Ei tulosta Sauberilla Saudi-Arabiassa: Valtteri Bottas 17.

Jeddahin ilta oli koko Stake F1 Team KICK Sauberille vaikea. Aika-ajot eivät olleet onnistuneet, tai itseasiassa auto vain on niin huono, ettei sillä kunnolla kilpailla edes niistä viimeisistä pisteistä. Valtterin 16. lähtöruutu, ja Zhoun 20.ruutu kertovat karua kieltään, eikä se kisakaan nyt sen paremmin mennnyt.

Tallin ja kuskien kommentit kisasta

Tämä päivä merkitsi melko pettymystä kilpailumme kannalta, vaikka molemmat kuljettajamme osoittivat kohtuullista vauhtia. Valtteri aloitti hyvin, mutta keltaiset valot, jotka osoittivat mahdollisesti pysähtyneen auton, pakottivat hänet jarruttamaan, mikä johti muutaman sijan menetykseen. Hyödyntäen varhaisen turva-auton ja ottaen huomioon pehmeiden renkaiden lähdön, valitsimme varhaisen varikkopysähdyksen. Valitettavasti taistelimme löytääksemme optimaalisen toimintavälin koville renkaille toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Zhou’n kilpailu oli luonteeltaan tasainen ja hyvä suoritus. Päätös pitää hänet ulkona turva-auton vaiheen aikana mahdollisti hänelle taistelun Kevinin [Magnussen] ja Nicon [Hülkenberg] kanssa pisteistä. Valitettavasti kohtasimme ongelman varikkopysähdyksessä: se oli samanlainen kuin viime viikon Bahrainissa, ei kenenkään mekaanikon syy, mutta jotain, mikä vaatii perusteellisen tutkimuksen. Tämä takaisku asetti Zhou’n kentän perälle, mutta hän jatkoi sinnikkäästi, osoittaen hyvää vauhtia pehmeillä renkailla. Erittäin kilpailukykyisessä keskikentässä emme voi sallia mitään pientä ongelmaa ja meidän on irrotettava 100% suorituskyvystämme. Katsomme luottavaisina seuraavaan kilpailuun Melbournessa taistellaksemme jälleen pisteistä.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Tämä on ollut epäilemättä vaikea kilpailu ja vaikea viikonloppu yleisesti ottaen, missä meillä ei ollut vauhtia, jonka tavoittelimme saavuttaa autostamme. Menimme aggressiiviselle strategialle pehmeillä-renkailla, mutta huomasimme melko nopeasti, että kamppailimme paljon kovilla renkailla, emmekä koskaan saaneet niitä toimimaan kunnolla. Vaihdoimme pehmeisiin uudelleen loppua kohti, toivoen sen tekevän eron – se teki – mutta valitettavasti olimme menettäneet liikaa aikaa verrattuna kilpailijoihimme emmekä voineet parantaa paljon. Viikon tauon jälkeen ennen Australiaa meillä on aikaa koota joukkueena ja analysoida, mikä ei ole toiminut meille tähän mennessä. Tämä on vasta toinen kilpailu neljästätoista, mutta on tärkeää käsitellä ongelmiamme ja työskennellä kovasti niiden ratkaisemiseksi nopeasti. Positiivisena asiana meillä on joitain päivityksiä putkessa, jotka toivottavasti mahdollistavat askeleen eteenpäin ja palaamisen taisteluun pisteistä.

Valtteri Bottas

Tämä ei epäilemättä ollut minun viikonloppuni. Kilpailu oli vaikea alussa, mutta onnistuimme menemään melko pitkälle keski-renkailla ennen kuin pysähdyimme uusille pehmeille. Olisimme voineet mukavasti päätyä sijalle 11, mutta valitettavasti varikkopysähdys kompromissoi kilpailuni. Kohtasimme toisen ongelman ristikierteisen mutterin kanssa, jotain, mitä meidän tiiminä täytyy tutkia. Meidän täytyy ymmärtää, miten tämä tapahtui, ja parantaa varmistaaksemme, ettei se tapahdu uudelleen. Positiivinen asia tästä viikonlopusta on, että vauhtini näytti melko hyvältä, ja olemme ehdottomasti siellä taistelemassa keskikentässä, lähellä pisteitä.

Zhou Guanyu

Yksi kommentti artikkeliin ”Ei tulosta Sauberilla Saudi-Arabiassa: Valtteri Bottas 17.”

Vastaa