Dodge Suomessa

Dodge on yhdysvaltalainen automerkki, joka valmistaa erilaisia ajoneuvoja, kuten henkilöautoja, pakettiautoja ja maastoajoneuvoja. Dodge-autoja myydään myös Suomessa, ja niitä on mahdollista ostaa uusina tai käytettyinä autoina.

Dodge-autojen saatavuus ja mallisto vaihtelevat Suomessa ajan ja jälleenmyyjien mukaan. Suomessa Dodge-autoja myyvät muun muassa Auto-Bon Oy, Veho Group ja Kamux.

Suosituimpia Dodge-malleja Suomessa ovat esimerkiksi Challenger ja Charger -urheiluautot, Durango -maastoauto ja Ram -pakettiauto. Dodge-autojen hinnoittelu vaihtelee mallin, varustelun ja jälleenmyyjän mukaan.

Dodge Charger

Dodge Charger on urheilullinen neliovinen sedan, jota on valmistettu yhdysvaltalaisen Chryslerin omistaman Dodge-merkin toimesta vuodesta 1966 lähtien. Charger on ollut suosittu auto Yhdysvalloissa jo vuosikymmeniä ja sitä on valmistettu useissa eri sukupolvissa.

Nykyinen Charger-malli esiteltiin vuonna 2011 ja sitä on päivitetty useaan otteeseen siitä lähtien. Autossa on leveä ja aggressiivinen etusäleikkö, jonka yläpuolella on suuri moottoritilan ilmanottoaukko. Chargerin designissa on voimakkaita viivoja ja muotoja, jotka korostavat sen sporttisuutta.

Chargerin moottorivaihtoehdot vaihtelevat perusversiosta aina tehokkaisiin V8-moottoreihin. Se on tarjolla taka- tai nelivetona, ja se on saatavana joko 8-vaihteisella automaattivaihteistolla tai manuaalivaihteistolla. Auton sisätiloissa on tilava ja käytännöllinen takaistuin, ja se tarjoaa runsaasti tilaa matkustajille ja matkatavaroille.

Dodge Charger on tunnettu erityisesti suuresta tehostaan ja sporttisesta ajokokemuksestaan, ja se on ollut suosittu valinta autoharrastajien keskuudessa. Se on myös saanut positiivista palautetta luotettavuudestaan ja ajettavuudestaan, sekä sen tarjoamasta monipuolisesta varustelusta.

Ram

Ram Van oli Dodge Ram -merkin alla valmistettu pakettiauto, jota valmistettiin vuosina 1981-2003. Se oli suosittu työ- ja kuorma-auto Yhdysvalloissa ja se oli suunniteltu tarjoamaan tilava ja monipuolinen kuljetusvaihtoehto tavaroille tai matkustajille.

Ram Van oli saatavana useina eri versioina, jotka vaihtelivat koon ja varustelun mukaan. Se oli tarjolla kahdella eri akselivälillä, joiden avulla voitiin säätää auton kantokykyä ja tilavuutta. Ram Vanin sisätilat oli suunniteltu tarjoamaan käytännöllisiä ja monipuolisia kuljetusvaihtoehtoja, ja se oli saatavana sekä matkustajien että tavaroiden kuljettamiseen.

Ram Vanin moottorivaihtoehdot vaihtelivat perusversiosta aina tehokkaaseen V8-moottoriin asti. Se oli tarjolla joko manuaali- tai automaattivaihteistolla, ja se oli saatavana sekä takavetoisena että nelivetona. Ram Vanin kuljettajalle tarjottiin myös useita mukavuus- ja turvallisuusominaisuuksia, kuten ilmastointi, sähköikkunat ja turvatyynyt.

Nykyään RAM on oma tuotemerkkinsä jolla on omat autonsa.

Jos olet kiinnostunut ostamaan Dodge-auton Suomessa, kannattaa tutustua eri mallivaihtoehtoihin ja vertailla eri jälleenmyyjien tarjouksia. Lisäksi on tärkeää muistaa huolehtia asianmukaisesta vakuutuksesta ja rekisteröinnistä ennen auton käyttöönottoa Suomessa.

Vastaa