoistuneen 4×4 Magazinen asiantuntijaraatiin vaikutuksen. Lehti nimesi uuden Foresterin ”Vuoden parhaaksi pieneksi maastoautoksi”.

”Subarun Global Platform perusrakenne on onnistunut kokonaisuus. Uusi Forester on edellistä tilavampi, uskomattoman viihdyttävä auto ajaa ja lisäksi yksi maailman turvallisimmista perheautoista. Se on hattutemppu, josta Subaru voi olla ylpeä”, 4×4-lehden toimittaja Alan Kidd summaa.

What Car? -lehti ojensi vuoden teknologiapalkintonsa (What Car? Technology Award) hiljattain kehitetylle Subarun kuljettajanvalvontajärjestelmälle, joka käyttää kasvojentunnistusta seuratakseen kuljettajan tarkkaavaisuutta ja keskittymistä liikenteessä. Järjestelmä varoittaa, jos kuljettajan keskittyminen tai ote ajamiseen syystä tai toisesta herpaantuu.

Lehden tutkimuksien mukaan 72 prosenttia kuljettajista myöntää, että he eivät ole keskittyneet ajamiseen vaan ovat istuneet ohjauspyörän takana omissa ajatuksissaan. What Car? nimeää Subarun kuljettajavalvontajärjestelmän alan edistyneimmäksi.

– Nämä kaksi viimeisintä palkintoa yhdessä Euro NCAP:n vuoden turvallisimman maastoauto -palkinnon kanssa luovat vahvan tunteen siitä, että myymme maailman parasta autoa. Kyseiset palkinnon antavat meille hyvän alun vuodelle 2020, sanoo Subaru Nordic Ab:n tuotejohtaja John Hurtig.

Subarun emoyhtiö on Subaru Corporation. Yhtiön ensimmäisen sarjatuotantomallin Subaru 360:n valmistus käynnistyi reilut 60 vuotta sitten vuonna 1958. Subaru Corporationin tuotantolaitokset sijaitsevat Gunmassa Japanissa sekä Lafayettessä Yhdysvalloissa. Subaru valmistaa reilut miljoonan henkilöautoa vuodessa. Subaru-malleja ovat Impreza, XV, Outback, Forester, STI, BRZ ja Levorg. Subaru otti symmetrisen nelivedon käyttöön vuonna 1972 ja on valmistanut vuoden 1966 jälkeen jo yli 16 miljoonaa Boxer-moottoria.

Vastaa