Uudistuva Toyota Camry Hybrid vie turvallisuuden uudelle tasolle

  • Toyota Camry Hybrid uudistuu kevyesti
  • Entistä tyylikkäämpi ulkomuoto yhdistyy parantuneeseen varusteluun
  • Uudelleenmuotoiltuun keskikonsoliin on saatavilla jopa 9” kosketusnäyttö Apple CarPlay® – ja Android Auto™ -ominaisuuksilla
  • Uusin Toyota Safety Sense -versio uusilla ominaisuuksilla

Toyota Camry on ansainnut lukuisia palkintoja ja huomionosoituksia vuodesta 1982 lähtien, jolloin mallin ensimmäinen sukupolvi esiteltiin. Sitä on myyty yli sadassa maassa kokonaismyynnin ylittäessä 19 miljoonaa autoa. Vuotuisen myynnin ollessa yli 700 000 autoa on Camry maailman eniten myyty iso sedan-auto. Euroopassa erityisesti yritysautoilijat ovat löytäneet Camryn, mistä kielii 85 % yritysmyyntiosuus kaikista rekisteröidyistä Camry-malleista.

Nykyisen sukupolven Camry-malli on kerännyt kiitosta ulkonäöstään, mukavuudestaan, turvallisuudestaan sekä hybriditeknologiastaan. Koska parasta pitää muuttaa varoen, saa malli nyt erittäin hienovaraisen kasvojen kohotuksen. 

Toyota Camryn pohjana ja tukevana perustana on TNGA-alustarakenne ja sen mukainen suunnittelufilosofia. TNGA asettaa kaiken edelle ajamisen hauskuuden ja mahdollistaa ajoneuvon muotoilun vapauden. Koska kyseessä on Toyotan filosofia, rakentuu se taas puolestaan kivenkovan laadun, luotettavuuden ja turvallisuuden varaan.

Edellä mainittujen ydinominaisuuksien lisäksi luokkansa kärkeä matkustusmukavuudessa ja hiljaisuudessa edustava Camry saa uudistuksessa hienoisia muutoksia ulkonäköönsä.

Uudistunut etupuskuri ja etusäleikkö antavat valtatien valtiaalle entistä jämäkämmän ja vakaan ilmeen. Uudistunut vannedesign sekä 17” että 18” versiona viestivät vetreästä voimasta. Uusi, elegantti ulkoväri (Deep Metal Grey -metallinhohtoharmaa) viimeistelee ilmeen tyylikkäällä tavalla.

Varustetasosta riippuen Camryn uudelleenmuotoillun keskikonsolin keskeisimmältä paikalta löytää jopa 9” mediakeskuksen kosketusnäytön. Näytön sijaintia on päivitetty korkeammalle sen käytettävyyttä parantaen. Päivitetty mediakeskus sisältää tärkeimmille toiminnoille mekaaniset painikkeet ja järjestelmän ohjelmisto on entistä nopeampi käyttää. Oman ulottuvuutensa järjestelmän käyttöön tuo täysi Apple CarPlay® – ja Android Auto™ -toimintojen tuki.

Aktiivisten turvallisuusjärjestelmien Toyota Safety Sense päivittyy uudistuvassa Camryssa uusimpaan versioon. Tämän myötä järjestelmän varusteisiin kuuluu mm. vastaantulevan liikenteen törmäysriskin havainnointi, ESA-hätäohjausavustin sekä risteysajoavustin. Risteysajoavustin varoittaa mikäli kuljettaja on kääntymässä risteävän liikenteen eteen, joko suoraan vastaan tulevan ajoneuvon suhteen tai risteävää reittiä ylittävän kävelijän suhteen.

Varusteisiin sisältyy edelleen täyden nopeusalueen ACC-adaptiivinen vakionopeudensäädin, jonka yhteydessä voi halutessaan käyttää RSA-liikennemerkkitunnistusta hyödyntävää DRCC-toimintoa asettamaan liikennemerkin osoittaman nopeusrajoituksen vakionopeussäätimen asetusnopeudeksi. Käytettävissä on myöskin toiminto, joka hidastaa nopeutta maltillisesti ajettaessa mutkaan, minkä läpi ajaminen asetusnopeudella olisi joko matkustusmukavuuden tai turvallisuuden kannalta arveluttavaa.

LTA-kaistallapitoavustinta on edelleen kehitetty: kaistamerkintöjen tarkempi tunnistus, nopeampi reagointi kaistanvaihtotilanteen jälkeen, suurempi vastaohjausvoima kompensoimaan raskasta liikennettä ohitettaessa kohdattavia ilmavirtoja sekä suurempi ohjausvoima korkeammissa nopeuksissa.

Lähde: News Cision

Vastaa