Viimeinen kausi (?) F1-sarjassa: Valtteri Bottas

Saattaa todellakin olla siten, että tästä kaudesta tulee viimeinen kausi Valtteri Bottakselle kuninkuusluokassa. Valtteri ei ole pystynyt täysin vakuuttamaan edes fanejaan omista kyvyistään olla kilpailukykyinen, eikä kauden aloitus Bahrainissa auttanut asiassa. Mutta tulemme seuraamaan koko kauden Valtterin etenemistä sivustomme kautta.

Sauber tiedotus

Stake F1 tiimi, joka kilpailee Sauberin nimellä, osoitti vahvaa suoritusta Sakhirin valojen alla Bahrainin Grand Prix -kilpailussa. Tiimi nousi mestaruuskilpailun kuudenneksi voimaksi jännittävässä kilpailussa, jossa ei nähty keskeytyksiä. Zhou Guanyu sijoittui hienosti 11. sijalle virheettömän suorituksen ansiosta, johtaen keskikenttää maaliviivalle. Valtteri Bottaksen kilpailu oli epäonninen: vahva lähtö ruudukosta meni hukkaan, kun hän joutui syyttömänä osalliseksi Hülkenbergin ja Strollin yhteenotossa ensimmäisessä mutkassa. Huolimatta etusiiven vaurioista, Valtteri ajoi johdonmukaisen kilpailun, mutta kärsi ristikierteisen mutterin ongelmasta varikkopysähdyksessä, mikä lopulta johti hänen sijoittumiseensa 19. sijalle.

Ajoimme tänään erittäin johdonmukaisen kilpailun ja osoitimme olevamme kuudes tiimi mestaruuskilpailussa kilpailuolosuhteissa. Tämän tuloksen pitäisi antaa tiimillemme itseluottamusta ja rohkaista meitä: on mahdollista ottaa lisää askeleita ja parantaa suoritustamme. Erityisesti yhden kierroksen suorituskyvyn parantaminen ennen Jeddahia antaisi meille vahvemman mahdollisuuden taistella pisteistä. Zhou ajoi vahvan kilpailun tänä iltana, tekemättä virheitä ja vastaten suurimman osan kilpailusta Strollin Aston Martinia, mikä on erittäin hyvä merkki tulevaa kautta ajatellen. Valitettavasti Valtteri oli epäonninen, sillä hänen hyvä starttinsa meni hukkaan, kun hän joutui syyttömänä osalliseksi toisen kuljettajan onnettomuuteen ensimmäisessä mutkassa: hän kärsi vaurioita etusiiven läpässä, ja näimme suorituskyvyn menetyksen, mikä esti häntä taistelemasta korkeammista sijoituksista. Ongelma varikkopysähdyksessä, kun hän kärsi ristikierteisen mutterin ongelmasta, lopetti kaikki toipumisen toiveet, mutta hän pystyi silti ajamaan vahvan viimeisen stintin, joka oli hyvä viite Zhou’n renkaiden hallinnalle. Vaikka olosuhteet olivat vaikeat, pelasimme tiiminä. Haluan kunnioittaa tiimiä: eilisen vaikean aika-ajon jälkeen, joka ei heijastanut sitä, missä luulemme olevamme kokonaissuorituskyvyssä, teimme parannuksen tänään, kiitos molempien kuljettajien suoritusten. Meidän on nyt keskityttävä seuraavaan askeleeseen: tiedämme autoamme parantamisen alueet: jos jatkamme työskentelyä kuten viime viikkoina, mahdollisuuksia tulee pian.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valitettavasti tänään ei ollut minun päiväni. Sain hyvän lähdön, mutta sitten jouduin osalliseksi ensimmäisen mutkan onnettomuuteen Nicen [Hülkenberg] ja Lancen [Stroll] välillä, mikä aiheutti etusiiven vaurioita, jotka saivat minut menettämään hieman maata ja suorituskykyä. Lisäksi meillä oli ongelma pyörämutterin kanssa toisessa varikkopysähdyksessäni, mikä sai meidät menettämään enemmän aikaa. Onni ei ollut puolellamme tänään, mutta toivottavasti se oli kaikki huono onni tälle kaudelle. Positiivisena asiana, jonka voimme ottaa mukaamme kotiin, vauhtimme oli ehdottomasti parempi kuin pääkilpailijoidemme – kuten Zhou’n kanssa nähtiin, joka melkein päätyi pisteille. Tämä osoittaa, että meillä on parempi kilpa-auto kuin viime kaudella, ja antaa meille itseluottamusta katsoessamme Jeddahiin ensi viikolla.

Valtteri Bottas

Lähde: https://www.sauber-group.com/feed?d=Racing&section=2024-bahrain-grand-prix-saturday

Yksi kommentti artikkeliin ”Viimeinen kausi (?) F1-sarjassa: Valtteri Bottas”

Vastaa