Rallisprint SM: Tutut nimet valtasivat kärkisijat Kiuruveden SM-rallisprintissä

Rallisprintin suomenmestaruussarjan kauden 2024 toiset pisteet olivat jaossa lauantaina 2. maaliskuuta Kiuruvedellä. Lämpimän sään ennakoitiin tuovan lisähaasteita kilpailijoille, mutta kilpailu saatiin vietyä lopulta läpi ilman suurempia ongelmia. Kilpailua hallitsivat lopulta tutut nimet. 

Laukaan avauksessa kaksivetoisten nopeimmasta ajasta vastannut BMW 325:een luottava Mika Lemmetti lähti suurimpana ennakkosuosikkina Kiuruvedellä ajettuun kauden toiseen osakilpailuun. Lemmetti avasikin kilpailun ykköskierroksen nopeimmalla ajalla reilun sekunnin erolla Joni Korhoseen. Jere Pensas vastasi kolmanneksi nopeimmasta ajasta, jääden Lemmetin kärkikellotuksesta 3,5 sekuntia. 

Toinen kierros ei lopulta yleiskisan kolmen kärkeen tuonut muutoksia. Lemmetti niisti avauskierroksen ajasta pois yli neljä sekuntia ja aika 2.41,18 kirjattiin koko kisan nopeimmaksi kaksivetonoteeraukseksi. Lemmetti kuittasi samalla luokan 5 ykköpisteet. 

– Hyvin meni molemmat kierrokset. Tuolla lähtönumerolla oli jo ensimmäisellä kierroksella aika isoa uraa. Hienosti taittui auto noin syvällä urallakin, joka on itselle ollut aika hankalaa tällä autolla. Mutta hyvin pysyttiin nyt urassa ja sen takia ajatkin olivat hyviä, Lemmetti kertoi. 

Korhonenkin paranteli aikaansa reilulla neljällä sekunnilla ja kesti yleiskisan kakkoseksi sekä luokan 2 voittoon ennen Jere Pensasta. Pensas puolestaan paransi omaa suoritustaan yli kuudella sekunnilla, mutta ei aivan onnistunut kuittaamaan Korhosta. Eroa kaksikon välille jäi vaivaiset 0,2 sekuntia.  Yleisen SM-sarjan puolella luokkavoittoihin ajoivat Lemmetin (lk5) ja Korhosen (lk2) lisäksi Oskari Heikkinen (1), Juha Lusa (3) ja Jarno Virta (4). 

Tuukka Hallia nousi toisen kierroksen huiman vedon jälkeen nelivetojen ykköseksi. Kuva: Janette Taskinen / AKK

Nelivetojen SM-sarjassa saatiin pientä yllätysmomenttia avauskierrokselle, kun yleiskilpailussa nopeinta vauhtia ei pitänytkään hallitseva mestari ja avauskisan voittaja Tuukka Hallia, vaan kovimmaksi haastajaksi rankattu Aleksi Röyhkiö. Ero oli jopa yllättävän suuri, sillä Röyhkiön kellottama 2.31,81 oli lähes 3,5 sekuntia parempi kuin Hallian. 

Toisella kierroksella Hallia oli kuitenkin omaa luokkaansa ja paranteli aikaansa peräti seitsemän sekuntia, joka riitti voittoon lähes kolmen sekunnin turvin. Hallia nappasi samalla myös toisen luokkavoittonsa tällä kaudella yhtä monesta mahdollisesta. 

– Näytti aika heikolta ensimmäisen kierroksen jälkeen, jostain syystä ajamisesta ei vaan tullut mitään. Allu (Röyhkiö) veti kyllä hienosti, meinasi jo vähän jännittää, että niinköhän riittää kyyti. Toisella olikin jo hyvät ja puhtaat urat ja tosi hyvä pito, oli hienoa päästellä menemään! Ja kyllähän se yrkkäkin sieltä lopulta löytyi, Hallia naureskeli. 

