Urheiluauto – määritelmän mukaan urheiluauto on tämä

Urheiluauto (engl. sports car) on autotyyppi joka on perinteisesti yleensä 2-paikkainen (nykyään usein myös 4-ovinen) suunniteltu suorituskykyiseksi sekä ajotuntumaltaan hyväksi. Joissain tapauksissa urheiluautoja käytetään autourheiluun. Virallista määritelmää ei kuitenkaan ole olemassa, joten eri järjestöt ja kerhot määrittelevät urheiluauton eri tavoilla haluamiaan ominaisuuksia korostaen. Perinteisesti urheiluautot olivat takavetoisia, mutta nykyisin myös etu- ja nelivetoisia urheiluautoja on olemassa. Urheiluautoja ei tule sekoittaa GT-autoihin.

Vuoden 2020 paras urheiluauto; Lamborghini Huracán Evo

Italialaiset ovat melkein ravistaneet auton teknistä täytettä, mutta superautojen maailmassa, jossa ulkonäkö on yhtä tärkeä kuin kymmenes sekunnin kiihtyvyys 100 km / h: iin, uuden sukupolven puolesta esitetyt argumentit eivät enää kuulu niin vakuuttava. Ulkopuolella EVO eroaa uudistusta edeltävästä Huracanista vain höyhenen aivohalvauksilla, ja jopa ne esiintyivät täällä yksinomaan teknisistä syistä. Esimerkiksi uusi takahajotin yhdistettynä konepellin kanssa konepellin reunalla sallii jopa kuusi kertaa suuremman alavirran taka-akselilla.

Ja tämä on erittäin kätevä, koska myös Huracan EVO: n moottori ei ole sama kuin ennen. Se on edelleen V10, mutta lainattu hullulta Huracan Performantelta. Lyhennettyjen imu- ja pakoputkien ja uudelleen konfiguroidun ohjausyksikön ansiosta se on 30 hevosvoimaa edellistä voimakkaampi ja tuottaa enintään 640 hevosvoimaa.

Paras urheiluauto 2019: Chevrolet Corvette and Corvette Z06

Vastaa