Kia EV6 GT – tässä on kaikkien aikojen tehokkain ja nopein Kia

Uusi Kia EV6 GT edustaa uuden kestävämmän aikakauden suorituskykyä. Hurjan suorituskyvyn lisäksi auto tarjoaa mukavuutta pitkille matkoille runsaiden tilojen sekä nopean latauksen muodossa.

  • Kian kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantoauto tarjoaa 585 hv ja 740 Nm
  • Suorituskyvyn taktiset luvut 0–100 km/h 3,5 s ja huippunopeus 260 km/h
  • Tarjolla uudet GT- ja Drift Mode -ajotilat
  • 424 kilometrin toimintamatka ja nopea lataus varmistavat vaivattoman etenemisen myös pitkillä matkoilla

Kaikkien aikojen tehokkain ja nopein Kia tottelee nimeä EV6 GT. Tämä merkin uusi lippulaivamalli tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä, nautinnollista ajettavuutta, arkipäiväistä käytettävyyttä ja vaivattomuutta pitkille matkoille.

Ulkoisesti GT-mallin erottaa muusta EV6-mallistosta muutamista tyylikkäästi toteutetuista yksityiskohdista. Puskureissa on oma tyylinsä, auton alla pyörivät 21-tuumaiset näyttävät vanteet ja niiden takaa pilkistävät jarruvoimasta uhkuvat neonvihreät jarrusatulat.

Sisätiloissa etumatkustajia ovat vastassa loistavat tuen tarjoavat urheilulliseenkin ajoon hyvin soveltuvat mokkanahalla verhoillut istuimet. Ohjauspyörästä löytyy Drive Mode -painikkeen lisäksi erillinen GT-painike, jonka takaa löytyy myös omaan makuun kustomoitavissa oleva My Mode -ajotila. EV6 GT:n kuljettaja voi säätää halutut asetukset muun muassa kaasupolkimen vasteelle, ohjaukselle ja alustalle. Ohjaamon ilmeen viimeistelevät neonvihreän sävyiset tikkaukset.

Ei pelkkää kosmetiikkaa

Kia EV6 GT perustuu merkin edistykselliselle ja modulaariselle E-GMP-pohjalevylle. Auto jakaa siis perusrakenteen palkitun EV6-mallin kanssa, mutta pinnan alla on tehty merkittäviä muutoksia suorituskyvyn eteen.

Etuakselilta löytyy nelivetoisista EV6-malleista tuttu sähkömoottori, joka tarjoaa tehoa 160 kW (218 hv) kierrosalueella 4 400–9 000 r/min. Taka-akselilla puolestaan on tapahtunut päivityksiä ja sieltä löytyvä moottori tuottaa 270 kW (367 hv) kierrosalueella 6 800–9 400 r/min. Yhteistehoa EV6 GT tarjoilee kuljettajan käyttöön 430 kW (585 hv) ja vääntöä 740 Nm.

Näiden turvin auton suorituskyky on erittäin vakuuttavalla tasolla. Sadan tuntikilometrin nopeus tulee mittariin vain 3,5 sekunnissa ja parhaimmillaan EV6 GT saavuttaa jopa 260 km/h nopeuden. Huippunopeudella takasähkömoottori saavuttaa hurjan 21 000 r/min pyörintänopeuden.

Näiden teho- ja suorituskykylukujen saavuttamiseksi Kia tarjoilee viimeisintä teknologiaa sekä moottorin että tehoelektroniikan osalta. Moottorissa käytetään uutta käämintätekniikkaa, joka vähentää kestomagnetoidun moottorin häviöitä ja parantaa sen vastetta. GT-malli eroaa muusta mallistosta ainutlaatuisen kaksivaiheisen inverterin osalta, joka on avainasemassa teho- ja vääntöreservien nopeassa vapauttamisessa.

Vaikuttavan suorituskyvyn jatkuvuus on varmistettu takamoottorin parannetulla jäähdytyksellä. EV6-mallin tavoin moottorin kotelossa kiertää vesijäähdytys, minkä lisäksi moottorin sisäistä jäähdytystä tehostetaan uudella öljykierrolla. Tämä yhdessä tehokkaan akuston jäähdytyksen kanssa varmistaa suorituskyvyn säilymisen myös pitkäaikaisessa kovassa rasituksessa.

