Kalle Rovanperä ja 2024

Viime kauden rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä ei tällä kaudella aja koko MM-sarjaa, eikä siten myöskään todennäköisesti kamppaile mestaruudesta. Eri lähteiden perusteella voidaan kuitenkin olettaa, että hän ajaa tämän kauden aikana ainakin neljässä erilaisessa moottoriurheiluluokassa.

Maailmanmestari Kalle Rovanperä ajaa kevennetyn kauden rallin MM-sarjan puolella, mutta suomalaisella pitää silti kiirettä ratin takana. Rovanperä kilpailee tänä vuonna myös radalla Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa ja osallistuu Japanissa Fujin 24 tunnin kestävyyskisaan toukokuun loppupuolella. Lisäksi hän aikoo ajaa valikoiduissa kisoissa Japanin Formula Drift -sarjassa.

Rovanperä on innoissaan ilmoittaessaan osallistumisestaan Formula Drift Japan -sarjan osakilpailuihin. Hänet nähdään ensimmäistä kertaa Fujin osakilpailussa, joka on ohjelmassa 6.-7. huhtikuuta. Viikkoa aiemmin Rovanperä kilpailee rallin MM-sarjan osakilpailussa Keniassa. Rovanperä kilpaili jo viime vuonna kahdessa Japanin Formula Drift -kilpailussa, otti voiton Ebisun radalla toukokuussa ja sijoittui toiseksi kauden finaalikisassa Okayamassa. Hän kilpailee tänäkin vuonna Japanissa Cusco Racing -tallin Toyota GR Corollalla. Lisäksi Rovanperän ohjelmaan saattaa kuulua driftingin EM-sarja, Drift Masters European Championship, jonka kolmas osakilpailu ajetaan Suomessa heinäkuun alussa.

Kalle Rovanperä jatkaa MM-sarjassa Kenian rallissa

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä jatkaa MM-sarjassa jo maaliskuun lopussa ajettavassa Kenian rallissa. Toyota-tallin kuljettajakolmikon kauden kolmannessa MM-kisassa Kenian rallissa täydentävät Rovanperän lisäksi Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Rovanperä ajaa tämän vuoden MM-sarjassa vain valikoidun määrän kisoja, aloittaen kauden helmikuun puolivälissä Ruotsin rallissa.

Rovanperä voitti Kenian rallin vuonna 2022 kuudentena suomalaiskuskina kautta aikojen. Viime vuonna hän sijoittui toiseksi pölyisellä rallireitillä, mikä lisää odotuksia hänen suorituksensa suhteen tämänvuotisessa kilpailussa.

Rovanperän Haaste: Suomen MM-ralli vai Assenin Porsche-kisa?

Kalle Rovanperän on valittava Suomen MM-rallin ja Assenin Porsche-kisan väliltä. Rovanperän ilmoitus ajaa neljä osakilpailua Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa herätti Suomessa heti kysymyksen: Mistä sarjasta on oikein kysymys?

Euroopassa ajetaan kymmeniä eri Porsche-sarjoja, joista tunnetuin on Porsche Mobil 1 Supercup, jota ajetaan F1-viikonloppujen yhteydessä. Suomalaiset tuntevat sen parhaiten Jukka Honkavuoren kautta, joka viime kaudella sijoittui yhteispisteissä 18:nneksi. Benelux-versio on samojen autojen kansallinen sarja, vaikka kuudesta kisasta vain kaksi järjestetään Belgiassa ja kaksi Hollannissa, ja kaksi muuta Benelux-maiden ulkopuolella.

17-vuotias Mestari

Rovanperä esitteli perjantaina uuden kilpa-autonsa, Porsche 911 GT3 Cup (992), joka on merkkisarjojen ikoni. Benelux-sarjan hallitseva mestari on vasta 17-vuotias Robert de Haan. Hänen lisäkseen moni Supercup-kilpailija ajaa myös alueellisissa sarjoissa. Rovanperän on valittava neljä kisaa, ja keskittyminen Zandvoortin tai Imolan osakilpailuihin voisi lisätä näkyvyyttä. Hän ei tule osallistumaan Assenin kisaan, koska samaan aikaan Toyota haluaa hänen kilpailevan Suomen MM-rallissa. Rovanperä taistelee sekä yleissarjassa että tulokkaiden mestaruuskisassa.

3 kommenttia artikkeliin ”Kalle Rovanperä ja 2024”

Vastaa