Autosuunnistussarjassa yhdeksän osakilpailua – sarja alkaa 14.5.

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 14.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa ajetaan tiistai-iltaisin yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla on ajettu kesästä riippuen 6–9 AS-harjoitusajoa.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo. Lisäksi jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla annetaan aloittelijoille koulutusta.

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan harjoitusajot ajetaan 14.5. (Forssa, FoSUA), 21.5. (Riihimäki, RiiUA), 28.5. (Loppi, LopUA), 4.6. (Janakkala, TAUK), 11.6. (Valkeakoski, VaToSUA), 6.8. (Hämeenlinna, AAU), 20.8. (Pusula, THU-Team), 3.9. (Nummela, UFAK) ja 17.9. (Lammi, LamUA).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

Autosuunnistuksen ylemmissä kisaluokissa suunnistusreittejä ajetaan myös hiukan haastavammilla teillä ja poluilla.

Vastaa