Tekniset tiedotKia EV6 GT AWD 77 kWh
Sähkömoottori edessäKestomagnetoitu synkronimoottori
– Teho, kW (hv)160 (218)
Sähkömoottori takanaKestomagnetoitu synkronimoottori
– Teho, kW (hv)270 (367)
Yhteisteho, kW (hv)430 (585)
Yhteisvääntö, Nm740
VaihteistoKiinteä välitys
Akusto, kWh77,4
Auton latauslaite, kW11 kW (3×16 A)
0–100 km/h, s3,5
Huippunopeus, km/h260
Sähkönkulutus, kWh/100 km20,4
WLTP toimintamatka sähköllä, km424
Massat 
Omamassa, kg2 185
Perävaunumassa jarruin, kg1 800
Mitat 
Pituus, mm4 695
Leveys, mm1 890
Korkeus, mm1 545
Akseliväli, mm2 900
Tavaratila, l480–1 260 + 20 edessä

Nautinnollista ajettavuutta

Kia EV6 GT:n kunnioitusta herättävät teholukemat vaativat enemmän myös alustalta. Perustan hyvälle ajettavuudella luovat auton lattian alla oleva ja painopisteen alas tuova akusto, sekä hyvän tasapainon varmistava 49:51 painojakauma.

GT:n taka-akselistolla hyödynnetään muusta EV6-mallistosta tuotua monivarsituentaa, mutta edessä on tapahtunut ajettavuuden ehdoilla tehtyjä muutoksia. MacPherson-tuenta on korvattu kahdella erillisellä tukivarrella, millä saavutetaan parempi kontakti tienpintaan haastavissa ja vaihtelevissa ajo-olosuhteissa. Samalla keulan alustan geometriaa ja ohjausta on muutettu tarjoamaan tarkempaa ajotuntumaa.

Myös jousitusta on muokattu ja GT on varustettu täysin uusilla jousilla. Keulassa jouset ovat 9 prosenttia pehmeämmät ja takana 11 prosenttia jäykemmät kuin muussa EV6-mallistossa. Auto on myös 5 millimetriä matalampi. Taka-akselin yhteydessä oleva kallistuksenvakaaja on 15 prosenttia jäykempi. Näillä muutoksilla varmistetaan auton vakaa eteneminen, loistava ohjattavuus ja paras mahdollinen vetopito kaikissa ajotilanteissa.

Mainion ajettavuuden viimeistelevät sähköisesti säädettävä iskunvaimennus sekä sähköinen takatauspyörästön luistonrajoitin, e-LSD. EV6 GT:ssä esiteltävä sähköisesti säädettävä iskunvaimennus tarjoaa aina ajotilanteeseen sopivan vaimennuksen. Perusasetus säätyy ajotilojen mukaan, minkä lisäksi kuljettaja voi konfiguroida itselleen mieleisen yhdistelmän monista tarjolla olevista säätömahdollisuuksista. Säädettävien asioiden joukkoon kuuluu e-LSD, joka varmistaa voiman välittämisen tiehen parhaalla mahdollisella tavalla.

Suorituskykyä täytyy tietyissä tilanteissa myös suitsia ja tätä varten EV6 GT on varustettu tehokkaalla jarrujärjestelmällä. Etuakselilta löytyvät halkaisijaltaan 380 millimetrin kokoiset jäähdytetyt levyt varustettuna kiinteillä nelimäntäisillä jarrusatuloilla. Takana halkaisija on 360 millimetriä ja levyt ovat niin ikään jäähdytetyt. Uusi jarrujärjestelmä on integroitu toimimaan saumattomasti regeneratiivisen jarruttamisen kanssa. Sähkömoottorit tarjoavat hidastuvuutta 150 kW:n teholla normaaleissa ajotilanteissa ja hetkellinen huipputeho yltää jopa 300 kW:n lukemiin. EV6:n tavoin GT-mallissa kuljettaja voi säätää hidastuvuuden voimakkuutta kuuden asetuksen välillä vapaasta rullauksesta aina yhden polkimen ajoon saakka.

Kia EV6 GT on varustettu vakiomalleista tuttujen ajoasetusten lisäksi kahdella ainutlaatuisella vaihtoehdolla. Ohjauspyörän GT-painike vapauttaa auton kaikki voimavarat vain yhdellä painalluksella. Se säätää kaikki asetukset urheilullisuus edellä, ja tässä tilassa auto on valmis todella vauhdikkaaseen etenemiseen. Drift Mode puolestaan tarjoaa mahdollisuuden erittäin näyttävään ajamiseen turvallisessa ympäristössä.

Kia EV6 GT:n hinnat alkavat 76 367 eurosta ja auto on tilattavissa. GT:n tuotanto alkaa syyskuussa ja ensimmäiset toimitukset Euroopassa nähdään loppuvuodesta 2022.

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

Vastaa