Röyhkiö oli kuitenkin hienosti toinen ja osoitti vasta toisessa kilpailussaan, että ei ole tullut antamaan tuumaakaan periksi. Yleiskisan ja luokan 7 kolmanneksi ajoi Samuli Pokela. Eroa kärkeen kertyi 3,9 sekuntia. 

Nelivetojen luokassa 6 Rasmus Tuominen ei antanut Kiuruvedelläkään muille mahdollisuuksia ja tuuletteli luokkavoittoa peräti 4,5 sekunnin erolla Aarni Mertaseen. Kolmanneksi ajanut Juha Vinni jäi Tuomisesta lähes kahdeksan sekunnin päähän. 

Junioreiden mestaruussarjassa kilpaillaan luokissa 8-14 niin kaksi- kuin nelivedoissa. Nopeimmasta junioreiden ajasta kaksivedoissa vastasi Ari-Pekka Koivisto, jonka vauhti riitti kaikki kilpailijat huomioiden komeasti peräti neljänneksi. Luokkavoittoihin junioreissa Koiviston lisäksi ajoivat Kasperi Heikkinen (8), Aki Horttanainen (10), Sami Takala (11), Aki Ala-Varvi (12), sekä Miikka Vuokila (13). 

Senioreissa ykköpysteille ennättivät Jukka Lifländer (15), Veini Kämppi (16), sekä Jari Lamminsivu (17). Naisten ykkösiksi pitivät Meiju Viitanen (18) ja Kati Vinni (19). Nuorissa Ville Vatanen kirjautti tililleen kauden toisen luokkavoittonsa. 

Suomi Cupin puolella kilpaillaan BMW Rallisarjan autoilla luokassa 22, sekä joukkuekilpailussa. BMW-luokan ykköseksi kesti Petri Harjula ja joukkuekilpailussa suurimman pistesaldon keräsi toistamiseen Raakateipin joukkue. Voittoisassa joukkueessa ajavat Mika Lemmetti, Jere Pensas ja Tuukka Hallia.Rallisprint SM -sarjassa vietellään seuraavaksi pidempi tauko ja seuraavat osakilpailut ovat vuorossa elokuun puolivälissä. Uusi Asfalttisprint SM -sarja puolestaan käynnistyy Raaseporissa 27.-28. huhtikuuta ajettavalla Premarin Sprintillä. 

Tulokset: Kiuruvesi SM Sprint, Kiuruvesi

Yleiskilpailun tulokset 

2WD
1. Mika Lemmetti (lk5) 2.41,18 
2. Joni Korhonen (2) +1,38
3. Jere Pensas (2) +1,59
4. Ari-Pekka Koivisto (9) +1,60
5. Juha Lusa (3) +1,64

4WD
1. Tuukka Hallia (lk7) 2.28,11
2. Aleksi Röyhkiö (7) +2,99
3. Samuli Pokela (7) +3,90 
4. Panu Mertala (7) +4,47
5. Jari Lamminsivu (17) +4,72

Luokkavoittajat

Yleinen
LK1: Oskari Heikkinen
LK2: Joni Korhonen
LK3: Juha Lusa
LK4: Jarno Virta
LK5: Mika Lemmetti
LK6: Rasmus Tuominen
LK7: Tuukka Hallia

Juniorit
LK8: Kasperi Heikkinen
LK9: Ari-Pekka Koivisto
LK10: Aki Horttanainen
LK11: Sami Takala
LK12: Aki Ala-Varvi
LK13: Miikka Vuokila

Seniorit
LK15: Jukka Lifländer
LK16: Veini Kämppi
LK17: Jari Lamminsivu

Naiset
LK18: Meiju Viitanen
LK19: Kati Vinni

Nuoret
LK21: Ville Vatanen

BMW Rallisarja
LK22: Petri Harjula

Kaikki tulokset »

Yksi kommentti artikkeliin ”Rallisprint SM: Tutut nimet valtasivat kärkisijat Kiuruveden SM-rallisprintissä”

Vastaa